Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Richard Chamberlain ako Allain Quatermain odchádza do africkej džungle hľadať svojho nezvestného brata, ktorý tu pátral po legendárnom "bielom kmeni". Spolu so sestrou zmiznutého muža Sharon Stoneovou objaví dávno stratené Mesto zlata s diabolským vládcom Henrym Silvom, ktorý kruto zneužíva stovky bielych otrokov. Záchrancovia musia konať rýchlo, ak chcú uneseného muža aj otrokov oslobodiť. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (42)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Do prvního reklamního bloku je to až příliš rozveklé a nudné. Naštěstí po tom, co jsem od Krauase dověděl jakou mám pít minerální vodu, od Holubové jak je úžasná frima co dodává elektřinu, a od nějaký televizní maminky, že když chci ušetřit za mytí v myčce (kterou nemám ) mám si kupovat přípravek co vona se děj začne zrychlovat. Některé akční a trikové scény působí sice až nekutečně naivně, ale je to spíš legrační a celkem se do toho filmu hodí. Konec filmu se mě zdál trošku přesmaženej, ale co, v dnešní době se už dobrodružný filmy netočí a tak jsem rád za každý podobný filmy, byť se kvalitou necpou nikam vysoko. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $3,751,699Tržby Celosvetovo $6,000,000║ No tak toto bol nechutný kopanec od tvorcov, režisér svojou neschopnosťou kazí rad radom všetko, určite to malo na viac než takúto amatérsku tlápačku, v prvom rade kulisy boli celkom na úrovni, herci sa mohli snažiť ako chceli ale fakt neobratnosť režiséra kazila všetko. /15%/ ...moc do odpadu nechýbalo ()

Reklama

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Na každom zábere filmu je poznať, že sa tvorcovia chcú čo najviac podobať Indiana Jonesovi. Film ale, hoci disponuje hviezdami typu Richard Chamberlain, či Sharon Stone pôsobí dojmom, že ho na prázdninách natočila partička zlých stredoškolákov a scenár si vymýšľali až v priebehu natáčania. Nepoznám filmografiu Garyho Nelsona, ale Spielberg to nie je. Nech sa režisér aj herci snažili vyťažiť z témy čo najviac, tak Indianu Jonesovi sa vyrovnať nemohli ani dejovo, ani trikmi. Aspoň že tá Sharon Stone bola v týchto rokoch na zjedenie. Takže ak vypnete mozog, kludne si Quatermaina pustite. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Richard Chamberlain se vrací v pokračování filmu Doly Krále Šalamouna.... Scénář : Gene Quintano a Lee Reynolds. Kamera : Frederick Elmes a Álex Phillips Jr.. Hudba : Michael Linn. Hrají : Richard Chamberlain jako Allan Quatermain. CHYBA VE FILMU - Na konci filmu, po bitvě, Allan skáče ze střechy do chrámu přes dřevěnou mříž. Je přitom vidět, že je zavěšen na laně. ()

PetrPan2 

všechny recenze uživatele

Série snímků o Allanu Quatermainovi s Richardem Chamberlainem a Sharon Stone by asi nevznikla nebýt úspěchu Indiana Jonese. Musím říct, že první snímek Doly krále Šalamouna se mi docela líbil... byla to celkem vtipná, svěží, dobrodružná komedie se dvěma sympatickými hlavními hrdiny... Na o rok mladším pokračování s názvem Allan Quatermain a Ztracené Město Zlata je znát, že scénář byl šit narychlo. Vysloveně idiotský děj, kde se střídá jedna pitomější zápletka za druhou. Chamberlain v roli geroje bez špetky sebeironie a postava Sharon je odsouzená k neustálému pištění, vřeštění a následnému obdivnému povzdechu Quatermain... Hípísácký zloduch Henry Silva už je pak jen zkažená třešnička na zkyslém dortu :o( ()

Galerie (56)

Zajímavosti (3)

  • Na konci filmu po bitvě Allan skáče ze střechy do chrámu přes dřevěnou mříž. Je přitom vidět, že je zavěšen na laně. (Terva)
  • Poté, co Allan (Richard Chamberlain) odpaluje dynamit pod kamennou lavičkou, je možné zpozorovat, že na zem dopadá pouze lehký materiál podobný polystyrenu, nikoliv kusy kamene. (Pepy)

Související novinky

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

Hemsworth předchůdcem Indiana Jonese?

21.11.2015

Jméno Allan Quatermain už jste možná slyšeli. Sean Connery si tohohle dobrodruha zahrál v Lize výjimečných, adaptaci stejnojmenného comicsu Alana Moorea, a posléze se už nikdy nevrátil před kameru.… (více)

Reklama

Reklama