Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mahoney, mohutný Hightower, střelec Tackleberry, bláznivý Zed, imitátor Jones, dračice Callahanová, nesmělá Hooksová se tentokrát musí postavit nové výzvě, před kterou je postaví jejich velitel Lassard. Tou je program Občané na hlídce. Myšlenka celé akce je prostá: jedinou cestou, jak se lze vypořádat s pouliční zločinností, je angažovat prostého občana. Lassard se tedy rozhodl přivést vybrané dobrovolníky na policejní akademii, kde by se cvičili v technikách sebeobrany a boji proti zločinu po boku uniformovaných policistů. I tentokrát má však Lassard proti sobě a své občanské "domobraně" zarputilého nepřítele poručíka Harrise s jeho nohsledem a lichometníkem Proctorem. A tak zatímco Lassard odjíždí, aby se zúčastnil výročního mezinárodního sjezdu policejních náčelníků, převezme Harris velení nad Akademií a zcela záměrně a cílevědomě začne Lassardův projekt sabotovat. Jenže v příhodné chvíli Mahoney s kolegy a jejich civilní cvičenci ukáží, co v nich je. Předvedou Harrisovi a všem, jak dokáží využít svých nově nabytých zkušeností. (TV Nova)

(více)

Recenze (210)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Visáč to trefil obzvlášť s tou šílenou babkou. Odmítám se k tomu jakkoliv dál vyjadřovat. 40% a přízvisko nejblbějšího dílu série až do odjezdu na Moskevskou Misi:P ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Nejhorší díl série, postava Mahoneyho už jenom nahrává, nedivím se, že toho Steve Guttenberg nechal. ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Kvalita Policejní akademie klesá s velikostí čísla za názvem filmu. Schválně kam se dopracují tvůrci :-) doufejme, ž ne k dvouciferným hodnotám ;-) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Poviem vám na rovinu, z tých vašich šiat je mi zle.“ Štvorka vtrhla do kín len rok po trojke a aj keď to možno nie je žiadny zázrak, stále sa ako-tak drží zubami nechtami pôvodného ducha série a ja tomu tie mizerné 3* dám, aj keď ako hovorí klasik nedám ich rád. Skutočný zošup kvality ale nastal až odchodom Stevea Guttenberga, čo sa odohralo už v nasledujúcej časti, po ktorej (vrátane) už séria nikdy viac nebola taká, ako v prvých štyroch dieloch. V Policajnej akadémii 4 Lassard odchádza na pracovnú cestu a dočasne ho nebude zastupovať nikto iný, než legendárny kapitán Harris v podaní G.W. Baileyho. Na tom je zaujímavé, že si ho fanúšikovia so sériou podvedome spájajú a pritom vynechal ako dvojku, tak trojku (počas tejto prestávky sa s Guttenbergom stihol stretnúť v roku 1986 aspoň v hite Číslo 5 žije, keď už nie v Policajných akadémiách). Kapitán Harris urobí všetko pre to, aby sabotoval Lassardov ambiciózny nový občiansky program, v rámci ktorého chce do zboru prijať civilov v čele s militantnou agilnou dôchodkyňou pani Feldmanovou, ktorá si okamžite získa Tackleberryho drsné srdce. Vracajú sa Mahoney, Hightower, Hooksová, Jones, Lassard, či „pán Zed“ a Sweetchuck. Pikoškou je výskyt 29-ročnej Sharon Stone. Nesmie chýbať Modrá ustrica a plno situačných gagov s pádmi, sekundovými lepidlami, kakancami od holubov, prasknutými okuliarmi, ovoniavaním guliek, „toi-toikou“ a Jonesovými zvukmi. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Tak tohle uz je jen takova nastavovana kase. Goldthwait je se svym pistenim uz otravnej, z novejch "kadetu" tu neni ani jeden zajimavej, vtipu ubylo a je to tak nejak uz furt to samy. Je sice fajn, ze se vratil Bailey, v prvni svy roli se predstavi Spade a je tu mladicka Stone, ale tady uz to proste zaclo jit do haje, takze se ani nedivim, ze v dalsich dilech se uz Guttenberg neobjevil. ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Steven Guttenberg asi věděl, proč to má po tomhle díle zabalit, i když je pravda, že pětka se mi líbila více než toto...... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Utřete si z hub ty úsměvy, kašpaři." Tak to se mě netýká, protože já jsem se zase tak moc nebavil. Přesto měla čtvrtá návštěva Policejní akademie své světlé chvilky. Třeba jízda na kole po dně naplněného bazénu, babča Feldmanová s Magnumem, záchrana topící se seržantky Callahanové, basket s Hightowerem, varovný výstřel v letícím balónu i tradiční škádlení kapitána Harrise. A pokud by novinářka Mattsonová potřebovala doma ještě něco přítulného, tak jsem poměrně čistotný, brilantně reaguju na povely a umím skvostně vrtět ocáskem. ()

Melies 

všechny recenze uživatele

3 / 10 Tak takýto drastický kvalitatívny pokles som skutočne nečakal. Zatiaľ čo prvé tri diely patria podľa môjho skromného názoru medzi to lepšie, čo sa na poli komédií urodilo, tento diel im nesiaha ani po obušok za opaskom. Figúrky, ktoré som mal tak rád, sa tu stávajú iba smutnými bábkami v rukách neschopného scenáristu, ktorému sú slová ako humor a vkus očividne cudzie. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Další porce lidové zábavy na pokračování z nekomplikovaných 80. let, která se spoléhá především na staré známé Mahoneyho a spol., kteří nám zas a znova neúnavně servírují ty samé provařené gagy. Takže se tu opět všemožně padá, znovu se podíváme do baru Modrá ústřice a nechybí ani záškodnicky použité vteřinové lepidlo a slzák. Ve čtyřce se vrací kapitán Harris, ale bohužel tu naposledy vidíme Mahoneyho, Nogata, Copelanda, Sweetchucka a co je nejhorší - i Zeda (který tu ale aspoň dostal slušný prostor). Film tradičně uzavírá velká policejní akce vrcholící honičkou, tentokrát v oblacích (viz. filmový plakát). Z nostalgie nemůžu jít pod tři hvězdičky. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

No a toto je už začiatok úplne iných častí než prvé tri diely, a už aj doteraz prirodzený a neumelý Guttenberg to celé ťahá s ťažkosťami a čo je podstatnejšie, nasilu! Boli časy, keď som sa ako školák na základnej tešil z každého ďalšieho dielu, teraz by som ich s radosťou vymazal z dejín kinematografie. Poteší snáď len malá promenáda mladého Tonyho Hawka. 55%. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Z nějakého důvodu tento díl v televizi dost často přeskakovali (zřejmě kvůli právům?), takže jsem jej viděl nejmíňkrát. Ale je to poslední díl s Mahoneym, takže jsem to vždycky bral na milost. ()

sud 

všechny recenze uživatele

Čtyřka se mi po letech nezdá vůbec zlá, jak jsem se domníval. Konečně se vrátil poručík Harris, Zed je v tomto díle nejlepší, Callahanová nejvíc k sežrání a ta militantní babka nemá chybu. Jenom by se nemusely opakovat ty scény na ruby (Feklerova žena). Mahoney se tu nejen moc neobjevuje a nakonec v objetí krásné Sharon Stoneové odletí horkovzdušným balónem pryč. 60%. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jednička byla takový malý kult mezi komediemi, byla neotřelá a skutečně zábavná. Lassardova skupina má tentokrát poměrně odlišný úkol: s pouliční zločinností má pomoci prostý občan. Očekávaně jde opět o různorodou skupinu adeptů, takže instruktorům bude znovu pořádné horko. Policejní akademie skončila v roce 1994 dost bolestivým sedmým dílem, ovšem i čtyřka už hodně střádala a jen parazitovala na populární osmdesátkové značce. ()

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Toto je posledná časť Policajnej akadémie, ktorú mám nekriticky rada, aj keď ešte o kúsok menej ako predošlé časti. A po štvorke potopa - už to nezachránia ani obľúbené postavy. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

„Policajná akadémia“ bola americkým, komediálnym fenoménom osemdesiatých rokov minulého storočia. Diely, ktoré boli natočené v tejto dekáde možno považovať za celkom podarené, oddychové filmy. Jednoduchý scenár, jednoduchý humor. Švihák Mahoney; pištoľník Tackleberry; vnadná Callahanová; malá, zakríknutá Hooksová; urastený černoch Hightower; krpatý Sweetchuck; imitátor Jones; bláznivý punkáč Zed; ich veliteľ Lassard; nepríjemný kapitán Harris a jeho poskok Proctor ma ešte aj vo štvrtej časti dokázali pobaviť. No a ku tomu príjemný bonus v podobe hviezdnej Sharon Stone. To ma potešilo najviac. *** ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Tak pamatuji si, že čtyřka mě kdysi docela dost bavila, ale už to není úplně ono. Nastupuje recyklace ty dokola opakované vtipy už tak vtipné nejsou navíc původní parta z prvních tří dílů už je tu taková upozaděná. Místo nich nastupuje na scénu spousta nevýrazných postav a tak největším kladem je zde návrat Harrise a spoustu vtípků na jeho osobu plus jeho dokonale vylízanej poskok Proctor. Nicméně kouzlo se vytrácí dřív to na mě tak nefungovalo, ale teď už to vidím tak, že s každým přibývajícím dílem se úroveň snižuje. No ještě to bude těsně na ty nejnižší možné tři hvězdy, ale se zavřenýma očima a zkříženými prsty.50% ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

4. díl opět o něco klopýtl a ztratil další body. Série se s přibývajícími díly nenápadně posouvá do stojatých vod podprůměru. Poslední scénou se sérií loučí Mahoney v balóně. 50% ()

Reklama

Reklama