Reklama

Reklama

Dominion

(amatérský film)
Pohádka / Krátkometrážní
Česko, 2015, 14 min

Obsahy(1)

Po smrti krále má každý ze šlechticů možnost rozšířit své dominium a usednout na královský trůn. Film na motivy deskové hry Dominion, ve kterém jeden z knížat za pomoci rádce buduje své panství a rozšiřuje území, aby získal největší moc. Děj filmu vychází z pravidel hry a představuje situaci hráče od počátku hry až po konečné vítězství. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (5)

Ombak▼Penari 

všechny recenze uživatele

Do vida, ono to jde, pane režisére. Dominion je mnohem zručněji podaný než předchozí Dračák a mnohem víc chytí za srdce. Je to asi dáno také tím, že používá jednodušší formát a komornější prostředí, kdy všechny dialogy odedře jen kníže s rádcem (jejichž scény jsou jak vystřižené z O poklad Anežky České, což je v tomto případě kompliment) a zbytek jsou jen tiché atmosferické obrázky, nicméně to nijak nesnižuje kvalitu tohoto amatérského snímku. Po shlédnutí jsem fakt navnaděný si Dominion pořídit. Jen tak dál a ten druhý Dračák by mohl být docela dost zajímavý :) ()

Ergon 

všechny recenze uživatele

Na amatérský film hodně povedené kostýmy, rekvizity, za které by se nestyděly ani fantasy či historické filmy. To samé platí i pro interiéry. Ačkoliv jsem hru nikdy nehrál, film splnil svůj účel, skvěle ji představil a navnadil mne, jako hráče deskovek, si ji konečně zahrát. Film k vidění zde: https://www.youtube.com/watch?v=eQVzwy-TANU. ()

FILMOVKA odpad!

všechny recenze uživatele

Do jisté míry chápu hodnocení některých uživatelů, kteří tuto hru asi znají, a které potěší jakékoliv zpracovaní. Ale zase trochu vážně a nalijme si čistého vína. V první řadě - pre-produkce. Tu hru neznám. Nicméně film je jiné médium a musí se podle toho k tomu taky tak přistupovat. Nejvíce mi vadil šílený zkratkovitý děj. Pokud takový měl být, mělo to být udělané trochu důmyslněji a třeba lépe podpořené hudbou. V druhé řadě - produkce. Je vidět, že máte k dispozici kvalitní techniku, měli jste i dobré kostýmy a celkem i šikovné lidi (kteří to mohli ale zahrát ve výsledku líp). Nicméně to nestačí. I přes dobrou technickou výbavu se nepodařilo pořídit lepší záběry, než které pořizují děcka v prvním ročníku kinematografie na střední škole. Tudíž obrazová složka padá a už tu je postprodukce, která nemá co zachraňovat. Tuna stmívaček a rozstmívaček, barevně nezajímavé, zvuk spíš špatný a tím fontem jste to zabili. Ten znám především od cimrmanů, kam se hodí, ale sem fakt ne hele. Po grafické stránce i samotný film odpovídá plakátu. A proč vůbec takovou kritiku? Chápu, že každý nějak musí začít, nicméně pokud se autor prezentuje tím, že si video-tvorbou už vydělává, tak bych očekával jistou úroveň v jeho řemesle. Příště to bude třeba lepší. ()

aneken 

všechny recenze uživatele

Pěkně zvolené prostředí a rekvizity, slušně zahrané a hezky zasazené do kontextu výborné karetní hry. Jako fanoušek Dominionu chválím;) Jako nefanouška by mě to asi inspirovalo k tomu, abych se na hru mrkl, což by nejspíš splnilo záměr filmu. Každopádně fakt pěkný počin. ()

Reklama

Reklama