Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V tomto filmu sledujeme osudy čtyř rodin z předměstí, které se musí vyrovnat s různými životními problémy a těžkostmi. Život Esther Goldové (Closeová) se točí jen okolo nemocného syna, Jim Train (Mulroney) prožívá zmatky, když ho v práci přeskočí a není povýšen, rodina Annette Jenningsové (Clarksonová) se plete do jejího rozvodu a Helen Christiansonová (Placeová) musí konečně něco udělat se svým životem. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (30)

kareen 

všechny recenze uživatele

No nebylo to špatné, herecké výkony hlavně ženských představitelek na úrovni, ale vzájemné vztahy byly na můj vkus už moc překombinované, navíc většina mužských postav je tu vykreslena příliš jednostranně negativně a co je hlavní, tvůrci nezvládli moc dobře přechody mezi různými časovými rovinami, takže jsem se chvílemi trochu ztrácela v ději. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na dokonalost samu to na konci příliš (ne)hezky štymovalo, ale když já jsem na těchhle vztahových "nezávislárnách" závislá. ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Výtečný, dokonalý film, tak nějak prostě o životě. Takovéto filmy mám hrozně rád a jde jen o to, jestli mě dokáží zaujmout strašně moc, nebo jenom moc:). V těchto projektech se může lehce stát, že autoři prostě vyprávějí příběhy ze života, ale výsledné poselství či pointa se mohou vytratit. Ale zde je tomu přesně naopak. Příběh úžasným a strhujícím způsobem graduje a člověk je do příběhu vtahován čím dál tím víc. Skvělé výkony herců (tradičně famozní Glenn Close) jsou po tomto chvalozpěvu samozřejmostí. Fantastické dílo. 100%! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Snaha přiblížit se Americké kráse je zjevná (možná chvílemi až zbytečná). Životní jistoty jsou ale bizarnější, jednodušší a hlavně smutnější. Z herců bych vyzdvihnul Joshe Jacksona, pro kterého mám obecnou slabost a taky Timothyho Olyphanta, který ze své role vyždímal naprosté maximum. ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Zajímavá skládačka životních osudů čtyř středostavovských rodin z předměstí amerického města. Kladem je vynikající obsazení s plnokrevnými hereckými výkony, zejména Patricia Clarkson a Glenn Close si zaslouží absolutní uznání, ony vůbec ženské postavy jsou lépe napsané a na režii je poznat ženská ruka. Zpočátku dělalo trošku problém vyznat se v množství postav a přiřadit je ke správné rodince, orientaci znesnadňuje i rychlý střih, který střídá jak hrdiny, tak místo děje, a to někdy poněkud samoúčelně. Problém je i v počtu psychických problémů a životních karambolů hrdinů filmu, je přece jen znát určitá účelost scénáře. Na druhou stranu, řada scén a mikropříběhů má svou psychologickou sílu a vypovídá o krizi americké střední třídy současnosti. Celkový dojem: 75 %. ()

ChewieDC 

všechny recenze uživatele

Ledová bouře, Americká krása a The Safety of Objects. Všechny tyto filmy jsou si něčím podobné. Všechny tyto filmy ukazují americké rodiny žijící v předměstských domečních s krásnými zahradami, ale uvnitř domů, pod povrchem toho všeho krásného, je cítit hniloba. Film se vyznačuje zručnou režií, oscarovými hereckými výkony (zejména Glenn Close je fenomenální) a dobrým, lidsky emotivním, scénářem. Bohužel je možná místy příliš zdlouhavý a některé velice kvalitně sestříhané scény jsou až příliš drasticky přerušovány. ()

Slarque 

všechny recenze uživatele

Drama několika sousedských rodin z amerického předměstí má zajímavé postavy i přesvědčivé obsazení, ovšem režisérka občas poněkud nezvládá jejich vzájemné proplétání. Občas plynule přechází mezi jednotlivými aktéry, jindy vás vyloženě vytrhne z příběhu a přepne jinam. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Príliš veľa tém na jeden film, slabšiu polovicu z nich vypustiť a bolo by to super. Máme tu matku starajúcu sa o syna v kóme, súťaž o auto, právnika s krízou identity, podivný únos dievčaťa o ktorom si únosca myslí, že je chlapec, oboznamovanie sa detí so sexualitou, chlapec zamilovaný do Bárbiny, porozvodové problémy... a ešte pár ďalších. Menej je niekedy viac. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Mám velmi rád filmy, kde jde o propletení osudů několika lidí, v tomhle případě rodin, protože ačkoliv mají ty filmy vždy něco společné, tak jsou svým způsobem zajímavé, nečekané a mě baví sledovat, jak si s tím řežisér hraje a jakým způsobem to nakonec všechno divákovi podá a vysvětlí. Životní jistoty je velmi povedený film s velmi příjemným, nenásilným a možná i nenápadným dějem, ale ten děj je skutečný, uvěřitelný a opravdu dobře se a to dívá. Bohužel bez jakéhokoliv zvratu, konec sice tlačí na emoce, ale netrefilo mě to tak, jak by bylo třeba. Rozmýšlel jsem jestli 3*, nebo 4*. Nakonec slabší 4*, ale ten kluk s tou barbínou mě tam fakt neseděl. ()

Philippa 

všechny recenze uživatele

Jedinou životní jistotou je to ,že nic není jisté……….takže pokud se k němu budete muset modlit ,buďte konkrétní.Stanovte si jasné podmínky.Bůh má zvrácený smysl pro humor.A přesto že ví ,že chcete víc ,dá vám jen to o co si požádáte. ()

Skip 

všechny recenze uživatele

Docela mi vadilo to neustálé prostřihávání mezi jednotlivými rodinami. Někdy to mělo svůj účel, ale častokrát to bylo spíš rušivé. Jinak ale vcelku vydařený film s dobrými hereckými výkony a závěrečné propojení, ač divák už dopředu delší dobu tušil, bylo dosti zdařilé. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Dráma, ktorá je na môj vkus až moc prepletená. Vo filmoch, ako aj inde, môže o niečo menej niekedy pridať oveľa viac. 5/10 ()

Radiq 

všechny recenze uživatele

Byl v tom pěknej zmatek, nevěděl jsem kdo s kým. Ten, kdo nechce vědět děj, ať si tohle dál nečte. Chci totiž nastínit, jak moc zamotané to bylo: Matka, co chce v soutěži (při které jí pomáhá právník, kterýho přeskočili v práci s povýšením a tudíž ho všechno sere), vyhrát auto, se stará o syna, kterej je v komatu, kam se dostal při havárce, kdy se málem srazil se svou ségrou v autě, když jela dom po šukačcce se svým sousedem, jehož brácha je úchyl na panenky a matka málem zahne a její kámoška je jiná sousedka, co pařila s tím klukem v komatu a její dceru teď unese kluk, co byl v autě při havárce s ním a vyhanrazuje si ní svýho mrtvýho bráchu. A všichni sou to svoji sousedi a motá se do toho minulost a všechno. Slabej odvar Americké krásy. ()

sir-dave odpad!

všechny recenze uživatele

Celých 50 min. jsem to dokázal sledovat a tudíž ne zcela objektivní hodnocení ale nemůžu si pomoct. Vycházela mi z toho nuda bez konce. Začátky malé Kristen Stewart byly fajn :-) Jenomže skrze toho nebudu dávat jiné hodnocení. ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Jeden z dalších filmů z ranku "jsme všichni v hajzlu, ale dojdeme smíření". Nemyslím to ani nijak negativně, prostě to tak je. Místní "neighbourhood", rodiny žijící v sousedství, jejich příběh vyjasňující se v průběhu děje, důvody, vzpomínky, příčiny, pocity, to se nám tak nějak pomalu osvětluje, až holá fakta okolo jedné autonehody vyplují na povrch. No a pak přijde fáze uvolnění a konec. Nezávislá tvorba už to má takhle asi v popisu práce, málokdo se odchýlí z trasy. Tohle je přesně podle receptu. Naděje přesto umírá poslední...60% Text distributora je sice popisný, ale jinak úplně mimo. ()

hans500 

všechny recenze uživatele

Výborný film díky skvělému příběhu, výborné režii a především bezchybným hereckým výkonům (Glenn Close, Kristen Stewart ve své první roli, a mnozí další) ()

Reklama

Reklama