Reklama

Reklama

Mariňák 3: V obležení

(TV film)
  • USA Jarhead 3: The Siege (více)
všechny plakáty
Trailer

VOD (1)

Desátník Albright je ambiciózní mariňák, převelený na americké velvyslanectví v jednom království na Středním Východě. Albright se hned po příchodu na velvyslanectví seznamuje s novými kolegy-vojáky. Poté se seznámí s velvyslancem, s šéfem bezpečnosti Krausem a ředitelkou digitální bezpečnosti, Olivií Winston. Jednoho dne si Albright všimne podezřelého kameramana, což hned nahlásí přímo velvyslanci Cahillovi. Olivia identifikuje muže jako Khaleda al Asirího, který má vazby na ISIS, ale před několika týdny měl být zabit pomocí dronu. Netrvá to dlouho a bránu velvyslanectví prorazí obrněné vozidlo, které exploduje, čímž umožní vstup útočníků na ambasádu. V čele skupiny je skutečně Khaled. Albright s velvyslancem a ostatními civilisty se musí ukrýt. Později je však velitel akce Kraus zabit a Albright, který má zkušenosti z předchozích misí, přebírá velení... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Druhý Jarhead jsem sice neviděl, ale v případě tohoto třetího pokračování vážně nechápu, proč tvůrci ještě sakra vůbec využívají jména skvělého prvního Jarheadu Sama Mendese, který se prostě nese v naprosto jiném duchu, pojetí a vlastně i žánru, kdy se jedná o vážně originální válečný film, který má ovšem ke klasickým akčním výplachům stejně tak daleko, jako současní čeští filmaři ke kvalitní tvorbě, zatímco třetí Jerhead je ale skutečně už jen prostoduchým akčním béčkem, nemající s původní myšlenkou prvního dílu už absolutně nic společného, takže opakuji, nechápu, proč prostě Jarhead 3? To ale jen tak na okraj, každopádně co se tedy přímo této podívané týče, jedná se o velice nenáročnou, přímočarou střílečku, která sice příliš rozumu, nápaditosti a nevšednosti nepobrala, nicméně kdo se chce jen odreagovat u filmu, který má slušný spád a poměrně ucházející množství akce, která navíc není vůbec mizerně zpracována, chybu s tímto filmem neudělá. Samozřejmě musí potencionální divák počítat s ne úplně dech beroucími efekty, s otřepanou a předvídatelnou zápletkou, s hromadou klišé a hloupostí, dále i s opravdu tuctovými postavami, obsazenými nevýraznými herci a s absencí napětí, o nějakém výraznějším stylovém pojetí pak ani nemluvě, na druhou stranu to ale zároveň nevypadá až tak lacině a i atmosféra působí nečekaně dobře. Zkrátka se tak nejedná o úplnou mizérii, cílové publikum, holdující nenáročným akčním béčkám, to jistě potěší, a i já osobně to považuji za překvapivě funkční průměr, ale opakuji, hodnotím s velkou dávkou tolerance vůči všemu, co podobné nenáročné podívané přinášejí. P.S. Scott Adkins je jen tahákem do titulků, kdy se představí ve vedlejší roličce, nemající na výsledný dojem žádný vliv. ()

sniper18 

všechny recenze uživatele

Predchádzajúce diely som nevidel, pričom ma ani moc nelákajú, no aspoň na tento diel som bol celkom zvedavý, keďže William Kaufman patrí medzi najlepších režisérov akčných videofilmov a navyše tu má jednu z hlavných úloh aj akčná ikona Scott Adkins, ale nakoniec ani nebolo treba, nie je tu moc o čo stáť. Ešte tá rozbehová úvodná tretina ma bavila najviac, síce ani tu sa nejedná o nič výnimočné, ale aspoň to pôsobí celkom obstojne, so snahou zoznámiť s postavami a celkovou situáciou a bol som zvedavý, čo bude ďalej. No následne sa to už síce naplno rozbehne a akcia strieda akciu, ale zábavnosť filmu ide paradoxne prudko dole. Už po pár minútach tejto fázy ma to prestalo baviť a už sa z toho stalo len obyčajné nudné čakanie na záver, pričom až do konca ma tu už výraznejšie nezaujalo vôbec nič. Takže po akčnej stránke som tentoraz dosť sklamaný, technicky síce je kvalitne zvládnutá, ako je to u Kaufmana zvykom a občas aj nejaký zásah pôsobí celkom efektne, ale to je asi tak všetko, chýba akýkoľvek nápad, je to len nudné stereotypné strieľanie, ktoré ma už po chvíli prestalo zaujímať. Chcelo by to akciu aj trochu spestriť, bol tu dostatok priestoru pre súboje a nejaké tie tiché likvidácie, ale s výnimkou jedného priemerného súboja a navyše aj to bez účasti Adkinsa sa tu nenájde vôbec nič. Postavy sú len čisto priemerné, hlavný hrdina nie je najhorší, ale ani ma moc nebavil a o ostatných platí prakticky to isté. Jedine ten Scott Adkins tu trochu vyniká, ale aj tak neponúkne nič výnimočné. Inak po vizuálnej stránke to v rámci svojej kategórie pôsobí celkom obstojne, čím mi aspoň Kaufman stále dokazuje, že predsa len patrí medzi tých lepších videorežisérov, len tie prestrelky by už potreboval osviežiť. Takže úplne zlé to určite nebolo, ale aj tak mi Jarhead 3 prišiel ako strata času a aj to jedno dopozeranie mi robilo problémy. Lepších filmov s podobnou tématikou je nespočet a to aj medzi videofilmami, napríklad aj taký Van Dammov Zástupca veliteľa bol podstatne lepší. 41% ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Celá série není nijak zvlášť povedená, ale tomuto třetímu dílu se musí nechat, že má docela dobré akční scény, kdy skutečně máte pocit, že jste se přenesli na nějaké bojiště. Pravda, pak sice celý dojem zmrví nějaký špatný digitální efekt, ale co se dělá dělat. Skoro si to chvílemi i sáhne na ten průměr. ()

Ouwen 

všechny recenze uživatele

Mám problém najít alespoň nějaké informace i na Googlu o Kaufmanovi. Ale jak moc na tom záleží? Ten borec stojí zřejmě za Velkým Třeskem. No a ne? Z ničeho vytvoří něco, důkaz nesporný. Během psaní tohohle komentu jsem se snažil najít detaily o rozpočtu, ale to se mi taky nepovedlo. Ovšem tyhle detaily asi nemá cenu řešit - primární je, že akce je plno, je přehledná, krásně krvavá a zmixovaná s fantastickou hudbou. Spousta průstřelů je úplně kulervoucíc, tady jsem si to vychutnal nádherně. Navíc se opět přebijí, kryje se a nějaký náznak taktiky vystrčí růžky. Jinak ten soudtrack se mi snad podaří najít... no Hříšnici A Svatí je Kaufmanův strop, naštěstí nepolevil a zatim mne baví všecko, co natočí. Krom přestřelek se najde i několik hezkých explozí a dva krátké, brutální souboje. Banda mariňáků v čele s Weberem a Adkinsem sympaťáci, zejména Adkins by měl hrát vojáka častěj. Sasha Jackson fakt sexy a se zbraní vypadá prcatelně, ještě mne potěšila ukecaná role Dennise Haysberta, kterého znám jako Davida Palmera z 24, jsem rád že ho po dlouhé době vidim. Ještě záporák nebyl nejhorší, zbytek postav za nic fakt nestojí. Scénář a kulisy asi nemá smysl nějak rozebírat, tupé béčko, kde prolítne nějaká slušná hláška a spousta patosu, některé vtípky trapné, skalnaté kecy mladejch sráčů směšné. Kulisy sice levné, ale tak odehrává se to někde v zemi Alláha a pro bojiště dostatečné. Vizuál jako takovej průměr, některé kamerové nájezdy fajn a střih naprosto v pohodě. Asi nemá cenu něco psát, tempo ideální.. no jako předkrm před 13ti hodinovkou Baye akorát. Těšim se na další matroš od Kaufmana. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Jednoduché, svižné vojenské béčko v úvodní půlhodince přesvědčivě načrtlo archetypy mariňáků strážících ambasádu, jejich rutinu a ubíjení času (téměř v duchu Mendesovy "jednotky"), aby posléze rozpoutalo dynamickou akci při jejím přepadení, bránění a útěku. Kdykoliv se mise začala komplikovat, bylo to špatně, jakkoliv modelové situace celkem funkčně tlumily americkou hrdinskost tváří v tvář válečné (blízkovýchodní) realitě. Přes viditelně omezený rozpočet překvapila kvalita natočení nejen neutuchajících přestřelek (dána i schopnou hudbou), jež bohužel po chvíli upadly do jednotvárnosti. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama