Reklama

Reklama

Mariňák 3: V obležení

(TV film)
  • USA Jarhead 3: The Siege (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Desátník Albright je ambiciózní mariňák, převelený na americké velvyslanectví v jednom království na Středním Východě. Albright se hned po příchodu na velvyslanectví seznamuje s novými kolegy-vojáky. Poté se seznámí s velvyslancem, s šéfem bezpečnosti Krausem a ředitelkou digitální bezpečnosti, Olivií Winston. Jednoho dne si Albright všimne podezřelého kameramana, což hned nahlásí přímo velvyslanci Cahillovi. Olivia identifikuje muže jako Khaleda al Asirího, který má vazby na ISIS, ale před několika týdny měl být zabit pomocí dronu. Netrvá to dlouho a bránu velvyslanectví prorazí obrněné vozidlo, které exploduje, čímž umožní vstup útočníků na ambasádu. V čele skupiny je skutečně Khaled. Albright s velvyslancem a ostatními civilisty se musí ukrýt. Později je však velitel akce Kraus zabit a Albright, který má zkušenosti z předchozích misí, přebírá velení... (TV Nova)

(více)

Recenze (42)

sniper18 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúce diely som nevidel, pričom ma ani moc nelákajú, no aspoň na tento diel som bol celkom zvedavý, keďže William Kaufman patrí medzi najlepších režisérov akčných videofilmov a navyše tu má jednu z hlavných úloh aj akčná ikona Scott Adkins, ale nakoniec ani nebolo treba, nie je tu moc o čo stáť. Ešte tá rozbehová úvodná tretina ma bavila najviac, síce ani tu sa nejedná o nič výnimočné, ale aspoň to pôsobí celkom obstojne, so snahou zoznámiť s postavami a celkovou situáciou a bol som zvedavý, čo bude ďalej. No následne sa to už síce naplno rozbehne a akcia strieda akciu, ale zábavnosť filmu ide paradoxne prudko dole. Už po pár minútach tejto fázy ma to prestalo baviť a už sa z toho stalo len obyčajné nudné čakanie na záver, pričom až do konca ma tu už výraznejšie nezaujalo vôbec nič. Takže po akčnej stránke som tentoraz dosť sklamaný, technicky síce je kvalitne zvládnutá, ako je to u Kaufmana zvykom a občas aj nejaký zásah pôsobí celkom efektne, ale to je asi tak všetko, chýba akýkoľvek nápad, je to len nudné stereotypné strieľanie, ktoré ma už po chvíli prestalo zaujímať. Chcelo by to akciu aj trochu spestriť, bol tu dostatok priestoru pre súboje a nejaké tie tiché likvidácie, ale s výnimkou jedného priemerného súboja a navyše aj to bez účasti Adkinsa sa tu nenájde vôbec nič. Postavy sú len čisto priemerné, hlavný hrdina nie je najhorší, ale ani ma moc nebavil a o ostatných platí prakticky to isté. Jedine ten Scott Adkins tu trochu vyniká, ale aj tak neponúkne nič výnimočné. Inak po vizuálnej stránke to v rámci svojej kategórie pôsobí celkom obstojne, čím mi aspoň Kaufman stále dokazuje, že predsa len patrí medzi tých lepších videorežisérov, len tie prestrelky by už potreboval osviežiť. Takže úplne zlé to určite nebolo, ale aj tak mi Jarhead 3 prišiel ako strata času a aj to jedno dopozeranie mi robilo problémy. Lepších filmov s podobnou tématikou je nespočet a to aj medzi videofilmami, napríklad aj taký Van Dammov Zástupca veliteľa bol podstatne lepší. 41% ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Docela zklamání. Při krátké délce (85 min bez titulků) jsem nečekal, že to potrvá půl hodiny než se začne něco dít. Navíc pokud se těšíte na Adkinse tak vychladněte. Neřeknu proč, jenom se na to taky pěkně podívejte a pochopíte. Záporák je tu pak jenom proto, že tu nějaký musí být. Přestřelky řemeslně slušně natočené jak je zvykem, ale tenhle faktor to nezachrání. Kaufman tentokrát šlápnul vedle. No co už stane se...35% ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

,,Pořádného mariňáka dělá vláknina. Když se pořádně nevykadí, není v boji k ničemu.'' --- Omlouvám se za poněkud fekální úvod, nicméně toto jedno z mnoha mariňáckých mouder, které Adkins coby velitel ostrahy americké ambasády pronáší před horlivým Albrightem - tak nějak celkem dobře charakterizuje tento film. Já si při jeho sledování vzpomněl na kdysi dávno hranou počítačovou střílečku Code of Honor (Neplést si s medal of Honor! .-). Byla to taková FPS, bugetovka. Lokace byly celkem exotické a vy jste level za levelem kosili haldy naprosto tupých nepřátel. Jasně, vy jste byli vycvičený maník ze spešlfors a proti vám nabíhali hardáci motivovaní hlavně vírou v Alláha. Level za levelem to bylo stejné, časem to už docela nudilo a jen zvědavost jaká bude další lokace v dalším levelu s očekáváním zda se to třeba nezlepší bránila člověku dát exit a uninstall... Ale jak správně tušíte, bylo pořád stejné, jen na konci bylo třeba zabít arci zlouna. Film jede po úplně stejné ose. Jedno království na středním východě - ano tak se ta země skutečně jmenuje, zřejmě asi proto aby Saúdové Amíkům neomezili dodávky ropy, působí neskutečně směšně a televizně. Stejně tak komparz místních a hadrníků s kalachama útočící na ambasádu . Během rozhovoru s velvyslancem uslyšíme i jakousi filozofii USA - proč vlastně jsme tu a co tu děláme. Jenže hadrníci žádný zastupitelský úřad v svém království prachu nechtějí a rozhodnou se Amíky z Ambasády vyhnat. A tak hrstka statečných marines vzdoruje přesile chráníc při tom velvyslance a jutubera (fakt jo) než budou evakuovaní. Samozřejmě Osprey s pomocí je na cestě i se stařičkým velitelem, kterého bych pustil maximálně tak na golf. Jenže mu to trvá, protožezřejmě letěl až Kalifornie a tak se hoši musí udržet stůj co stůj.  Celý film je jeden velký nudný boj a prozradím, že Adkinsovu oholenou bradu provětrá dokonce hlavice RPG. Tenhle chlapík má na filmy prostě smůlu. Zatím jsem ještě neviděl nic kloudného v čem by hrál... Sorry, ale tohle je jen za jeden harddisk zachráněný v nákupním košíku... * ()

Rominator 

všechny recenze uživatele

Gunny Raines (Scott Adkins) se svým týmem mariňáků musí při útoku na ambasádu ochránit amerického velvyslance Dana Cahilla (Stephen Hogan) před mnohonásobnou nepřátelskou přesilou... Jarhead 3 je poctivý béčkový film, který nabídne dostatek akce v podobě přestřelek. Scott Adkins nemá tentokrát jakýkoliv souboj, ale i se zbraní v ruce to dokáže pořádně rozjet. IMDb uvádí nepřesně délku snímku, protože ta je pouze 90 minut. HODNOCENÍ 60% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|32%| Opět zdůraznuji, že se nejedná o žádné pokračování. Je to samostatný film či béčko. No, těšil jsem se na to dost, režisér videobéček točí skvělou akci, Adkinse tu máme a ono to dopadlo spíše nudně. Akce – tak ta je celkem dobře natočená, přestřelky jsou fajn, ale je tu problém, který se už párkrát stal. A sice, akce začne po velmi krátké době nudit. Všiml jsem si, že to není jen můj názor, jak tak koukám na komenty ostatních uživatelů. Rozhodně jsou ty přestřelky asi jediným kladem filmu, takovým malým, stejně začnou pak nudit no. O nějakém příběhu tu nemůže být snad ani řeč. Prakticky nic nedokáže zaujmout a k tomu tak odfláklé finále, počkat bylo to vlastně finále? Ani nevím. Adkins tu nemá nějak velkou roli a ani jeden svůj bojový chvat zde nepředvede jak je v posl době většinou zvykem. Začátek se docela vleče. Úplná katastrofa to není, ale na tak relativně krátkou stopáž jsem se dost nudil, což je ironie, když se zde skoro furt něco dělo. Slabý podprůměrný filmík, kterému s milosti dávám slabou 2 hvězdičku. ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

I do třetice jsem už nic nečekal a jen s povinnosti jsem se podíval takže nedostal jsem nic a nic jsem nečekal takže v poho. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Scott Adkins sa oholil a William Kaufman natocil podpriemerny film. Sakra, zabavte uz konecne Adkinsovi žiletky. Zakazdym ked sa oholi, tak to dopadne zle. A hned na zaciatok musim napisat, ze kto sa tesi na bitky, tak nech caka na Undisputed 4. V tomto filme je jedna solidna bitka, ale Adkins sa jej nezucastni. Toto je klasicky tupy akcniak s mnozstvom prestreliek. Ale na tie si musime pockat, lebo prvu polhodinu sa zoznamujeme s postavami a prostredim. A tu je prvy zadrhel. Postavy su uplne nezaujmave a cely cas mi boli vsetci ukradnuti, takze prva polhodina sa strasne vliekla. Potom sa konecne rozputa jedna velka prestrelka, ktora trva az do konca. A zabavnost filmu sa prekvapivo prilis nezvysi. Prestrelky su prevedene po technickej stranke dobre, nevyzeraju podfinancovane, cely cas su prehladne natocene a aj krvi sa dockame. Ale po chvili mi zacali pripadat monotonne. Chybala im zivocisnost a pestrost. Ani s nejakou cool vychytavkou sa Kaufman po cely cas nevytasi. A kedze aj postavy na obidvoch stranach barikady mi boli ukradnute, tak sa film po chvili zmenil v nudne strielanie anonymnych amikov s anonymnymi arabáčmi. Pozor vybuchne boiler: Tym padom mi nevadila ani predcasna heroicka smrt Adkinsa po hodine filmu. Zacinam mat pocit, ze s Kaufmanom to po skvelom Sinners & Saints ide dolu vodou. Prestrelky v jeho filmoch su stale o 1-2 triedy lepsie ako je standard v sucasnych Seagalovkach a dalsich hviezd, ktore su davno za zenitom, ale filmy tychto chudakov lizaju absolutne dno. Od Kaufmana som ocakaval, ze radikalne zvysi uroven videobeciek ako sa to dari Florentinovi. Odpovedou bude jeho srdcovy projekt Daylight's End. Pokial dopadne aj ten zle, tak je jasne, ze Kaufman uz nema nic nove, co by ponukol. 4/10. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mám problém najít alespoň nějaké informace i na Googlu o Kaufmanovi. Ale jak moc na tom záleží? Ten borec stojí zřejmě za Velkým Třeskem. No a ne? Z ničeho vytvoří něco, důkaz nesporný. Během psaní tohohle komentu jsem se snažil najít detaily o rozpočtu, ale to se mi taky nepovedlo. Ovšem tyhle detaily asi nemá cenu řešit - primární je, že akce je plno, je přehledná, krásně krvavá a zmixovaná s fantastickou hudbou. Spousta průstřelů je úplně kulervoucíc, tady jsem si to vychutnal nádherně. Navíc se opět přebijí, kryje se a nějaký náznak taktiky vystrčí růžky. Jinak ten soudtrack se mi snad podaří najít... no Hříšnici A Svatí je Kaufmanův strop, naštěstí nepolevil a zatim mne baví všecko, co natočí. Krom přestřelek se najde i několik hezkých explozí a dva krátké, brutální souboje. Banda mariňáků v čele s Weberem a Adkinsem sympaťáci, zejména Adkins by měl hrát vojáka častěj. Sasha Jackson fakt sexy a se zbraní vypadá prcatelně, ještě mne potěšila ukecaná role Dennise Haysberta, kterého znám jako Davida Palmera z 24, jsem rád že ho po dlouhé době vidim. Ještě záporák nebyl nejhorší, zbytek postav za nic fakt nestojí. Scénář a kulisy asi nemá smysl nějak rozebírat, tupé béčko, kde prolítne nějaká slušná hláška a spousta patosu, některé vtípky trapné, skalnaté kecy mladejch sráčů směšné. Kulisy sice levné, ale tak odehrává se to někde v zemi Alláha a pro bojiště dostatečné. Vizuál jako takovej průměr, některé kamerové nájezdy fajn a střih naprosto v pohodě. Asi nemá cenu něco psát, tempo ideální.. no jako předkrm před 13ti hodinovkou Baye akorát. Těšim se na další matroš od Kaufmana. ()

maddy 

všechny recenze uživatele

Už som to síce písal pri dvojke, ale musím sa opakovať. Koho preboha napadlo robiť sériu z prvotriednej vojnovej drámy od Mendesa?! K podobným filmom ako prvý Jarhead sa predsa pokračovania netočia a už vôbec nie z nich robia celé série. Veď tu sa nedá zviesť ani na slávnom mene, tak prečo točiť nejaké vojenské B-éčko s názvom Jarhead 2 alebo 3?! Každopádne dvojku som s prižmúrením všetkých očí ešte akceptoval. Bolo to síce úplne nezaujímavé, rutinné B-éčko, ale ako film iba jemne podpriemerné a keď už nič iné, tak v prvej hodinke aspoň s ako tak obstojne natočenou a nasnímanou akciou. Tie dve hviezdičky som mu bol bez akéhokoľvek sebazaprenia ochotný udeliť, aj keď s prvým filmom to bolo samozrejme neporovnateľné za žiadnych okolností. Akurát sa to malo volať iba The Field of Fire a nie Jarhead. Trojka už je však pure shit, ktorá sa nedá akceptovať ani keby sa volala iba The Siege a nieto Jarhead 3. Na pohľad hnusné, lacné, televízne vojnové C-éčko, ktoré sa po väčšinu času odohráva v otrasných polorozpadnutých hangároch alebo na pár strechách, všetci sa u toho tvária smrteľne vážne akoby točili ďalšiu oscarovú drámu a akcia je tak amatérsky natočená a nezáživná, že aj dvojka je oproti tomu klenot. A najlepšie sú počas toho tie hlášky vojakov typu: „Are those gunshots?“ ... no nie, ty vole, prskavky! Alebo „Is that a bomb? Are they coming?“ ... no čo asi, Jesus Christ! Takýto scenár musel písať iba dement. CELKOVO: 1* (2/10) ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celá série není nijak zvlášť povedená, ale tomuto třetímu dílu se musí nechat, že má docela dobré akční scény, kdy skutečně máte pocit, že jste se přenesli na nějaké bojiště. Pravda, pak sice celý dojem zmrví nějaký špatný digitální efekt, ale co se dělá dělat. Skoro si to chvílemi i sáhne na ten průměr. ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Přijde mi legrační žehrání na to, že dvojka a trojka nemají s původním Mariňákem nic společného. Bude to asi tím, že Mariňák je protiválečný film, zatímco Jarhead 2 je lacinou "afghánskou" verzí Zachraňte vojína Ryana, zatímco trojka vychází z událostí v libyjském Benghází, takže je lacinější verzí Bayových 13 hodin. Oba filmy jsou ale v pohodě koukatelné, pokud od nich nečekáte nic jiného než místy řemeslně slušně zvládnutou akci. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Už dvojka sa dosť odklonila od spracovania a odkazu jednotky, ale toto je čistý výsmech. Lacný, Bčkový video film, kde síce nonstop strieľa, ale nálepku Jarhead si to nezaslúži. A Adkins síce nemal štek, ale prvé husle to tiež neboli. 2 z 5 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, svižné vojenské béčko v úvodní půlhodince přesvědčivě načrtlo archetypy mariňáků strážících ambasádu, jejich rutinu a ubíjení času (téměř v duchu Mendesovy "jednotky"), aby posléze rozpoutalo dynamickou akci při jejím přepadení, bránění a útěku. Kdykoliv se mise začala komplikovat, bylo to špatně, jakkoliv modelové situace celkem funkčně tlumily americkou hrdinskost tváří v tvář válečné (blízkovýchodní) realitě. Přes viditelně omezený rozpočet překvapila kvalita natočení nejen neutuchajících přestřelek (dána i schopnou hudbou), jež bohužel po chvíli upadly do jednotvárnosti. ()

JohnSmith 

všechny recenze uživatele

Mariňák 3 je už vážně vrchol. Nejen, že je to vykrádačka všeho možného od Arga, přes Černýho jestřába po Zástupce velitele, ale hlavně je to špatně natočený. Krom Adkinse pak není o co stát. ()

m.a.t.o. 

všechny recenze uživatele

Adkins sa síce oholil, ostrihal a nemal ani bitku, ale napriek tomu to nebolo zlé. Klasická strieľačka, občas možno monotónna, vo výsledku však stráviteľná. Navyše to nevyzeralo ultralacno, čo pri týchto filmoch rozhodne nie je pravidlo. Inak, hlavný záporak mi pripomínal slovenského takmer národného hrdinu Rytmusa, takže jeho smrť na konci ma celkom pobavila :) 45 % ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Druhý Jarhead jsem sice neviděl, ale v případě tohoto třetího pokračování vážně nechápu, proč tvůrci ještě sakra vůbec využívají jména skvělého prvního Jarheadu Sama Mendese, který se prostě nese v naprosto jiném duchu, pojetí a vlastně i žánru, kdy se jedná o vážně originální válečný film, který má ovšem ke klasickým akčním výplachům stejně tak daleko, jako současní čeští filmaři ke kvalitní tvorbě, zatímco třetí Jerhead je ale skutečně už jen prostoduchým akčním béčkem, nemající s původní myšlenkou prvního dílu už absolutně nic společného, takže opakuji, nechápu, proč prostě Jarhead 3? To ale jen tak na okraj, každopádně co se tedy přímo této podívané týče, jedná se o velice nenáročnou, přímočarou střílečku, která sice příliš rozumu, nápaditosti a nevšednosti nepobrala, nicméně kdo se chce jen odreagovat u filmu, který má slušný spád a poměrně ucházející množství akce, která navíc není vůbec mizerně zpracována, chybu s tímto filmem neudělá. Samozřejmě musí potencionální divák počítat s ne úplně dech beroucími efekty, s otřepanou a předvídatelnou zápletkou, s hromadou klišé a hloupostí, dále i s opravdu tuctovými postavami, obsazenými nevýraznými herci a s absencí napětí, o nějakém výraznějším stylovém pojetí pak ani nemluvě, na druhou stranu to ale zároveň nevypadá až tak lacině a i atmosféra působí nečekaně dobře. Zkrátka se tak nejedná o úplnou mizérii, cílové publikum, holdující nenáročným akčním béčkám, to jistě potěší, a i já osobně to považuji za překvapivě funkční průměr, ale opakuji, hodnotím s velkou dávkou tolerance vůči všemu, co podobné nenáročné podívané přinášejí. P.S. Scott Adkins je jen tahákem do titulků, kdy se představí ve vedlejší roličce, nemající na výsledný dojem žádný vliv. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

TV je TV. Adkins a Haysbert boli vo filme len z dôvodu trošku väčšej atraktívnosti, inak je to omáčka presne pre TV, v podstate taká jedna z častí JAG-u... :) ()

borec999 

všechny recenze uživatele

Ten kto čaká regulérny vojnový film na úrovni napr. Čierny jastrab zostrelený alebo Zachráňte vojaka Ryana bude sklamaný. No ten kto už vopred bude čakať len jednoduchý, priamočiary, akčný film z vojenského prostredia, nebude mať s Vojakom 3 problém. Akcie je dosť, natočená je podľa mňa absolútne v pohode a jediné čo pri nej zamrzí, že väčšinu tvoria prestrelky a na osobné súboje alebo iné typy akcií príliš nedôjde. Čo je dvojitá škoda, ak máte pred kamerou Scotta Adkinsa. Vo výsledku Vojaka 3 hodnotím ako neurážajúci priemer na 1-2 pozretia a obstojné vojnové béčko. Nič viac, nič menej. 55-60% ()

Reklama

Reklama