Reklama

Reklama

Ďábelská lest

  • USA Diabolique (více)
Trailer

Obsahy(1)

V prestižní chlapecké škole vládne nekompromisně a tvrdě ředitel Guy Baran. Jeho drsnému drilu se neochotně podrobuje i jeho manželka Mia a milenka Nicol. Oběma však jednoho dne dojde trpělivost a rozhodnou se despotického Guya zavraždit. I přes komplikace při vraždě a ukrývaní mrtvoly se zdá být vše v pořádku až do chvíle, kdy zjistí, že mrtvola záhadně zmizela... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (61)

majo25 

všechny recenze uživatele

V porovnaní s francúzským originálom je remake nielen známejší a lepšie obsadený, ale má aj lepšiu trilerovú atmosféru. A to nielen na konci ako v origináli. Na druhej strane, s niektorými bodmi sa príliš nepára, ako napríklad príprava vraždy, a ide rovno na vec. Hoci je duo herečiek v hlavných úlohách známejšie, na plnej čiare ich zotiera menej známy Palminteri, ktorému rola sadla skvele. Trilerový záver je ešte lepší ako v originále. Aj keď obsahuje pár logických chybičiek a nepôsobí príliš vierohodne. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Originál z roku 1955 som nevidel a asi ani nepotrebujem vidieť, mne sa táto verzia páčila, páčila sa mi pointa a samozrejme herečky tu tiež stáli za to. Z mysteriózna sa vyvinula pútavá a zaujímavá detektívka s možno aj nečakaným koncom, ktorý bol poškvrnený len prílišným skomplikovaním. Hodnotenie tu je ale príliš podcenené, takže ja pridám. Mimochodom, Isabelle Adjani mala v dobe natáčania už 41 rokov a to je absolútny šok. Veď vyzerala tak do 30. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

No originál neznám a veškeré chutě na to, abych se na něj někdy podíval, jsem ztratil. Alespoň dočasně. Diabolique je tupý thriller s debilně podanou zápletkou. Ano, jsou tu Sharon před botoxem s královnou Margot a občas vykoukne i Kathy Bates, ale na ty všechny se můžu podívat na obrázku a nemarnit přes půldruhé hodiny. 30% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Největším kamenem úrazu tohoto filmu je průměrný, místy nezajímavý děj a průměrné výkony herců. Při sledování filmu jsem si připadal jako na horské dráze. Určité pasáže jsou velice zajímavé a přinutí vás u filmu uvažovat, ale potom přijdou dlouhé minuty nudy a nic se vlastně neděje. Vypadá to, že se zastavil čas a pořád dokola se probírají nedůležité věci. Kamera a celková kvalita obrazu je docela dobrá. Málo kdy jsem si všiml nějaké chyby záběrů a kvalita obrazu byla jistě lepší než mi nabídla moje kabelovka. Co se týká atmosféry filmu, tady budu trochu skeptický. Občas se najdou světlejší chvilky doprovázené velice vkusně vybranou hudbou, která navodila skvělou atmosféru, ale většina filmu se táhne v nudném duchu. Právě hudba patří mezi jednu z věcí, která se mi líbila na filmu nejvíc. Nejde sice o nic zázračného, ale myslím si že vás neurazí. Herecké výkony jsou taky průměrné a pouze Sharon Stone může být s tím svým spokojená. ()

murakamigirl 

všechny recenze uživatele

Toto je 1 z tých brakovejších odrôd, ktroú sa mi poviedlo vidieť dvakrát, pretože pamäť to úspešne skartovala do 24h a tv upútavka moju pochybnú dušu zakaždým navnadila. :) Najväčšia hrozba televízií nie sú telenovely, nie!!!, ale práve tie ich upútavky, čo častokrát vedia byť tak táák tááááák sexi.....! ()

Galerie (36)

Zajímavosti (4)

  • Film byl natočen podle knihy „Celle qui n'était plus“ (1952) Pierra Boileaua a Thomase Narcejaca. (Terva)
  • Natáčení filmu probíhalo v okolí Pittsburghu. (Terva)
  • Producent James G. Robinson odešel od projektu v době, kdy Sharon Stone odmítla natočit scénu, kde měla být nahá. (Terva)

Reklama

Reklama