Reklama

Reklama

Underground

(seriál)
  • Slovensko Útek za slobodou
Trailer
USA, (2016–2017), 14 h 38 min (Minutáž: 41–55 min)

Hrají:

Jurnee Smollett, Aldis Hodge, Jessica De Gouw, Alano Miller, Christopher Meloni, Amirah Vann, Reed Diamond, Marc Blucas, Michelle Elaine, Brady Permenter (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Seriál sleduje skupinu otrokov, ktorí plánujú odvážny útek z plantáží v Georgii. Čaká ich 600 míľ úteku za slobodou. Na ceste im pomáha pár, ktorý vedie jednu zo staníc tajnej podzemnej železnice. Otroci sa totiž musia vyhnúť tým, ktorí dostali za úlohu priviesť ich späť, či už živých, alebo mŕtvych... Dej seriálu je zasadený do doby pred americkou občianskou vojnou a jeho ústrednými postavami sú otroci z Georgie patriaci plantážnikovi Tomovi Maconovi (Reed Diamond). Noah (Aldis Hodge) je po zvláštnom stretnutí, pri ktorom obdrží "návod na útek", odhodlaný utiecť z otroctva amerického Juhu na slobodný Sever. Hlavnou partnerkou mu je slúžka z pánovho domu, miešanka Rosalee (Jurnee Smollett-Bell), ale rozhodnú sa pribrať aj ďalších priateľov z plantáže. Už tak nebezpečný plán im navyše sťažuje lovec otrokov na úteku August Pullman (Christopher Meloni). Šancu pre nich naopak predstavuje Maconov brat John Hawkes (Marc Blucas), ktorý so svojou ženou Elizabeth (Jessica De Gouw) podporuje myšlienky abolicionizmu a usiluje sa o pomoc otrokom pri úteku na slobodu cez sieť tajných ciest a úkrytov. Postupne sa však ukazuje, že za slobodu sa platí veľká cena... (TV Markíza)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (2)

T2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rozpočet $-miliónov║ __1.séria__ Také skôr dobrodružné prevedenie, afro úteku z väzenia, kde je dosť akcie a vyhrotených dramatických scén. Herci fajn, je to dosť svižne natočené, nechýba tu aj tak trochu takpovediac umelecký undeground, občas tu zahrá dosť netradične vypeckovaná hudba. /70%/ __2. séria__ Rapídne pokĺzne na intenzite akoby tvorcom dochádzal dych a nevedeli niečo konzistentné ponúknuť. Nepomôže moc ani postava Harriet. /55%/ ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Docela svižná záležitost, jejímž hlavním motivem je cesta skupiny otroků z Jihu na Sever. Seriál nabízí zároveň několik dějových odboček, které tvoří pro základní linku celkem slušné křoví. Navíc mě potěšilo, že se nejedná o pročernošskou agitku. Jasně, černochům se tu samozřejmě straní, ale je otázka, jestli to může být v seriálu či filmu o otroctví jinak. Každopádně narozdíl třeba od Roots se tu najde docela dost kladných bělošských postav a sympatie si získá i lovec otroků v podání výborného Christophera Meloniho. Vůbec obsazení je fajn a ne tak okoukané tváře dokážou zaujmout. Za zmínku stojí i muzika. Nejsem sice přítelem moderních rytmů v dobových filmech, ale tady to znělo parádně. Tak snad bude i druhá řada. 80% ()

Reklama

Galerie (242)

Reklama

Reklama