Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od noci plnej zázrakov už uplynuli štyri roky a opäť sa blížia Vianoce. Rozhlasový moderátor Mikuláš so svojim synom spokojne žije s Doris, ktorá kedysi zatelefonovala do jeho relácie a tak nevedomky spustila kolotoč udalostí, ktoré zmenili nielen životy ich dvoch, ale aj mnohých ďalších ľudí. Tých, ktorí opäť zápasia so svojimi vzťahmi i túžbami a pomôcť im dokáže iba zázračná moc Vianoc... (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (49)

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Dvakrát do stejné řeky nevstoupíš a i když to v druhé půlce přece jen ten lehce hřejivý vánoční pocit sem tam vyvolalo a bylo fajn vidět známé tváře z nepřekonatelně výborné jedničky, jako celek už to moc nefungovalo. Kdo si zamiloval jedničku asi úplně zklamaný nebude, kdo ji neviděl, ten ať si to raděj ani nepouští. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Od vánočních filmů tohoto typu očekávám mocnou dávku romantiky a hry na city a vzhledem k okolnostem to často bez problémů toleruji, ale tentokrát jsem sledování málem vzdal, protože se hned od počátku snímku rozběhlo brutální citové vydírání. Naštěstí jsem vydržel, protože se tvůrcům podařilo příběh dostat pod kontrolu a díky tomu, že nešetřili kvalitním humorem, jsem se až překvapivě dobře bavil. Jasně bylo to celé přeslazené a místy příliš sladkobolné, ale jak jsem už napsal, k vánočním filmům jsem tolerantnější, abych nebyl Grinch, takže jsem si i druhou Noc užil a musím říct, že i v Polsku se rodí hezké ženy. ()

Reklama

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, neurazí - jen všechno to, co pro mě z jedničky dělalo naprosto mimořádnej počin, to už prostě dvojka bohužel nemá. Pořád je to příjemnej vánoční film, ale nic moc víc. Dějový linie mi často přišly nepřehledný, k postavám jsem si za celej film nestih vytvořit žádnou vazbu a tak mi ty jejich osudy byly vlastně docela jedno, což je vlastně v přímym rozporu s dojmem, kterej jsem měl z bezprostřední jedničky. Snad jen linie kolem expoldy Štěpána a jeho rodiny mi přišla výrazně zajímavější a poutavější než ostatní, všechno ostatní tak nějak prostě proběhne... Taky to na mě celý působilo moc ateliérově, zmalovaně, nalíčeně, i ta hudba už mi připadala místama moc přeplácaná (zase narozdíl od jedničky, kde byla skvělá). A překvapilo mě, jak za ty 4 roky všichni viditelně zestárli (teď samozřejmě nemluvim o dětech) - snad jen Štěpánovi a Mikolajovi to prospělo a vypadaj furt dobře. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré pokračuje v tradíciách skvelého vianočného snímku. Aj keď v tomto prípade trochu káram scenáristov za niektoré za vlasy pritiahnuté pasáže a zvraty. Prišlo mi to príliš samoúčelné. Každopádne ide o nádherný snímok, pri ktorom diváci sentimentálne ladený, budú potrebovať aspoň jeden balíček vreckoviek. ()

Henry007 

všechny recenze uživatele

Aby mohl nastat happyend, tak musíme nejdříve sledovat deprese a žal. Jednička byla fajn vánoční pohádka á la Láska nebeská, dvojka možná poněkud nešťastně pracuje se spoustou charakterů z prvního dílu a musí tak rozbít jejich štěstí, aby nakonec mohla láska znovu vyhrát. A tak pohádková atmosféra je fuč a je to povětšinou poněkud smutná podívaná. Na tak krátký prostor jsou některé příběhy špatně uzpůsobeny (divák má bez detailnějšího vykreslení vztahů věřit, že muž opustí na štědrý den svou nádhernou a milou snoubenku za dívku, se kterou kdysi strávil víkend. A snoubenka to celkem v pohodě přijme a pošle svého snoubence za tou dívkou, kterou potkal na 10 minut v obchoďáku). Finále filmu je zmatek, kdy je místy kvůli rychlému střídání linií těžké se zorientovat, která postava patří ke které a co je vlastně jejich příběh. Ale co se musí polákům nechat je vizuál. Nádherně natočený film plný světýlek, poletujícího sněhu a zamrzlých oken. I když jsem se tedy děsil, že sleduji depresivní vánoční drama, tak nemohu říct, že bych se nebavil a film si přes všechny výhrady neužil. ()

Galerie (39)

Související novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (více)

Reklama

Reklama