Reklama

Reklama

Darryl Revok má nevídanou moc a neukojitelnou touhu po kontrole. Jako vůdce podzemní aliance vede válku s "normálními lidmi", aby ovládl svět pomocí telekineze, pasivně agresivní zbraně toho nejnebezpečnějšího a nejsmrtelnějšího druhu. Samozvaný "empatik" Cameron Vale je na pokraji šílenství a bojuje se silami, které určují jeho existenci. Vale je naverbován doktorem Paulem Ruthem a pověřen úkolem vypátrat Revoka dříve, než stihne napáchat další škody. Revok, který má neuvěřitelnou schopnost číst myšlenky a blokovat lidský nervový systém, se však rozhodne dokázat, že je mocným tvorem... (Cinemax)

(více)

Recenze (182)

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Skvělý horor s Michaelem Ironsidem jako hlavním padouchem. Zajímavě natočený a vcelku originální horor a k tomu ještě výrazná hudba. ()

krusty2 

všechny recenze uživatele

Tak toto je to naj pre mna od Davida a mam k tomu kladny vztah od mladsych rokov.Takze nie kazdemu to bude vyhovovat. ()

husokachna 

všechny recenze uživatele

Průměr snad ve všech ohledech, ke konci to začne nabírat trochu spád a pak to skončí :-). Od Cronenberga jsem čekal víc. ()

kamil.i 

všechny recenze uživatele

Tu sa museli sestry Wachowské v časoch, keď ešte boli bratia viac ako len inšpirovať. Pridali vizuálne prvky z Ghost in the Shell, akčné vsuvky z rozličných anime a ázijských filmov, tonu filozofie a mytológie a vznikol Matrix. Kostra deja a dokonca i postava agenta Smitha silno pripomínajú úžasne tajuplné Scanners a chladne démonického telepata Revoka. ()

Klajnik 

všechny recenze uživatele

První půl hodina byla super, ale dalsi vyvoj filmu za nic nestoji. Jednak se tu moc dobre nezpracuje zakladni motiv. Lack je ve svy roli absolutne necharismatickej a po celou dobu cumi jako idiot, zatimco zajimavejsi Ironside je odsunut mimo. Podle me film nasledoval jednani spatnyho protagonisty. Vetsinovej prubeh filmu nebyl zajimavej ani zabavnej a finale na me vubec nezapusobilo. Dva dementi se zacnou chovat jako by meli zachvat az jim narostou obri zily na oblicejich a jeden z nich nezacne horet. Nuda. ()

pend 

všechny recenze uživatele

Druhá polovina filmu přinesla podstatně intenzívnější zážitek. Jinak docela ukecaný film, u mě ho shazuje scéna s počítačovým programem - oblíbené téma o programu, který dokáže zničit počítač, přitom stačilo odstřihnout telefon... ()

zdeny99 

všechny recenze uživatele

Velice nudně pojatý horor. Bavila mě až finální scéna, kdy se střetnou ti dva telepati proti sobě a jeden druhému vlejvá krev do hlavy. Bohužel tak na celém filmu je nejhezčí poster, který se opravdu povedl a mě nalákal na tuto nudnou záležitost. [1912. hodnocení, 147. komentář, 69%] ()

xavierr13 

všechny recenze uživatele

Cronenberg urobyl celkom zaujímavý a netradiční horor o čítani myšlienok a problémov s tím spojené. Voľakedi to bol jeden z tých lepších hororov, dnes je to viacmenej už klasika, ale dnešních divákov tento štýl filmu už moc neberie. ()

Hapretor 

všechny recenze uživatele

Má to nápad, má to dobrý děj, má to dobrý herce, má to náboj, takže to nenudí. U mě dobrý průměr. Dá se srovnat např. s "Dotykem medůzy", ale to bylo přeci jen více "strašidelné", atmosférické. ()

drankeryth 

všechny recenze uživatele

Dalo sa to pozriet, ale ze by som z toho bol na sracky, co to vidim za pecku, to urcite nie. Mna tento druh filmu prilis moc neoslovuje, pretoze v tom nevidim velku napinavost a strasidelnost z filmu. Obcas sa nieco naslo, co by stalo za rec, ako bola explodujuca hlava na zaciatku filmu, ale neskor sa to uz nejako vlieklo slimacim tempom a nie a nie vystartovat vo vacsej rychlosti dopredu. Este aj koniec filmu usiel, ale pre mna to bol klasicky priemer, ktorych je neurekom. ()

Raziel_cz 

všechny recenze uživatele

Toporná režie, dřevění herci, ubíjející tempo... ale skvělý příběh. Škoda, že Cronenbergovi zřejmě došly prachy s první vybuchlou hlavou. Je tu pár přestřelek a různé scannerské schopnosti, ale highlight je prostě intro a Michael Ironside, který potom dostane prostor prakticky až v závěru. A to zamrzí, protože je nejen nejzajímavější postava, ale také nejlepší z těch tří slušnějších herců. Nebo vůbec herců. Vyplatí se vidět kvůli zajímavým tématům, ale po filmařské stránce nešlo o nic úžasného už v době vzniku. ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Myslim,ze tento sci-fi thriller si urcite zasluzi plne hodnotenie uz len kvoli skvelej myslienke,nametu i atmosfere,pre mna je to uz kultova zalezitost...:-) ()

GOREGASM 

všechny recenze uživatele

Scanners určitě nejsou tím nejlepším od kanadského režiséra, ale rozhodně stojí za hřích, protože tak jako většina Cronenbergových snímků vypráví velmi zajímavý příběh o velmi neobyčejných lidech a událostech. Telepatie tady nabývá doslova explozivních rozměrů a na tomto poli psychologického thrilleru operuje Cronenberg po slibném začátku mnohem opatrněji nežli u jsme u něj zvyklí. Na podobně měkkého Cronenberga nejsem zvyklý, a přestože jsou Scanners dobrým filmem s velmi výživným námětem svého potenciálu naplno nevyužívají. V záporné roli přesto exceluje Michael Ironside, který jasně válcuje právě hlavní kladnou postavu. 70% ()

septic 

všechny recenze uživatele

vynikající počin od největšího mistra horroru. Akorát kvůli zvuku při skenování mi ještě pořád zvoní v uších ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

“Throwback Thursday #58” - První Cronenbergův film v 80’s dekádě mi vůbec nesedl. Námět o silných telepatech, kteří myslí dokážou usmrtit ostatní lidi zněl slibně, ale provedení je neskutečně slabé. Výraz při telepatii je křečovitý a celé je to hrozně naivně natočeno, čemuž napomáhají i ne moc přesvědčivé výkony. Ani záporácký Ironside mě nějak neuchvátil. V poslední třetině si sice Cronenberg připravil jeden zvrat, ale ten mi nechal chladným a moc nerozumím kultovnosti tohoto snímku. Jasně, bouchne tu hlava, je zde několik přestřelek a gore je obstojný, ale tím to končí. Viděno na HBO Max. 2* ()

Mánička 

všechny recenze uživatele

Sklamanie. Nápad a pointa obstojné, bizarné explicitnosti tiež - proste ďalší Cronenbergov “Netvorhood”, hovorím si. Bohužiaľ príbehové prevedenie vnímam ako scenáristickú frašku. Celé mi to prišlo ako na kolene spísané počas už bežiaceho natáčania. Hlúpe dialógy, nelogické konanie postáv a tiež doslovné a zbytočné dovysvetľovanie každej myšlienky a pointy príbehu, ktorým vás majú asi za hlupáka. O dejovej skratkovitosti nehovoriac. Navyše aj niektoré herecké výkony boli na mdlej úrovni, čomu kraľoval predstaviteľ hlavnej postavy a postarali sa mi tak o zopár momentov spontánneho smiechu. Chápem, že Cronenberg nebol vždy tvorcom práve áčkových (za to však originálnych a kultových) filmov, no videné negatíva by som skôr čakal v oveľa horšej produkcii. Oproti jeho ostatným filmom, ktoré som doposiaľ videl, mi tento prišiel ako odlfáknutý odvar konceptu s veľkým potenciálom. ()

Denny 

všechny recenze uživatele

Snímek na pomezí sci-fi a horroru se opírá o motiv telekineze a jejího zneužití. Kromě legendárních "vybuchujících hlav" se ve filmu najde i špetka černého humoru. ()

hribisko 

všechny recenze uživatele

"Myslím, tedy jsem" Nevím, nevím, jestli to starý dobrý Descartes myslel zrovna takhle. Nevadí. Možné je všechno a není nic, co by člověk v myšlenkách nedokázal. A ponaučení na závěr? Až o někom zase budou říkat - ten přemýšlí, až se mu z hlavy kouří - bacha na něj! A hlavně nemyslet! ()

Související novinky

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

10. ročník Future Gate sci-fi film festivalu

13.09.2023

Největší středoevropský filmový festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje svůj jubilejní desátý ročník 26. září v pražském kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní… (více)

Scanners dostanou seriálovou verzi od HBO

Scanners dostanou seriálovou verzi od HBO

23.09.2022

Přichází dobré zprávy pro fanoušky temných vizí legendárního režiséra Davida Cronenberga (Zločiny budoucnosti, Moucha), jeho raný hororový sci-fi snímek Scanners se totiž podle nejnovějších informací… (více)

Reklama

Reklama