Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Uma Thurmanová, Gena Rowlandsová a Juliette Lewisová excelují v hlavních rolích intimního, charakterového dramatu pojednávajícího o třech ženách z dělnické třídy – dvou nejlepších přítelkyních kolem třicítky a starší ženě, matce jedné z kamarádek – které se snaží najít perspektivní vztah i smysl života v rámci kulturních hranic newjerseyského městečka Bayonne osmdesátých let minulého století. Obě mladší ženy (Thurmanová a Lewisová), které loví muže ve velmi malém rybníčku sestávajícím z řadových domků, levných restaurací a místního baru, se neváhají snížit k zoufalým činům ve své neutuchající snaze najít "Pana Dokonalého". Většinou se však spokojí s muži, s nimiž vůbec netouží navázat dlouhodobý vztah, neboť jsou pro ně jen hospodskými povaleči. Nakonec se štěstí paradoxně usměje na tu nejstarší z nich (Rowlandsová), i když jen na krátko. V bistru, kde pracuje jako servírka, se seznámí s ovdovělým důchodcem (Ben Gazzara) a naváže s ním vztah, k němuž je její dcera zprvu skeptická, ale který je nakonec vzájemně sblíží. (Cinemax)

(více)

Recenze (28)

Faye 

všechny recenze uživatele

Debby se snaží zalíbit. Vyjít vstříc ve všem, co se po ní žádá a pokud možno i přidat něco navíc, aby byla takovou jakou jí chlap chce (chce?) mít. Jenže, když někdo chodí po světě a na čele má napsáno měj mě rád, těžko se dočká. Musím říct, že její nadšené odpovědi i na nejbanálnější věty ( jejího zrovna vyvoleného) mě ubíjely !!! Ovšem Uma byla ve své zoufalé snaze tak přesvědčivá, že určitě musela po tomhle filmu dostávat spoustu nabídek k sňatku. ()

mysicka 

všechny recenze uživatele

možná, že to znáte.. zoufale potřebujete lásku, propadáte se dolů, samota vás obklopuje a deka vám ožívá.. každý náznak úsměvu aspoň trochu ucházejícího chlapa si vykládáte jako nabídku k sňatku.. jenže netušíte, že na čele máte vytetováno "jsem zoufalá a zbytečná, chcete mě?".. a to je právě ten problém.. dvě ženy, dvě generace, jedna touha.. kolikrát je člověk tak blízko a i přesto vám štěstí může protéct mezi prsty.. každopádně nemůžete být šťastná, dokud se toho znamení na čele nezbavíte..:o) ()

Reklama

kleopatra 

všechny recenze uživatele

"Hledám lásku zn. zoufale"- tak by se dala parafrázovat úporná snaha Debby mít vztah. Každý večer se v baru pracně snaží sbalit chlapa, pracně ho dostat do postele, pracně mu uvařit večeři, aby pak jednoduše nepřišel. Film je to dobrý, ale koukat se na to, jak se dojemně blbá Debby ( a Uma jí hraje vážně skvěle) v jednom kuse ztrapňuje, jak používá kamarádku jako hromosvod, jak žárlí na matku, která na rozdíl od ní pohodový vztah má, to je chvilkama vážně o zdraví. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Komorní příběh tří žen, které hledají jistotu a lásku tam, kde není k mání. Ocenění: Zlaté Globy ´03 (USA): - Cena pro nejlepší herečku v hlavní roli (Uma Thurman). - Nominace na cenu pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Gena Rowlands). Televizní ceny Emmy ´03 (USA): - Ceny pro nejlepšího herce ve vedlejší roli (Ben Gazzara), pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Gena Rowlands) a za nejlepší výpravu. - Nominace na ceny za nejlepší casting, za nejlepší kameru, za nejlepší scénář a pro nejlepší herečku ve vedlejší roli (Juliette Lewis). ....Scénář : Laura Cahill. Kamera : Declan Quinn. Hudba : Lesley Barber. Hrají : Uma Thurman jako Debby Millerová, Gena Rowlands jako Virginia Millerová a Juliette Lewis jako Beth. ()

IvyH 

všechny recenze uživatele

Trhlá Uma Thurman se ztrapňuje před všemi možnými chlapi (včetně Justina Chamberse z Chirurgů), jen aby konečně našla toho pravého. Děláme to občas všichni, takže příběh ze života pro všechny single ladies jako stvořený. Teda jestli vám nevadí ta stylizace do 80. let a tím pádem škaredá Uma a ošklivá Juliette. Závěr pak všechny další dramata o svobodných ženách po třicítce strčí do kapsy - když vidíte, jak všechny čtyři hrdinky tančí na trávníku do rytmu písničky Girls Just Want to Have Fun od Cyndi Lauper, chce se vám skákat s nimi. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (5)

  • Natáčení probíhalo ve městě Bayonne v americkém státě New Jersey. (Terva)
  • Během natáčení v exteriérech bytového domu v Patersonu projížděl právě kolem vlak. Jeho vibrace natolik poškodili natáčení, že filmovaná scéna musela být natočena znovu. (Terva)

Reklama

Reklama