Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Průkopník akčního žánru JOHN FRANKENHEIMER (RONIN, PTÁČNÍK Z ALCATRAZU, FRANCOUZSKÁ SPOJKA 2) obsadil v roce 1991 hvězdnou SHARON STONE do svého drsného thrilleru podle skutečných událostí. Příběh se odehrává v 70. letech v Itálii v době nastupující teroristické levicové organizace Rudé brigády. S myšlenkou informovat o jejich zrůdných činech západní svět se do jejich řad snaží dostat investigativní spisovatel David (Andrew McCarthy), beroucí pod svá ochranná křídla také americkou fotografku Alison (Sharon Stone). Události se vyostřují ve chvíli, kdy je unesen premiér Aldo Moro a kdy Alison pořídí snímky, které prokazují propojení Rudých brigád s italskou mafií. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (8)

Lacike 

všechny recenze uživatele

U filmov zalozenych na hereckych vykonoch je polovica uspechu dobry kasting. A ten sa tu vôbec nevydaril. V hlavnych ulohach su dvaja tuctovi komedianti (McCarthy, Pankow) a dve krasne neherečky (Stone, Golino) z ktorych aspon Golino predvedie svoje vnady. No a cele to uplne zabil nezazivny scenar. Vysledkom je sled scen v ktorych sa protestuje, sem tam striela a do toho sa ustredna stvorka neuspesne snazi presvedcit divakov, ze vedia hrat. Pravom zabudnuty film. 3/10. ()

Visáč 

všechny recenze uživatele

Frankenheimer mal v sixties povesť tvrďáckeho auteura, ale na prelome 80s/90s to už bol len rutinér, ktorý chrlil jeden zapomenutý akčňák za druhým. Year of the Gun nie je výnimkou: pod maskou politického thrilleru sa skrýva pomerne nezaživné béčko. Najväčší fail v obsadení je osmdesátkový golden boy Andrew McCarthy, ktorému viac sedí šaškovanie vo Víkende u Bernieho než vyjebávanie s Rudými brigádami. Za pozornosť stojí topless Valeria Golino a režisérov trademark v závere (multiple TV screens á la Manchurian Candidate). Humorne asexuálny highlight filmu obstaráva prkenný McCarthy počas súlože so Sharon Stone, keď si to dávajú hneď v niekoľkých pozíciách: standing, missionary a doggystyle. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Ne Nova, ale Filmag nás baví. Mě baví tyhle na DVD přepsané VHS, opatřené titulky, dvojím zvukem a trailerem, což je přesně to, čím má být VHS updatována. Chtít lepší master samotného filmu by už bylo příliš, takže proč nedat šanci Sharon v době, která předcházela setkání se sekáčkem na led? Sharon je príma, věřím, že díky své píli, kterou prokazovala po celá 80. léta, by se na vrchol dostala tak jako tak. ()

vegetol.mp 

všechny recenze uživatele

Solidní politický thriller, který sice pochází z konce 80. let, kdy kariéra režiséra Frankenheimera zažívala propad, ale i přesto se tu najde několik skutečně napínavých momentů. Navíc, atmosféra Říma mimo sezónu příběhu sluší, Stoneová vypadá dobře a Andrew McCarthy se tu úspěšně snaží vymanit se z rolí hezounů v romantických komediích. Celkově velmi přijemný film se svižným tempem, který trochu kazí naivní a nevěrohodný konec. 70% ()

Galerie (13)

Zajímavosti (2)

  • Natáčení filmu probíhalo v Itálii. (Terva)
  • Film byl natočen podle stejnojmenné knihy (1984) Michaela Mewshawa. (Terva)

Reklama

Reklama