Reklama

Reklama

Úsměv lišky

Obsahy(1)

Bývalý zkorumpovaný policista Mark (Steve Bond) se živí jako nájemný vrah. Již nemá co ztratit, kvůli spolupráci s mafií přišel nejen o místo u policie, ale i o rodinu a postavení. Nejnovější zakázka ho zavádí do Argentiny, kde má zlikvidovat místního drogového bosse. Během příprav na atentát však potkává krásnou Marinu (Deborah Caprioglio), s níž vidí šanci, aby dal svůj život opět do pořádku. (J.Connor)

(více)

Recenze (6)

giallo 

všechny recenze uživatele

Upřímě řečeno, musím konstatovat, že je mi velmi líto, co začal v 90. letech velký mistr Sergio Martino točit. Nechci teď naznačovat, že jde v případě Spiando Marina o špatný film, ale jeho filmy ze 70.let jsou prostě klenoty! Kultovní klenoty ať už jde o gialla nebo o poliziotteschi. V 90. letech Martino zakotvil ve vodách erotických thrillerů (dále např. Graffiante desiderio), které vyšperkovával pěknými děvuchami a notně trapnými mnohokrát omletými scénáři. To mě na Spiando Marině mrzí nejvíce, protože v dřívějších dobách platil tento režisér co se týče point a promyšlených scénářů na špičku....Škoda, ale i tak děkuji maestrovi za tenhle zářez. Na pomezí mezi 2-3*. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Možno som len očakával viac, no pre mňa je tento film len sklamaním, nakoľko sa z toho dalo vyťažiť oveľa viac. Najprv je to maximálne neprehľadné s obrovským množstvom flashbackov, ktoré nedávajú zmysel a film sa málo snaží prezradiť, no v momente ako sa stretneme s Marinou tak je film už úplne priehľadný a vieme presne čo sa stane. Postavy nie sú zaujíamvé a nemajú drive, ktorý by ich ťahal ďalej... a najmä už len čakáte, kedy prídu tie momenty, ktoré viete, že prídu. Erotické scénky sú ale fajn, hoci mi miestami prišli úplne neprirodzené. Najmä keď si vezmeme fakt, že sa zamilujú do seba ľudia, ktorí o sebe vôbec nič nevedia a len sa o sebe náhodou dozvedeli. ()

J.Connor 

všechny recenze uživatele

Já se nestačím divit, co všechno stihlo v češtině vyjít. ÚSMĚV LIŠKY bohužel není pozdní příspěvek do pokladnice giallo filmů, ač by tomu mohl název a jméno režiséra nasvědčovat. V případě Martina se pak jedná o jednu z posledních klasických produkcí, než začal pracovat pro televizi. Na začátku jsem skoro vískal nad snovou atmosférou, ale film rychle sklouzne ke stokrát viděné krimi klasice, navíc je už od první třetiny poměrně jasné, o co půjde a jak vše dopadne. Steve Bond je mixem mezi dvěma trashovými matadory, a sice mezi Christopherem Connellym a Martinovo oblíbencem Danielem Greenem. Pro fanoušky Debory je fim samozřejmě nutností, protože oblečená se na plátně objevuje málokdy, pro ostatní je SPIANDO MARINA jen ztrátou času. ()

farmnf 

všechny recenze uživatele

Klasické italské béčkové krimi. Debora se tam hojně zjevuje i oblečená, bohužel v rudých kostýmcích vypadá ještě víc sexy než nahá. Kamera je na výbornou, děj dojemně akční. Umění od toho nečekejte ale kvůli této italské sexyci vydrží normálně orientovaní muži až dokonce. ()

John80 

všechny recenze uživatele

Policajt má zlikvidovať drogového bossa sa nasťahuje do bytu vedľa krásnej ženy do ktorej sa zaľúbi, prežije s ňou aféru a nakoniec zažijú obaja vo filme aj akciu 3* ()

Reklama

Reklama