Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od noci plnej zázrakov už uplynuli štyri roky a opäť sa blížia Vianoce. Rozhlasový moderátor Mikuláš so svojim synom spokojne žije s Doris, ktorá kedysi zatelefonovala do jeho relácie a tak nevedomky spustila kolotoč udalostí, ktoré zmenili nielen životy ich dvoch, ale aj mnohých ďalších ľudí. Tých, ktorí opäť zápasia so svojimi vzťahmi i túžbami a pomôcť im dokáže iba zázračná moc Vianoc... (STV)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (49)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Od vánočních filmů tohoto typu očekávám mocnou dávku romantiky a hry na city a vzhledem k okolnostem to často bez problémů toleruji, ale tentokrát jsem sledování málem vzdal, protože se hned od počátku snímku rozběhlo brutální citové vydírání. Naštěstí jsem vydržel, protože se tvůrcům podařilo příběh dostat pod kontrolu a díky tomu, že nešetřili kvalitním humorem, jsem se až překvapivě dobře bavil. Jasně bylo to celé přeslazené a místy příliš sladkobolné, ale jak jsem už napsal, k vánočním filmům jsem tolerantnější, abych nebyl Grinch, takže jsem si i druhou Noc užil a musím říct, že i v Polsku se rodí hezké ženy. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Noc plná zázraků se pro mě během těch pár let stala vánoční klasikou, kterou si pouštím každý rok před Vánoci. Proto jsem byl nadšen, když jsem vloni zjistil, že existuje pokračování, a byl jsem ještě nadšenější, že letos tento film vysílala slovenská RTVS Jednotka. A co říct k filmu samotnému. Vrátili se snad všichni herci z prvního dílu, a to je překvapivě milé zjištění. Příběhy jsou opět zajímavé, má to spád a celkově je to tak nějak milé, lidské, reálné a vánoční. Je fakt, že když jsem konfrontoval své představy ohledně pokračování jednotlivých příběhů s tím, jak jsou podány v tomto pokračování, byl jsem lehce zklamán. Myslel jsem, že rozhlasový moderátor Mikuláš bude už s Doris dávno ženatý a budou mít společného potomka. Myslel jsem, že Szczepan své manželství v prvním filmu zachránil. Že "Santa" Mel bude vzorným otcem. A tak dále. V tomto filmu, kde sledujeme jednotlivé hrdiny po čtyřech letech od prvního filmu, je ale podle mých představ pouze příběh holčičky z děcáku, která si v prvním filmu našla nové rodiče. Nicméně tenhle film jede na úplně totožné vlně jako první film a opět to byl super zážitek. Zatím uděluji "pouze" čtyři hvězdy, protože na tu pátou hvězdu bych to potřeboval vidět ještě minimálně jednou, ale spíše víckrát, a protože se nic nemá přehánět, kouknu na to znovu zase za rok před Vánoci a uvidíme. Ale rozhodně je to nadprůměrná vánoční středoevropská romantika, která dojme, zaujme, pobaví i rozněžní. A jsem zvědavý, jestli bude k vidění na Slovensku či v Česku i třetí díl, který vznikl letos. Pevně doufám, že ano, protože tady evidentně vzniká můj malý osobní vánoční kult. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne slabšie než jednotka. Príbehy sú viac klišé a ani jeden z nich nie je natoľko zaujímavý, aby som povedal, že som si to užil. Môj pocit bol, že tento film nevyšiel úplne podľa predstáv. Humor je okey a väčšina postáv sú nám stále sympatické a plus sa v čase, ktorý sme nevideli udiali určite nejaké veci, no keď si to celkovo vezmem, tak tu ma to zaujímalo oveľa menej. Neviem čím to je, no myslím si, že za to môže oveľa menej zaujímavý scenár. Je to hrozné? Nie. Stále to má celkom dobrú atmosféru a postavy, ktoré nám boli sympatické, no reálne buď nedostanú veľa priestoru, alebo je do toho vloženého oveľa viac klišé, než sme mali možnosť pozerať naposledy. Ak ste fanúšikom prvého filmu, tak si podľa mňa užijete aj toto, ale nečakajte, že by vás to držalo tak intenzívne ako naposledy. Hodnotenie: C+ ()

boni 

všechny recenze uživatele

Jedno jediné zásadní zjištění - stále to je velmi dobré. Ano, příběh už není veden s takovou nonšalancí jako u jedničky, občas už to přeci jen je trochu nucené, ale stále to člověku dokáže vyloudit úsměv na tváři, což je o Vánocích to nejdůležitější, a tak i přes počáteční pochyby tam ty čtyři hvězdy patří právem. ()

aquiver 

všechny recenze uživatele

Slabší kopie jedničky. Pořád je to jen soumrak klišé a vánočního kýče, 2. polovina snímku už mě svou předvídatelností nebavila... a pak si říkám, proč je nutné Vánoce spojovat s obchodními centry? Santu ještě chápu, když v Polsku nosí dárky i św. Mikołaj, no je to zkrátka jen tuctový komerční film na jedno zhlédnutí... 40 % ()

Galerie (39)

Související novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (více)

Reklama

Reklama