Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od noci plnej zázrakov už uplynuli štyri roky a opäť sa blížia Vianoce. Rozhlasový moderátor Mikuláš so svojim synom spokojne žije s Doris, ktorá kedysi zatelefonovala do jeho relácie a tak nevedomky spustila kolotoč udalostí, ktoré zmenili nielen životy ich dvoch, ale aj mnohých ďalších ľudí. Tých, ktorí opäť zápasia so svojimi vzťahmi i túžbami a pomôcť im dokáže iba zázračná moc Vianoc... (STV)

(více)

Recenze (49)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

První díl byl pro mě příjemným polským zázrakem. Scénáristicky v něm Poláci dokázali, že svedou natočit i vánoční komedii, která nepatrně spojí sérii různých životů…a pořád to bude dávat smysl. Označení polské odpovědi na anglickou Lásku nebeskou mělo opravdu své opodstatnění. Druhý díl už je o stupínek slabší, ale pořád je hodně fajn. Herci se naštěstí opakují, což je dobře. Rychle jsem se na ně rozpomněl. Horší už je to (i když jen o stupínek) s propojením jednotlivých životů v ucelený závěr. Vlastně je to scénáristicky daleko jednodušší, jak v případě prvního dílu. Pravda ale, že pořád je to hodně příjemná vánoční komedie. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Noc plná zázraků se pro mě během těch pár let stala vánoční klasikou, kterou si pouštím každý rok před Vánoci. Proto jsem byl nadšen, když jsem vloni zjistil, že existuje pokračování, a byl jsem ještě nadšenější, že letos tento film vysílala slovenská RTVS Jednotka. A co říct k filmu samotnému. Vrátili se snad všichni herci z prvního dílu, a to je překvapivě milé zjištění. Příběhy jsou opět zajímavé, má to spád a celkově je to tak nějak milé, lidské, reálné a vánoční. Je fakt, že když jsem konfrontoval své představy ohledně pokračování jednotlivých příběhů s tím, jak jsou podány v tomto pokračování, byl jsem lehce zklamán. Myslel jsem, že rozhlasový moderátor Mikuláš bude už s Doris dávno ženatý a budou mít společného potomka. Myslel jsem, že Szczepan své manželství v prvním filmu zachránil. Že "Santa" Mel bude vzorným otcem. A tak dále. V tomto filmu, kde sledujeme jednotlivé hrdiny po čtyřech letech od prvního filmu, je ale podle mých představ pouze příběh holčičky z děcáku, která si v prvním filmu našla nové rodiče. Nicméně tenhle film jede na úplně totožné vlně jako první film a opět to byl super zážitek. Zatím uděluji "pouze" čtyři hvězdy, protože na tu pátou hvězdu bych to potřeboval vidět ještě minimálně jednou, ale spíše víckrát, a protože se nic nemá přehánět, kouknu na to znovu zase za rok před Vánoci a uvidíme. Ale rozhodně je to nadprůměrná vánoční středoevropská romantika, která dojme, zaujme, pobaví i rozněžní. A jsem zvědavý, jestli bude k vidění na Slovensku či v Česku i třetí díl, který vznikl letos. Pevně doufám, že ano, protože tady evidentně vzniká můj malý osobní vánoční kult. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Druhá časť pomerne vydarenej poľskej vianočnej mozaiky zdanlivo bezchybne šľape a zabáva, lenže pri bližšom nahliadnutí sa vynorí viacero nedostatkov. Príbehy už ani zďaleka nemajú taký dejový oblúk ako po prvýkrát, zoberme si napríklad, že v Mikulášovej línii nejde o nič iné, ako o požiadanie o ruku na štedrý večer. Najlepšie z toho vychádza príbeh letnej lásky, ktorá však na druhú stranu vykazuje značnú dávku náhodnosti, tu prezentovanej ako osudovosť. Áno, aj to k Vianociam a životu samozrejme patrí, ale treba to vedieť lepšie podať ako iba mierne nadpriemerne. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Jednoznačne slabšie než jednotka. Príbehy sú viac klišé a ani jeden z nich nie je natoľko zaujímavý, aby som povedal, že som si to užil. Môj pocit bol, že tento film nevyšiel úplne podľa predstáv. Humor je okey a väčšina postáv sú nám stále sympatické a plus sa v čase, ktorý sme nevideli udiali určite nejaké veci, no keď si to celkovo vezmem, tak tu ma to zaujímalo oveľa menej. Neviem čím to je, no myslím si, že za to môže oveľa menej zaujímavý scenár. Je to hrozné? Nie. Stále to má celkom dobrú atmosféru a postavy, ktoré nám boli sympatické, no reálne buď nedostanú veľa priestoru, alebo je do toho vloženého oveľa viac klišé, než sme mali možnosť pozerať naposledy. Ak ste fanúšikom prvého filmu, tak si podľa mňa užijete aj toto, ale nečakajte, že by vás to držalo tak intenzívne ako naposledy. Hodnotenie: C+ ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

I druhá časť poľskej Lásky nebeskej je príjemná a super vianočná. Až je na zamyslenie, prečo nedokážeme u nás natočiť čosi tak jednoduchého a pekného. Asi to bude tým, že nemáme žiadnych hercov. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Od vánočních filmů tohoto typu očekávám mocnou dávku romantiky a hry na city a vzhledem k okolnostem to často bez problémů toleruji, ale tentokrát jsem sledování málem vzdal, protože se hned od počátku snímku rozběhlo brutální citové vydírání. Naštěstí jsem vydržel, protože se tvůrcům podařilo příběh dostat pod kontrolu a díky tomu, že nešetřili kvalitním humorem, jsem se až překvapivě dobře bavil. Jasně bylo to celé přeslazené a místy příliš sladkobolné, ale jak jsem už napsal, k vánočním filmům jsem tolerantnější, abych nebyl Grinch, takže jsem si i druhou Noc užil a musím říct, že i v Polsku se rodí hezké ženy. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pokracovanie polskej Lasky nebeskej. Odvazny napad a uz chapem, preco original pokracovanie nema. Dvakrat do rovnakej rieky nevstupis. Aby sa to znova mohlo koncit happyendom, tak na zaciatku sledujeme su páry z minula rozhadane a postupne sa znova davaju dokopy. Nove eskapady, ktore musia riesit nie su zdaleka tak dojimave ako minule a niektore su uplne nudne (moderator Mikulas a Doris) pripadne zbytocne a su tu len preto, aby sa objavili postavy z jednotky. Stepanovi som ani prilis neprial, aby sa dal znova dokopy s tou horenoskou Karinou. No a linia s chladnou Marketou mi pripadala natolko prehnane kruta az na mna vôbec neucinkovala. Pribehy novych postav tiez nie su nic extra a ziadna z novych postav ma nenadchla. Jedina linia, ktoru som si uzival naplno bola ta s neschopnym Santom, ktory sa snad nadobro vzchopil. Ako pridavok pre fanusikov jednotky to celkom funguje ale na fantasticku jednotku to ani zdaleka nema. 6/10. ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Všeho je tu víc a celé je to takové vyhrocenější, ale už tomu chybí taková ta lehkost a feel-good atmosféra, kterou oplývala jednička. Zbytečně se tlačí na pilu a často to působí spíše depresivně, než-li pozitivně. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Pokračovanie, ktoré pokračuje v tradíciách skvelého vianočného snímku. Aj keď v tomto prípade trochu káram scenáristov za niektoré za vlasy pritiahnuté pasáže a zvraty. Prišlo mi to príliš samoúčelné. Každopádne ide o nádherný snímok, pri ktorom diváci sentimentálne ladený, budú potrebovať aspoň jeden balíček vreckoviek. ()

italka63 

všechny recenze uživatele

Jednička vzala moje srdce útokem a ještě dlouho tam příjemně hřála. Dvojka ji nepřekonala, ale i tak, byl to fajn strávený čas.Ty čtyři hvězdy zaslouženě dám. ()

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Anglofonnímu postkomunistickému konzumnímu viewegovsky úhlednému kýčoidnímu stylu nechybí touch of feeling. 1) Vše je víceméně stejné jako v prvním díle. I ten dojemný konec. 2) Nemám pocit, že by se tvůrci od prvního filmu někam posunuli. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Poľské Love Actually part 2 (po 4 rokoch). Po výbornej "jednotke" som bol trochu prekvapený, že z toho spravili sequel, a trochu som sa obával, či to nebude fail ako sa to často pri sequeloch stáva. Ale napokon musím uznať, že znovu to bol veľmi príjemný zážitok. Opäť to bola v mnohých ohľadoch riadna nádielka zázrakov a šťastných náhod, ale niekedy až moc neprirodzené. No to nič nemení na skutočnosti, že to bol v nadväznosti na 1.del ďalší vydarený vianočný film z poľskej produkcie. K tomu výborná hudba a opäť aj veľmi sympatické herecké výkony poľskej hereckej školy. Niektoré scény človeka naozaj dojali a chytili za srdce - aspoň na chvíľu tento film navodí pocit, že zázraky existujú (aj keď to tak bohužiaľ neni). ()

Helmutek 

všechny recenze uživatele

Nenadchne, neurazí - jen všechno to, co pro mě z jedničky dělalo naprosto mimořádnej počin, to už prostě dvojka bohužel nemá. Pořád je to příjemnej vánoční film, ale nic moc víc. Dějový linie mi často přišly nepřehledný, k postavám jsem si za celej film nestih vytvořit žádnou vazbu a tak mi ty jejich osudy byly vlastně docela jedno, což je vlastně v přímym rozporu s dojmem, kterej jsem měl z bezprostřední jedničky. Snad jen linie kolem expoldy Štěpána a jeho rodiny mi přišla výrazně zajímavější a poutavější než ostatní, všechno ostatní tak nějak prostě proběhne... Taky to na mě celý působilo moc ateliérově, zmalovaně, nalíčeně, i ta hudba už mi připadala místama moc přeplácaná (zase narozdíl od jedničky, kde byla skvělá). A překvapilo mě, jak za ty 4 roky všichni viditelně zestárli (teď samozřejmě nemluvim o dětech) - snad jen Štěpánovi a Mikolajovi to prospělo a vypadaj furt dobře. ()

zdenny 

všechny recenze uživatele

Ani v pokračování hlavních hrdinů Poláci nezabloudili a nesjeli z cesty. Udrželi se mezi mantinely, do kterých by mělo pokračování rozhodně a logicky patřit. Udělat totiž kvalitní „dvojku“ je po vynikající „jedničce“ někdy fakt nadlidský úkol. Pro mě sice tento díl již nebyl pětihvězdičkový (možná už tam dle mého soudu nebylo tolik té romantiky), měl-li bych ale hodnotit oba filmy jako jeden celek, převážilo by u mě rozhodnutí pětihvězdičkové. Poznámka: Každopádně bych i k tomuto filmu mohl napsat stejný komentář jako k prvnímu filmu. ()

Související novinky

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

Nelítejte za filmem, zůstaňte v Praze!

23.10.2016

3 kinosály, 4 země, 5 workshopů, 5 dní, 18 hostů, 40 filmů. MFF 3Kino – Praha 2016 proběhne ve dnech 2. až 6. listopadu ve dvou sálech kina Atlas, ale nově i v kině Evald. Festival se i letos… (více)

Reklama

Reklama