Reklama

Reklama

Červi

(neoficiální název)
  • Kanada Shivers (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Bytový komplex SKILINER je moderní výdobytek infrastruktury s veškerým vybavením pro obyvatele.. Jsou to obchody s potravinami, butiky, prádelny,bary a bazény, a též zubařské ordinace a moderní klinika. Ale je tu i něco víc. Vynález šíleného parazitologa, který je toho názoru, že lidský druh ztrácí přirozené instinkty vlivem používání mozku. A tak geneticky vyrobí parazita, který má vliv na posílení základního lidského instinktu - lidské sexualty. Jako pokusného králíka si vybere svoji studentku. Infekce se šíří v obytném domě raketovou rychlostí. Může vedoucí lékař kliniky infekci zastavit? Lze vůbec něco dělat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (131)

Lima 

všechny recenze uživatele

Vzhledově něco mezi lejnem a červem napadá lidi v jednom bytovém komplexu a za pomocí přenesení infekce z nich dělá hostitele pro své potomky. Nakažení lidé se pak stávají agresivními šiřiteli infekce a napadají ostatní obyvatele domu. Pár opravdu nechutných scének, zdařilé gradovaný příběh, hustá hororová atmosféra. Ve výsledku film, který už nese známky typické cronenbergovské bezvýchodnosti a úchylnosti, znaky, díky nímž si tento film nezaměníte s jiným žánrově podobným snímkem. Na ty čtyři* to v pohodě stačí. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Docela povedený horor. Onen parazit má sice velmi odporné vzezření, nicméně pohled na něj na mne žádné zhnusující účinky neměl, atmosféra v tu dobu také nebyla zrovna nejintenzivnější. Ale kolem poloviny, kdy už jsem si říkal, že jsem docela zklamaný, se snímek změnil v něco jako zombie horor, pomalu se začala objevovat hutná atmosféra a i krvavé oplzlosti získaly na síle. Výsledný dojem z Cronenbergova prvního výraznějšího díla je tak nakonec více než pozitivní. Horror movie of the year ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

David Cronenberg si užívá svou krvavou hostinu, v které se podávají všichni obyvatelé bytového komplexu SKILINER. Extrémně jednoduchá myšlenka roztažená na celovečerní film působí dosti ironicky. Bohužel je "pointa" filmu opakována stále dokola už asi od půlky a začne brzy nudit. Herci jsou opravdu podivní (lze číst jako špatní) a celé to má podivně úchylný nádech, jak je u Cronenberga zvykem. Celkově tohle není film, podle kterého bych Davida Cronenberga chtěl uctívat, ale jistou myšlenku, která je velmi jednoduše čitelná i přes hromadu pokusů o znechucení diváka, filmu upřít nelze. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Cronenberg, sám biolog, rád chápe lidstvo pouze jako větší mraveniště a s bohapustou ironií a posměchem nám každou chvíli ukazuje, že zákony silnějšího či zrůdnějšího platí s nemilosrdnou tvrdostí pro každého. Tenhle film je pak obzvláštní pochoutkou pro všechny milovníky inteligentně přitažlivého hnusu. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Cronenberg je zvíře !! Shivers je perfektní,šokující Scifi Horor ! Spousta krve,adrenalinu,nahoty a sexu a jeden nechutný parazit. Na svou dobu převkapivě skvěle natočené,správně sleazy ! Nic mě zde neiritovalo,byl jsem až fascinován jak Cronenberg přechází hranice! Musím dát 5*,jelikož je film pouze o rok starší než nudný a levný Texaský masakr,který se vychvaluje a pyšní svou cenzurou a tragickými maskami a Cronenberg dokazuje,že když se chce, tak to jde! Shivers je zasloužený KULT! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Příjemně ironické a sympaticky bezskrupulózní, ale já staré éře Cronenberga nikdy moc nerozuměl. Když je něco oduševnělý humus, stejně budu víc vidět ten humus a oduševnělost se mi v něm s každou další odpudivou scénou ztratí. Když si navíc postavy díky totálně polopatickému herectví říkají sebejednodušší věty s upřímným pohledem do očí, jenom jsem se musel znovu divit, kolik si nabral tenhle tvůrce příznivců. ()

movie 

všechny recenze uživatele

Něco hodně nechutnýho (jako slimák a něco) napadá obyvatele patnáctipatráku Skyliner. Ti pak maji neustálou potřebu soloužit nebo napadat stejné pohlaví. Cronenberg reaguje na vlnu zombie filmů, ale po svém. SHIVERS má dokonale budovanou a poutavou atmosféru, ale něco málo mu chybí. Je to onen znějisťující prvek, který by Cronenberg o pár let dokázal vyšponovat na maximum. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tímto svým začátkem Cronenberg ovlivnil směr horrorů až do dnešních let ... Témata biologických parazitů, konzumní společnosti, šířících se epidemií dělající z lidí neovladatelné bestie ... To vše a mnohem více, co se v tomto filmu vyskytuje, se prolíná mnoha filmovými žánry (těmi pesymistickými) v podstatě až do dnešních let. Shivers jsou na svoji dobu výborný a výrazný horror, odpudivý, nechutný a i když obsahuje spoustu nahoty a sexuálních útoků, je naprosto asexuální. Jistá "skříženost" s tématicky podobně uvažujícím Romerem se zde nezapře, stejně jako v o něco mladším, lepším a přímo geniálním Cronenbergově díle "RABID", kde je nákaza také hlavním tématem. Myslím, že "Shivers" byly pro začínajícího Cronenberga výtečnou přípravou na právě následující Rabid. Vliv těchto dvou filmů na filmovou kulturu dalších 30ti let dopředu je zde naprosto neoddiskutovatelný... ()

H34D 

všechny recenze uživatele

"Man is an animal, who thinks too much." A proto je tu roztomilý parazit, aby nás tohoto břímě v podobě nadměrného myšlení zbavil, a udělal z nás bezmyšlenkovité zombie toužící jen po uspokojení základních pudů. Námět vskutku nápaditý, Cronenbergovi se dostává velkého prostoru pro zužitkování jeho zvrácených nápadů, ale z realizace je cítít, že se teprve hledal (čehož si lze všimnout např. i ve vedení kamery, kde se někdy blýskne zajímavý nápad, ale občas působí amatérsky). Děj je příliš jednoduchý a přímočarý, přičemž Cronenberg jeho "náboje" a atmosféry pořádně využívá až ke konci (působivé vyvrcholení). Postavy nejsou příliš charismatické, jednají stupidně a nelogicky, zkrátka béčko jak se sluší i nesluší... 6/10 ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Ne zrovna strašidelné, ale úžasně zneklidňující. Cronenberg svůj celovečerní debut vychytal s nepopiratelnou grácií. ()

Pumiiix 

všechny recenze uživatele

Pomalejší rozjezd a celkově pomalejší styl vyprávění, hustá dobová atmosféra, zdůrazněná hudbou – která byla vybrána výborně. Kamera většinou stojí na místě a napětí stupňuje pomocí detailních záběrů s výraznou hudbou. Herecky nemám co vytknout, film se od začátku stále zlepšoval a ke konci jsem byl s filmem spokojený ;-) Kulisy a prostředí mi trochu připomínalo Osvícení ;-) 7+/10* ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Když sem tam viděl všechny ty kozy a ty neskutečný sexuální orgie, tak bych si snad toho parazita vzal dobrovolně taky, radost mi akorát hned vzápětí zkazili dva teploušové ve spodkách, co vylezli z výtahu, objímali se a chtěli si hrát. Nicméně po hororový stránce mě Corenenberg přesvědčil jenom napůl, sice příběh, sexuální násilí, parazit, kterej byl dost možná předlohou pro Kingovu Pavučinu snů nebo pro Věc a celá atmosféra jsou na dobrý úrovni a hlavně originální, ale tak nějak to na mě opět moc nepůsobilo, podobně jako Mláďata. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nápad má u mňa plné uznanie, ostatné je však nič moc. Herci prakticky žiadni, efekty za tie peniaze určite slušné, hudba predpotopná. Hororovo slušný nárez, v ktorom Cronenbergova obscénnosť a šialená zvrhlosť snáď nepoznajú hraníc, na mňa je to však ešte príliš jednotvárne, monotónne a amatérske aby som to hodnotil lepšie ako priemerom. 60%. ()

kitano 

všechny recenze uživatele

To najhnusnejsie a najneprijemnejsie Cronenbergovo obludarium. Neberte to zle. Po filmarskej stranke je to vyborne a je to horor ako remen. Ale namet a jeho spracovanie je veru poriadne zvrhle a obcas som sa pri pozerani citil kadejako, len nie normalne. CI to zoberiete ako odporucenie, alebo vystrahu je len na vas. (7.5/10) ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Všetko máme. Bytové komplexy, exotické, tajomnými jedlami prevoňané reštaurácie. Technikou skvele vybavené byty. Domáce kiná, domácke autiaky. Kluby, galérie a koncertné siene Nemocnice, lekárne a plavárne za rohom. Plno krčiem, stabilné zdroje príjmov. Časté a dobrodružné dovolenky. Čo nám chýba k dokonalejšej zábave? Usúložiť sa k smrti. Skvelá alegória o vypĺňaní večnej ľudskej túžby. Rovnako platná dnes ako v čase vzniku filmu. ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Jsem bohužel ochuzen pochopit výjimečnost tohoto díla, protože mně to přijde jako naprosto standardní hororové béčko s lehkými nechutnostmi a s lehkým erotičnem, bez zjevnějšího vtipu (ať už chtěného či nechtěného), akorát s ještě blbějšími herci než normálně, trochu divnou kamerou, takovou těžko popsatelnou barvou, kterou znám ze strýcových rodinných filmů z dovolené a typickou ničemnou syntezátorovou hudbou. Další problém tkví z mého pohledu v tom, že hororová béčka bývají hodně zábavná, tohle vůbec není. Ale zase musím uznat, že tísnivou atmosféru to má, je ovšem otázka, jestli to není jen laciný důsledek všech těch negativních věcí, co jsem na filmu zmínil...což může být teda zase úmysl, ale pokud jo, tak se mi to taky nelíbí, protože to je docela jednoduché udělat.... ()

petero 

všechny recenze uživatele

Geneticky vytvorené červíky vybičujú sexuálnu chuť napadnutého na maximum a majú potrebu sa šíriť. A čo? Veď na tom nie je nič také strašné =). Nepríjemná atmosféra tak typická pre Cronenberga je tu nonstop o tom potom, ale chýbali mi tu ako zaujímavejšie postavy tak aj drsnejšie vyobrazenie toho všetkého. ()

Reklama

Reklama