Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vincent Eastman (držitel Zlatého glóbu Richard Gere) žije stále stejný a přímočarý život jako úspěšný architekt ve svazku s krásnou, ale odtažitou manželkou (držitelka Zlatého glóbu Sharon Stone). Když pozná vášnivou a temperamentní spisovatelku (Lolita Davidovich), základy jeho bezpečného a předvídatelného života jsou náhle otřeseny. Vincent si musí vybrat mezi svým životem, který vybudoval, a vášní, která by mohla znamenat jeho skutečné štěstí. Pokud však bude čekat příliš dlouho, může se ocitnout na osudné křižovatce. (Magic Box)

(více)

Recenze (35)

golfista 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se dá pochopit až tak po čtyřicítce :) Mám k němu zvláštní vztah. Prosím nekamenovat, ale řekl bych, že o nevěře a nemanželské osudové lásce moc lepších filmů není. Pokud se dokážete vžít do pocitů, které prožívá Geereho hlavní postava, pak je to jiný film. Je to prostě "K ř i ž o v a t k a". Záleží, jak ji kdo vyřeší. Líbí se mi hodnocení "kaze", že na začátku už měla jasno. No ono bylo právě na začátku záměrně ukázáno, jak to dopadne :) ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nadprůměrný film o osudové lásce, ve kterém Sharon Stoneová hraje takovou osobu do které by se zamiloval jen nehorázný pragmatik a který mě (ten film) po příběhové stránce opravdu zdrtil a po stránce hudební (jako obvykle u Jamese Newtona Howarda) nadmíru potěšil... ()

tron 

všechny recenze uživatele

Gere je výborný dramatický herec. Žartujem. Finálne "plávanie v zahmlenom jazer" dáva tušiť, že Rydell nakrútil to, čo si Amerika predstavuje pod pojmom "umenie". Nuda ako oblak. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

U málokterého filmu jsem tak dlouho váhala, jak ho ohodnotit. Možná je něco pravdy na tom, že naplno na člověka dolehne až poté, co se sám ocitne na nějaké té partnerské nebo životní křižovatce, ale nemyslím si, že je to nutné. Spíš jde o vědomí, že láska, manželství a vztahy vůbec jsou proměnnými v rovnici se stejně nejistým výsledkem jako bývá výsledek snahy podruhé vlézt do jedné řeky. Film má svá nesporná slabá a hluchá místa a některé herecké výkony k nim patří, ale na Gereovi a Stoneové je přinejmenším sympatická jejich snaha ztvárnit protentokrát obyčejné lidi s obyčejnými problémy. Může to chvílemi nudit, chvílemi děsit, chvílemi odpuzovat, ale od toho, co nám provádí život, ostatní i my sami, se to až tak neliší. I když to většinou nemívá tak dramatické rozuzlení. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Architekt Gere stojí na křižovatce a neví kudy. Co takhle se v ní navzdory předpisům otočit a zkusit bílou šálu se sekáčkem na led..? Nejdříve snobská nádoba plná prázdných emocí a pak silných posledních 20 minut s dopisem, co (ne)našel adresáta. Hodnocení bude evidentně kolísat podle životních zkušeností s pálením mostů a usazením rozumu a citu do trvalé opozice a to je právě na kouzlu zvaném film to nekrásnější… ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Gere má sice ve filmu několik slabších chvilek, ale jinak je v tomto emocionálně komplikovaném příběhu víc než kvalitní a jeho strhující monolog v telefonní budce je neskutečně výbušná záležitost. Pokud si při ní člověk uvědomí jak brilantně dokázal Rydell zachytit tak reálné věci v lidském životě, je jasné, že se mu snímek nemůže nelíbit (a v pohodě ustojí i to trapné jezero ke konci). Pro člověka, který podobný pocit nezažil to bude pravděpodobně jen utahaná a nic neříkající story. ()

castor 

všechny recenze uživatele

U tohohle remaku evropské předlohy jsem byl po prvním zhlédnutí před nějakými sedmnácti lety (holt to letí) doslova opařený z finálového vyústění. Netuším, co by to se mnou udělalo nyní, tehdy to ale fungovalo spolehlivě!! ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Závěr parádní, podobnou křižovatkou každý z nás čas od času projede. Jen mě ta pointa nesebrala tolik, nakolik by mě asi bývala vzít měla. A za to může co? Bingo - lepší předehra. A jen tak mimochodem, sekáči Richarde. Obě tvé osudové ženy sice pěly chválu na tvou tvářičku, ale popravdě; Sharon tě přehrávala už jen pouhým účesem. Velké sousto, veliké... ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dva dobří herci v hlavních rolích, Richard Gere a Sharon Stone, a film je to unylý a bez života. Mark Rydell si s podivným scénářem naprosto nevěděl rady. Chtěl poskládat působivou mozaiku, ale vždy mu nějaký ten potřebný dílek scházel nebo přebýval. Nikdy nenašel ideální poměr mezi vztahem tří lidí a mezi vyhrocením vztahu. Retrospektivní vyprávění příběhu o zhrouceném manželství a počínajícím vztahu nebylo zvoleno dobře. Záměr odlišit příběh od tuctu podobných právě netradičním stylem vyprávění byl dost ošidný a nevyšel podle představ autorů. Herci ve svých nepropracovaných postavách také neodvádějí nic mimořádného. Film, který návod na rozpad manželství podává hodně sklesle a umrle. S takovým hereckým obsazením mohlo vzniknout dobré drama. 40% ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Richard Gere, jako muž rozhodující se mezi úspěšnou a krásnou manželkou a neméně krásnou milenkou, která mu přináší to, co mu v manželství chybělo. Je pouze na něm, jakým směrem se vydá. Slušný průměr, který nenudí, ani nenadchne. ()

Dale 

všechny recenze uživatele

Po Mr. Jonesovi ďalší neúspešný pokus Gereho presadiť sa v dramatickej úlohe. Nudný scenár, nevýrazné herecké výkony a neuveriteľne trápny záver. ()

Lokutus 

všechny recenze uživatele

Nuda, nuda, nuda, nuda... Jediné co vcelku zachraňuje je hudba Jamese Newton Howarda, kterou je však podstatně efektivní si pustit na CD a nenudit se dvě hodiny u takovýhohle braku. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Nudny film, Richard Gere /Primal Fear, Pretty Woman/ stoji na krizovatke a nevie kam dalej. Sharon Stone bola len nastrcena figurka, aby divaci mali pocit, ze tam hra aj niekto znamejsi nez len Gere. 40 % ()

Reklama

Reklama