Reklama

Reklama

Vynález

  • USA Primer
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Čtyři přátelé/vynálezci amatéři sestavili po nocích a o víkendech v garáži jednoho z nich cosi, čemu ani jeden z nich nerozumí. Tenhle stroj už není jen obyčejný vyhledávač a kontrolor chyb, je v něm něco navíc. Něco, co žije samo, a dokáže cokoliv… (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (172)

morize 

všechny recenze uživatele

Možná až příliš velký mindfvck -_- Skvěle natočené - obzvlášť s přihlédnutím k supernízkému nákladu. Ke kratší stopáži, kterou vítám, je však nutné si přičíst ještě 23minutové vysvětlující video, které jsem našel na youtube :D Zašmodrchanost byla na mě zkrátka až příliš. Být to o facku čitelnější, atakovalo by to u mě plný počet. ()

arie 

všechny recenze uživatele

Zamýšľam sa nad existenciou titulu, ktorý by mi bol výraznejšie vzdialený než tento, no márne hľadám v mysli vhodného konkurenta. Pri brázdení rebríčkov filmových bizarností a nekonvencie ma pred zhliadnutím tohto počinu mala odradiť už pre mňa nelákavá žánrová nálepka "sci-fi", no minimálne som si mohol o danom diele vopred prečítať aspoň základnú synopsu a vyhnúť sa negatívnemu prijatiu. Výsledný ortieľ je teda jednoznačný – pre študentov MatFyzu (pravdepodobne) adept na siahodlhé diskusie a podrobnejší rozbor, pre mňa 80 minút eskalujúcej nudy a chladného vedeckého prístupu. ()

Reklama

h0n24 

všechny recenze uživatele

Jedinečné. Doporučuji. Neznám inteligentnější film, který pro svou náročnost potřebuje absolutní koncentraci a desítek "skoků v čase přehrávače", aby šlo mnohé scény pochopit. Prakticky žádná část filmu není přímo ve filmu vysvětlena, divák má možnost pouze nezaujatě nahlížet na děj. K filmu doporučuji titulky, značně ulehčují orientaci se v jemných nuancích rozhovorů a dějových vodítkách. Zaměřte se na: telefony, automobily, sluchátka, počty hlavních postav, party, Grangerovu úlohu, "vypravěče". ()

Standic1 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná nízkorozpočtovka o partě vědátorů, kteří vyrábějí stroj sloužící k vyhledávání a kontrole chyb, který by mohli patentovat a něco na něm vydělat. Shodou okolností se jim ale podaří vyrobit něco víc. První část je takový průvodce "udělej si sám stroj, který vlastně ani nevíš jak funguje". Jakmile se ale dovtípí toho, k čemu stroj slouží, tak začíná Primer nabírat ten správný směr. Film odstartuje zajímavě, ale nedokáže udržet divákovu pozornost, a to zejména tím, že nelze sledovat, kolik skoků zpět v čase už bylo provedeno a jaká realita byla ta původní. Jakmile totiž začnete souhlasně pokyvovat a chytíte se správné časové linie, tak proběhne další skok v čase a je po všem... Mám rád komplikované a propletené filmy a vyprávění z nahrávek trochu pomáhá, ale i tak je to zmatené a režie to neuhlídala... ()

Traffic 

všechny recenze uživatele

Tolik nerdtalku, koncentrovaného do tak malého prostoru, jsem snad ještě neviděl. Na druhou stranu se lze k tomuto způsobu vyprávění/předkládání informací postavit pouze a jenom s pochopením; vzhledem k tomu, jaký jazyk postavy používají, by bylo nemyslitelné, aby dialogy odsýpaly pomalejším tempem; film by to neunesl. Proto rozhodně nejde o záležitost na jedno zhlédnutí; i když má divák jakési ponětí o tom, co ho čeká, stejně je takřka nemožné pořádně rozklíčovat časové pořadí jednotlivých scén, a především některé podstatné informace jsou tak jako tak utajovány až téměř do samého konce. Ačkoli momentálně nedokážu jednoznačně říct, zda tu všechno dává perfektní smysl, je to už ze svojí podstaty jedno z nedoceněných sci-fi, na které řada lidí zkrátka nemůže mít trpělivost a žaludek. ()

Galerie (14)

Zajímavosti (9)

  • Režisér Shane Carruth se snažil ztvárnit zvuk ve filmu co nejreálněji. Například k vytvoření "hučení" stroje času tak použil auto a mechanickou brusku. (Pitrsss)
  • Zariadenie vo filme je hučiaca kovová krabica veľkosti človeka. Jeden záber ukazuje, ako Abe (David Sullivan) a Aaron (Shane Carruth) stoja za stromami a sledujú samých seba vchádzať do skladovacích priestorov U-Haul. Táto scéna bola natočená v Carroltone na predmestí Dallasu. V roku 2005 boli stromy odstránené kvôli stavbe predajne Hummer. (Madsbender)
  • Shane Carruth uviedol, že zo získaných záberov môže byť vyrobený najviac 80-minútový film, konečná dĺžka snímky je 78 minút. Uviedol tiež, že pomer záberu bol 2:1. (Madsbender)

Reklama

Reklama