Reklama

Reklama

Bakaláři - Série 11 (1982) (série)


Telegram (S11E16)

(epizoda)

Obsahy(1)

Na tuhle písničku nikdy nezapomenu! ... Karel (J. Hanzlík) jede navštívit svou dívku Stáňu Dvořákovou (D. Kolářová), která slaví narozeniny. Chce ji překvapit a osobně poblahopřát. Na sídlišti ale zabloudí a pošťačka ho zavede na správnou adresu. Přitom mu sdělí, že se jeho dívka právě vdává – právě ji nese svatební blahopřání. A opravdu, z jejího okna je slyšet hudba. Zklamaný mladík jde raději do hospody, kde vypráví místním štamgastům (V. Menšík a O. Lackovič), co se mu přihodilo. Náhodou se tam objeví jeho dívka, která mu vše vysvětlí... Více už vám ale neprozradíme, podívejte se na dnešní bakalářský příběh. (Česká televize)

(více)

Recenze (10)

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pěkná romantická povídka o málem pokažené svatbě skrze nedorozumění. Hanzlík a Kolářová potvrzují, že byli jedním z nejlepších hereckých párů v naší kinematografii a Vladimír Menšík nezapře svůj výjimečný talent. ()

topi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je snad první případ, kdy mě Vladimír Menšík pěkně lezl na nervy. Jeho bodrá postava, které všechno ví a každýho poučuje mě fakt solidně otravovala. Zápletka klasická volovina, ostatně to už jsem u bakalářů zvyklej. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jednání všech postav není úplně logické, nicméně povídka o popletené pošťačce a sousedovi z hospody má svůj půvab. Ani nevím, zda bych chtěl potkat Vladimíra Menšíka v hostinci, protože s ním se člověk určitě skvěle pobaví, ale nepopovídá, když nepustí nikoho ke slovu. Příjemná a zábavná, skvěle obsazená televizní jednohubka. ()

EKLEKTIK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

"Pánové, my jsme se nachomejtli k něčemu zvláštnímu." Partnerský příběh, natočený podle zadaného tématu "Písnička, na kterou nezapomenu", vyprávějící o jednom přeslechu a překlepu a o tom, že telegramy byly vlastně předchůdci dnešních "esemesek". ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ve své době populární filmová a seriálová dvojka Hanzlík-Kolářová tentokrát v bakalářském příběhu, který je reálný jako život sám. V roli štamgasta jisté hospůdky ale velice vyčnívá Vladimír Menšík. Jeho vypravěčský talent zde prezentovaný velice připomíná jeho silvestrovské bály. Děj samozřejmě má v jistých chvílích své mouchy, ale jinak se jeví zcela na své bakalářské zaměření zcela adekvátně. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Chlapec měl opravdu štěstí, že to nezabalil rovnou a neodjel, možná by si to už nikdy nevysvětlili. Místo toho šel do hospody a tam ho nakonec štěstí potkalo. Poučení: nikdy neposlouchejte cizí domněnky a drby. Radši si vše ověřit na místě a sám. Ale částečně za to může i dívka. Mohla ho někde čekat nebo mu novinu mohla sdělit. Povídka je zajímavá nejen vyprávěním Vladimíra Menšíka, a kdo ví, kolik z toho bylo ve scénáři, ale hlavně faktem, že dnes už by se něco podobného stát nemohlo. Nebo mohlo, ale díky mobilům se tomu dá snadno předejít. ()

Reklama

Reklama