Reklama

Reklama

Darryl Revok má nevídanou moc a neukojitelnou touhu po kontrole. Jako vůdce podzemní aliance vede válku s "normálními lidmi", aby ovládl svět pomocí telekineze, pasivně agresivní zbraně toho nejnebezpečnějšího a nejsmrtelnějšího druhu. Samozvaný "empatik" Cameron Vale je na pokraji šílenství a bojuje se silami, které určují jeho existenci. Vale je naverbován doktorem Paulem Ruthem a pověřen úkolem vypátrat Revoka dříve, než stihne napáchat další škody. Revok, který má neuvěřitelnou schopnost číst myšlenky a blokovat lidský nervový systém, se však rozhodne dokázat, že je mocným tvorem... (Cinemax)

(více)

Recenze (182)

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Slušná kriminálka s Cronenbergovými brutálnymi vsuvkami. Praocko filmov ako PUSH alebo JUMPER, sa dnešnému divákovi bude zdať možno mierne nudný a nedotiahnutý, no atmosféricky sa jedná o vydarený kúsok, ktorý skvelou gradáciou prichádza do skvelého a pútavého finále. ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Kultovní klasika s vybuchujícími hlavami, kde jich ve skutečnosti zas tolik neexploduje. Zub času se na tom hodně podepsal. Z dnešního pohledu to působí spíš komicky, což by ani tolik nevadilo (většina filmů z 80. let působí komicky), kdyby se Cronenberg trochu zaměřil i na hlubší psychologizaci telepatů (něco ve stylu dnešních X-MEN: FIRST CLASS) a převedl na plátno pronikání telepatů do mozků, čehož se nedočkáme. Michael Ironside je ale démon. ()

Joe321 

všechny recenze uživatele

Cronenbergův další skvělý (tehdá určitě i originální) nápad, který opět ztrácí pomalým tempem. Atmosféra dobrá, Stephen Lack má návykový ksicht, Ironside klasicky ďábelský. Někomu tu víc hnusů schází, mě jejich nedostatek vyhovuje. -"All right. We're gonna do this the scanner way. I'm gonna suck your brain dry!" ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Ono tento sci fi film zarobil majland, doteraz nechapem ludi co nadhodnocuju povedzne Toto le Heros 1991, sak to komplet zhorelo. Tu nie, tu sa konal zarobok hodne fajny. hoci reziser Cronenberg nikdy nebol moja salka kavy, vzdy som mal rad Muchu, a hlavne Dead Zone . 82 % ()

Jino 

všechny recenze uživatele

Ze začátku je to takové zmatené, až jsem měl pocit, že sleduju pokračování něčeho, co bylo naznačeno v předchozí části. Naštěstí Cronenberg začal dosazovat informace včas a mě nakonec přesvědčit o schopnostech Scanners. Není to rozhodně nejlepší režisérův počin, ale za tu scénu s hlavou a zejména díky působivému výkonu Michaela Ironsidea, který mě mimochodem překvapil i svými vlasy, dávám 70%. ()

cariada 

všechny recenze uživatele

Sága o telepatech začíná, za zmínku stojí hlavní padouch Revok, který je opravdu skvělý. Trikově to je na svou dobu poměrně povedené. Příběh je průměrný a místy je to i zdlouhavé a tudíž to někdy nudí. ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale celou dobu jsem měl pocit, že koukám na nějaký trošku inteligentnější superhrdinský film s nižším rozpočtem, ale i tak nudnou atmosférou. Nápad je to samozřejmě zajímavý, přišel mi i dobře rozvedený a pár scén je tu skvělých (třeba hned ta úvodní) právě proto, že je v nich znát Cronenberg, ale jinak jsem od toho čekal mnohem víc. Vleče se to, vyvíjí se to zbytečně pomalu, Stephen Lack má neustále jeden výraz a vytřeštěné oči a celkově mě to moc nechytlo. Působí to na mě jako průměrný horor a v tom případě to svůj účel plní obstojně, ale od Cronenberga bych čekal skutečně něco atmosféričtějšího, bizarnějšího a asi i krapet brutálnějšího - hlavně když už jsem od něj pár filmů viděl, včetně Videodromu nebo Mouchy. Zklamání se prostě nevyhnu. Slabé 3* ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Atmosféra filmu je veľmi silná. Je to tu temný a neznámy svet a nikto v ňom žijúci sa mu vôbec nepáči. Všetky znaky sú mierne podfarbené, podnormálne. Náš hrdina nie je výnimkou. Neznámy Stephen Lack odvádza dosť dobrú prácu, čo môže byť aj so všetkou grimasou a psycho hraním. Podporné obsadenie je nad všetkým dostatočné. Pochúťkou je Michael Ironside, ktorý svojej celkom jednoduchej postave dodáva pekný nádych a osobnosť. 7/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Tak téma se ujalo. Fakt výbornej nápad a hlava na padrť potěšila, vyvrtaná díra v hlavě zase byla skvěle originální. Naopak propojení "nervových" systémů člověka a kompjůrtu bylo trapné. Takže: mohlo to být lepší, ale stačilo to. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Velice dobrý film, který mě bavil neustále i když místama byla hluchá místa, která ale netrvala dlouho. Výbuch hlavy byl fakt mega. 70% ()

SeanLSD 

všechny recenze uživatele

Slabší Cronenberg... čo znamená stále perfektný, akurát sa mi zdala už poriadne za vlasy pritiahnutá myšlienka, že keď už scanneri dokážu nielen čítať v hlavách iných, ale i ovplyvňovať ich myšlienky, nerobí im problém napojiť sa cez telefón na počítač. Cronenberg rád preniká vrstvami a spája nepredstaviteľné, ale na mňa to tu pôsobí, že chcel do jedného filmu napchať viac toho, čo má rád a čo mu nejako strašilo v mysli bez toho, aby sa už potom staral o plnohodnotnú logiku – alebo poriadnu réžiu. Z môjho pohľadu sú SCANNERI silne nevyvážení, film výborný ako celok, ale s momentmi až stupídnymi, napr.: prečo posiela chlapík, ktorý dokáže hlavy rozbíjať myšlienkou, všade a na podobne obdarených nejakých chudákov s puškami – ak to teda nie sú scanneri, no a ak áno...že aby neupútával pozornosť ? ()

Fox Mulder 

všechny recenze uživatele

Pro mě další kultovní film od Davida Cronenberga. Cronenberg opět výborně dokázal vykreslit psychologii postav a utvrdil mě, že je právem považovám za mistra zvrácenosti. Z tohoto filmu se pro mě stala nezapomenutelná a hlavně již dnes kultovní scéna, kde Michael Ironside v roli Revoka, díky svým telepatickým schopnostem nechá vybuchnout hlavu muži, který chtěl číst jeho myšlenky. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Konečný souboj pohledů zvedá dojem z jinak dost laciného sci-fi, které stavý především na slušné atmosféře a vynikajícím záporákovi Ironsidovi. Zvraty působí dost nepatřičně, ale alespoň narušují jinak pravidelnou nudu a nezajímavost dialogů. Pokud jste se k filmu odhodlali na základě vybuchujích hlav a litrů krve, tak věřte, že hlava praskne pouze jedna a krve i přes jméno režiséra je rovněž minimum. ()

SniperG1 

všechny recenze uživatele

Na tu dobu fakt pecka! Nad některými efekty jsem se musel pousmát, ale na druhou stranu nad některými žasnout! Herecké obsazení zdařilé, příběh není špatný a hudba je dost depresivní. No Cronenberg prostě zase nezklamal, až na ten zrovna ne moc povedený konec...80% ()

Cedr 

všechny recenze uživatele

Skvělý námět, výrazně vyšší produkční kvalita než předchozí filmy, krom několika naprosto ikonických scén, ale přesto kapku nevyužitý "efektový" potenciál. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

A další chuťovka od mistra divností, tentokráte komorní superhrdinské drama o pokusu o ovládnutí světa.... Velmi sugestivně a minimalisticky zpracované, za pomocí vynikajích zvuků gradované s parádním závěrečným soubojem myslí a překvapivým koncem... Nechutností tentokráte není tolik, ale nějaká vybuchující hlava či oči se zde také najdou... A hackovaní computeru lidskou myslí... Prostě vizionářský snímek... ()

FritoleXx 

všechny recenze uživatele

Jsem zvyklý na slabší efekty, nechuťárny z 80. let a celkově na kvalitu sci-fi v minulém století. Scanners jsou skvělý nápad ve špatném a příliš jednoduchém provedení. Především trpí tím nudným tempem, který je u starších thrillerů tak častý a děj samotný je poněkud chaotický, neudrží divákovu pozornost. Všechno pak podtrhuje otřesná hudba. Jen další z řady levných sci-fi, kterých tou dobou vznikalo mraky. ()

KRYSIOPICE 

všechny recenze uživatele

Hodně akční béčkový film, explodujicí hlavy, všude samé brokovnice, špionáž, výbuchy jak ve filmech Micahla Baye, chvílema jsem nevěděl jestli to není komedie. Nápad byl dobrej, ale chtělo by to remake. ()

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Scanners dostanou seriálovou verzi od HBO

Scanners dostanou seriálovou verzi od HBO

23.09.2022

Přichází dobré zprávy pro fanoušky temných vizí legendárního režiséra Davida Cronenberga (Zločiny budoucnosti, Moucha), jeho raný hororový sci-fi snímek Scanners se totiž podle nejnovějších informací… (více)

Reklama

Reklama