Reklama

Reklama

Slizoun Pete

(seriál)
  • USA Sneaky Pete
Trailer
USA, (2015–2019), 24 h 36 min (Minutáž: 38–58 min)

Tvůrci:

David Shore

Hrají:

Giovanni Ribisi, Marin Ireland, Margo Martindale, Shane McRae, Libe Barer, Peter Gerety, Ethan Embry, Domenick Lombardozzi, Debra Monk, Michael Drayer (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Mauricius je propuštěn z věznice, jenže nemá žádné zázemí, a i proto se rozhodne přijmout identitu spoluvězně Petea. Peteova nic netušící rodina tak nabízí starému kriminálníkovi rodinné zázemí, které Mauricius nikdy neměl šanci poznat. Navíc se přichomýtne k práci lovce odměn, kde hlavní náplní je vracet lidi jako je on sám zpět za mříže.
Seriál od scénáristy Davida Shorea, tvůrce seriálů Dr. House nebo Směr Jih, přináší Amazon. (geklon)

(více)

Recenze (9)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Spojení rodinného dramatu s kriminálním má v posledních letech hned několik zástupců, kteří stojí na piedestalu novodobé quality TV (ano, samozřejmě v čele s Breaking Bad či Sopranovými) a není se co divit, jelikož propojení komplexních charakterů s dramatickou kriminální linií nabízí emoční angažovanost, silné ambivalentní charaktery i jejich Sofiiny volby. A Sneaky Pete ke všemu zmíněnému má papírově veškeré předpoklady; v zákulisí ostřílené tvůrce Justified, před kamerou fenomenální obsazení a navrch nosný heist námět. Jenže… Jenže výsledek je sice solidní podívaná na několik večerů (tedy až na otřesný pilot, který se zdá být něčím jiným než čím se, naštěstí, seriál od druhé epizody ukáže být), ale stěží aspirant na přední místa pelotonu tohoto ranku seriálů. A že snad každá stanice i streamovací služba minimálně jeden takový v portfoliu má. Problémem je především na straně scénáře, který pracuje s mnoha zajímavými tématy, nabízí i solidně vybudované konflikty (byť je třeba si logické lapsy omlouvat tím, že se celá série odehraje během jednoho týdne), ale postavy jsou na podobný styl seriálu až příliš papírem šustící. Ne nezajímavé, ale fungují z větší části především díky obsazení a ne tím, jak jsou napsány a propracovány. Ovšem když vám ústředního "záporáka" hraje Cranston v raném zlověstném Heisenberg módu, v rodině tvrdí muziku Margo Martindale, která umí polohu hodné babičky i respekt budící nekompromisní „mafiánské“ matky pluku jako žádná jiná charakterní herečka a Ribisi, který je typově ztělesněním tak trochu slizkého (přesto charismatického) sebestředného nenápadného vychcaného podvodníčka, který vás však vmanipuluje přesně tam, kde vás chce mít, tak to vadí méně než by jeden čekal. Dostává to tedy svému papírovému potenciálu? Ani náhodou. Je tam prostor pro zlepšení? Nesmírný. Jde o seriál, kde kvalita druhé heistové poloviny série zachraňuje nekonzistentnost té první? Absolutně. Je to dobré? Ale jo, pokud nebudete čekat nic více než solidní žánrovou oddechovku, tak ano, je to nesporně dobré, jakkoli ne vynikající. | S1: 4/5 | ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Sneaky Pete toho obsáhl hodně. Změnu identity a problémy s ní spojené, rodinné drama, geniální loupež i všudypřítomné podvody v podání snad všech zúčastněných. A všechno to dohromady fungovalo. Je fakt, že Mariusova proměna v Petea měla trošku rezervy a v porovnání třeba s Banshee vypadá dost nedotaženě, což se táhne celou sérií. Ale byla tu celá řada dalších pozitiv, která tenhle nedostatek po většinu času mazala či aspoň vyrovnávala. Sám Marius/Pete v podání dokonalého Ribisiho je typickým antihrdinou. Je to hajzl podrazák se vším všudy a jedna z jeho mála pozitivních vlastností je, že má strach o bráchu. Jenže proti němu stojí Cranston, který sice nesnáší podvody, ale jinak je to ten nejhorší bastard široko daleko. Až mě kolikrát bylo líto, že jsem neměl pořádně komu fandit. Nejlépe z toho vychází rodinka, do které se hlavní hrdina nakýbluje, ale ani její členové nemají tak úplně čisté svědomí, nehledě na stálé třenice uvnitř famílie. Každopádně jsem se bavil a i když se tu asi nenajde jediný aspekt, ve kterém by byl seriál perfektní, na druhou řadu se rád mrknu. 75% ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Veľmi sympatický seriál o podvodníkoch, ktorý ma skoro odradil lenivo sa rozbiehajúcim prvým dielom. Ten navyše evokuje stand-alone epizódy, ktoré sú podľa mňa dnes už v tomto žánri prežitkom. Našťastie je to ale celé inak a po tretej časti je už plný stôl zápletiek a prúserov, v ktorých sa Ribisi na striedačku topí a vyhrabáva. Celému tomu kraľuje Cranston, ktorému rola elegantného zloducha náramne pasuje a mohli ju využiť viac. Kvalitami to o krôčik zaostáva za Better Call Saul, v spojení s ktorým by vznikol fakt parádny crossover. Mám pocit, že to tvorcovia rozohrali v malom a ihrisko bude ďalšími sériami rásť - presne to jediné tomu nateraz chýba, ()

Mitin 

všechny recenze uživatele

Con (oblíbené slovo scénáristů) seriál, ve kterém souběžně probíhá několik podvodů zároveň, stále víc se zamotává děj a dodává nám atmosféru ve stylu Breaking Bad. Giovanni Ribisi je perfektní Pete a sneaky k němu rozhodně sedí. Přesně to je asi důvod, proč mě seriál tak chytl. Hlavní "antihrdina", skill na max v pickpocketu, mind games a lhaní využívá svoje schopnosti skoro v každé scéně a vždy přijde s něčím novým. ()

sanikope 

všechny recenze uživatele

Síce hodnotím len po 2 epizóde ale naviac mi moje svedomie a sebaláska nedovolia. Pilot absolútne primitívny, na úrovni odpadu. Až sa mi nechce veriť že som ho celý dal. Druhá časť o niečo lepšia alebo môj vkus išiel trocha dolu. Akokoľvek -od tvorcov Breaking Bad- to si musí zo mňa niekto robiť srandu- najhoršie na tom je že si ju nikto nerobí. ()

nMarek 

všechny recenze uživatele

Pripomina mi to Banshee, ale bez sexu a akce :) Jako neni to spatny, ale Giovanni Ribisi mi nebyl moc sympatickej. A v zaveru je to jak Dannyho partaci. Nevim, jestli ma smysl delat druhou serii, ale jinak dobry. ()

nagual2

všechny recenze uživatele

Tak toto je výborný scenár, užasne spracovaný. nemáte čas odtrhnúť oči od ktorejkoľvek scény, aby vám nič neušlo. veľa prepracovaných detailov. Giovanni Ribisi podáva excelentný výkon. je to naozaj vinikajúci herec. Možno trochu nedocenený. ()

Reklama

Reklama