Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 5 (1976) (série)


Cukrárna (S05E13)

(epizoda)

Obsahy(1)

Tati, já už nejsem malá holčička, já tě ochráním... Radunka (R. Šejnohová) žije s otcem (J. Vala) a nevlastní matkou (J. Šulcová). Po letech se k ní ale začne hlásit její pravá maminka (E. Jiroušková). Vždy, když jde Radunka z hodiny klavíru, sejde se tajně s vlastní maminkou a sestrou Zdeničkou a jdou do cukrárny. Doma ale společné schůzky nepřizná a vymlouvá, že se musela zdržet na hodině. Otec se tedy pustí do „pátrání" a zjistí, kam Radunka po klavíru utíká. Na sobotu si dokonce s matkou a sestrou naplánují společný výlet. Otec jí však výlet i další schůzky zakáže... (Česká televize)

(více)

Recenze (7)

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Inspektore Maigrete, vidím že jste opět na stopě zlého činu." Dětský příběh, natočený podle zadaného tématu "To naše ulice ještě nezažila", vyprávějící o tom, kam až může zajít neschopnost odpuštění, postavený především na výkonu představitelky Radunky, kterou hrála Renata Šejnohová, nikoliv Šejnorová. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Typické porozvodové tahanice o děti a to je v této povídce ještě mírnější varianta. Je jedno jestli se jedná o muže či ženu, nikdo se dítěte nechce vzdát bez ohledu na soudní líčení. Bakalářská povídka jaká se mohla skutečně stát. Ten konec je ale přeci jen krapet vycucaný z prstu. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Věcí, které by v této povídce stály za řeč je docela dost. Tak za prvé není zcela jisté, proč si rodiče, když už si musely děti rozdělit, nestanovili pravidelné návštěvy. Proč se dětí vzdali? A proč tedy, když tak učinili, z ničeho nic matka začne své rozhodnutí měnit? Lítost? Musela k takovému rozhodnutí dozrát? Taky není jasné, jaký důvod má otec, aby se Radunka s matkou nesměla stýkat. Nějaké náznaky zazní, ale přesně se to nedozvíme. Asi ani dcer se rodiče nezeptali, co vlastně chtějí a násilně se jim ze životů vytrhli. Jenže nejen oni. Ale i pouta mezi sestrami, což vrhá stín viny na oba rodiče bez ohledu na to, co si do té chvíle provedli. Ulice už pak mohla jen sledovat, jak dva dospělí lidé nemají rozum a rozcupali na kusy všechno, co někde hluboko v dětských duších bylo. Fackovat takové rodiče. ()

Reklama

Reklama