Reklama

Reklama

Ohře s Vladimírem Čechem

(seriál)
Česko, 2011, 1 h 30 min (Minutáž: 30 min)

Epizody(3)

Obsahy(1)

Autor a režisér, Bedřich Ludvík, si vybral pro cestu podél řeky Ohře známého herce a moderátora Vladimíra Čecha. Netušil, že tato práce bude jeho poslední. Společné kroky je zavedly pochopitelně nejprve k prameni. Pak spolu prošli řadu bavorských měst a městeček a skončili v Chebu, kde se Ohře mění z mladého toku ve zralou řeku. Rok před natáčením projel Vladimír Čech řeku Ohři z Chebu do Kadaně poprvé jako vodák. Ale horní tok neznal, ten objevoval, a obdivoval, spolu se štábem.
Cyklus, který oživuje řada leteckých pohledů, vznikl jako sestřih 87 pětiminutových klipů, které byly natočeny s podporou EU pro česko-německé centrum řeky Ohře v Královském Poříčí u Sokolova. (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jo tuhle říční poezii prostě můžu. Podobně příjemná záležitost jako Zpět k pramenům byť tentokrát nedám za plný počet, protože to je celé přeci jenom pouze o jedné řece a bez některých podružných informací bych se i obešel, ale to nekazí výborný celkový dojem a z mého pohledu opravdu velkou spokojenost.90% ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Nevím, zda se takové pořady mají natáčet s podporou EU, každopádně peníze byly utraceny účelně za krásný pořad, plný nádherných záběrů a příjemného komentáře pana Čecha. ()

raduna01 

všechny recenze uživatele

Mladá řeka - od pramene do Chebu. Zralá řeka - z Chebu do Kadaně. Zapomenutá řeka - z Kadaně do Litoměřic. Tři skvělé díly o třistakilometrů dlouhé řece - od jejího pramene v Bavorsku až po soutoku s Labem v Litoměřicích - se spoustou nádherných leteckých záběrů. ()

tranquill 

všechny recenze uživatele

Opět překrásné putování Vladimíra Čecha českou krajinou :-) Letecké záběry jsou nádherné. Holt Bedřich Ludvík je náš nejlepší režisér na dokumenty o krajině a jejích pamětihodnostech. ()

Reklama

Reklama