Reklama

Reklama

Last Exile

(seriál)

Epizody(26)

Obsahy(1)

Dva světy, vyprahlý Anatorey a zasněžený Disith, spojuje jedna obloha, ale závoveň odděluje velebouře zvaná Grand Stream. Anatoreyci a Disithané spolu vedou věčnou válku pomocí obřích parních vzducholodí ve jménu cti a rytířství, pod dohledem všemocné, neutrální a technicky vyspělé organizace nazývané Gilda. V jedné z Anatoreyských provincií žije dvojice mladých leteckých kurýrů Claus Valca a jeho kamarádka Lavia Head. Jejich otcové zahynuli při pokusu proletět Grand Stream a jejich dvoumístné plavidlo je jediným dědictvím, které po nich zbylo. Claus a Lavia chtějí za každou cenu pokračovat v poslání svých otců, i když je toto rozhodnutí zavleče přímo doprostřed nesmyslné války. (Karmin)

(více)

Recenze (18)

darthvader77 

všechny recenze uživatele

KONO DIO DA!!!! Já vím, ale když jednu z prvních věcí v sérii řekne Muda Muda xD Budu se opakovat taky dám slabších pět. Za mne osobně je nejvíc iritující hlavní padouch, který je debilně zabit svou vlastní arogancí tím nejklišoidnějším způsobem, ačkoliv mohl vyhrát aspoň milionkrát. Jinak ovšem musím říct, že technické zpracování je naprosto fantastické a příběh nebyl špatný správně emocionální a relativně dobře vygradovaný a hezky uzavřené. Ačkoliv se tedy nejedná o absolutní špičku jsem rád, že jsem to viděl. Oblíbené postavy: Luciola a Dio a Al. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Snad mé nejobtížnější rozhodování. Naštěstí jen mezi těmi nejlepšími metami. Na jedné straně stojí skutečně zručně provedený kus práce. Vyvýžený děj po celou dobu si mě i přes absenci většího spádu dokázal poctivě držet. Animace se mi i přes používání odlišných počítačových prvků také líbila. Kvůli hudbě jsem seriál vlastně vybral, takže mohu jen chválit. Na hraně jsou postavy, ale vzhledem k super hlasům Al a Dia se musím klonit k chválám. Al je snad první malá dívka, která má v anime dětský a přesto sympatický hlas. Vše je perfektně skloubené, ale proč to není úplně ono? Prostě dramatické scény na mě zapůsobily uprostřed seriálu, ale ne na konci. Navíc politická jednání bych nejradši přeskočil, když venku je tak nádherná obloha pro létání. Ještě by mě zajímalo, jak by se film líbil Miyazakimu, protože ta inspirace je zřetelná. ()

Reklama

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Zprvu musím říct, že na rok 2003 to muselo být jedno z těch úchvatnější děl. V tehdejší době se dozajista nepoužívala počítačová animace v takové míře, jako se rozhodlo Gonzo zakomponovat do tohoto anime, a v tehdejší době to muselo působit velkolepě. Podobně ale jako Evangelion, oba seriály kladly důraz na vizuál a oba nesou stárnutí velmi špatně. Pro mě osobně ony CGI letadla nebudí ten úžas co kdysi dávno a tento nešťastný neduh v mých očích ubírá Last Exile slušnou várku bodů. Pozor! I přes tyto výtky a skleslé přijetí nešťasntého konstatování Last Exile vypadá stále velmi dobře. Steampunkový svět plný letadel a vzdušných lodí mi neskutečně imponuje; samotná Silvana a Urbanus jsou krasavci mezi koráby a každý moment v jejich přitomnosti jsem si užíval..a že jich je! Mé technické já bylo doslova balzámováno náhledy do pracujících strojů. Dějově je Last Exile slušný: Nevypadává nikterak výrazně z tempa, je konzistentní a má připraveno hned několik epičtějších scénérií. Build-up epizody 18-20 jsou pro mě vrcholem díla; napětí by se dalo krájet, všechno působí tak mohutně před očima a brilantní scény se střídájí jednu za druhou. Proto zamrzí mírně se lopotící závěr, který má vážně výpadky v koncentraci a často sklouzává pohledem tam, kam to vůbec nepotřebujeme. Dosti nevysvětlená mytologie u postavy Al, Exilu a jeho smyslu tomu též nepomáhá. Nejvíc drhnoucí jsou totiž nakonec postavy a další komentáře mě v tomto názoru víceméně upevňují: Všichni si vybrali nějakou jinou. Ony vyloženě špatné nejsou, ale žádná nevyčnívá a já si nakonec nepřekvapivě našel nejbližší cestu k funky bandě mechaniků ze Silvany. Příběhu by též pomohl silnější antagonista než dodaná vyšplouchlá a ničím nevyčnívající karikatura. Hudebně je to šíleně nahoru a dolů, kdy sem tam uslyším píseň už několikrát zahranou, někdy to pro změnu sedne jak prdel na hrnec. Celkově si nemohu na nic výrzaně stěžovat, protože Last Exile je víc než slušná podívaná se zajímavým světem a příběhem, který nemůže urazit a nezabavit. Pevné 4* ()

Karmin 

všechny recenze uživatele

I když vlastní příběh není (alespoň místy) příliš srozumitelný a řada důležitých věcí se vysvětlí až úplně nakonec, tento seriál má hodně jiných předností. Za prvé hudba, perfektně sedne ke stylu seriálu a v hlavě zní ještě dlouho. Za druhé charaktery. Některé jsou povedenější než jiné, některé se mohou zdát nemastné - neslané, nebo dokonce otravné, ale dohromady je jich tam dost, aby si každý vybral svého oblíbence. Tím mým je rozhodně Luciolla :-) Za třetí svět, kde se seriál odehrává. Má rozhodně své kouzlo, steampunková kultura Anatoreye a Disithu i nadpřirozené technologie Gildy jsou hodně promakané. Geniálnost celé myšlenky existence těchto tří civilizací se ovšem projeví až v závěru seriálu. Za čtvrté létání. Na něj je kladen velký důraz, 95% seriálu se odehrává ve vzduchu. Buď na palubě obřích bitevních lodí nebo v kokpitu jakýchsi pseudostíhaček, které dokáží být obzvlášť rychlé a obratné, když je třeba. V seriálu jsou vidět jejich závody (ne nepodobné závodům podů z první epizody Hvězdných válek) i vzdušné přestřelky. ()

Jeoffrey 

všechny recenze uživatele

Ani já nebudu příliš originální a přiznám, že jsem se také rozhodoval mezi 4* a 5*. Když si to shrnu tak charaktery a jejich vývoj + styl animace (kombinace 2D a 3D + efekty) byla podle mě na čistých 5*. Příběh byl dle mého kolem 4,5* No a atmosféra (dojem jaký to na mě dělalo) + hudba by u mě byly za 4*. Výsledek tedy přesně uprostřed, ovšem dát tomu jen ty 4* mi prostě přijde k tomu co jsem viděl neadekvátní a tak se také přikloním k té lepší variantě - 8,5/10 ()

Galerie (549)

Reklama

Reklama