Reklama

Reklama

Kukuřičné děti: Zjevení

  • Česko Kukuřičné děti: Krvavá sklizeň (více)

VOD (1)

Děti malého městečka jsou pronásledovány nevýslovným zlem, které se skrývá v polích. Přes noc dostanou záchvaty zimnice a křečí. Mladá studentka medicíny musí vyřešit záhadu, která děti nakazila... než jim zlověstný cizinec vezme duši. Začíná závod o čas, který i ty nejotrlejší fanoušky přinutí tajit dech. (oficiální text distributora)

Recenze (63)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Koncom sedemdesiatych rokov minulého storočia vyšla kniha "Nočná smena". Je to zbierka poviedok od amerického spisovateľa Stephena Kinga. Jej súčasťou je i krátka novela "Kukuričné deti". Tá sa zakrátko dočkala filmového spracovania. To bol začiatok béčkovej horrorovej série o temnom a tajomnom zle, ktoré pohlcuje duše malých detí a robí z nich vraždiace monštrá. Vo štvrtom pokračovaní, s podtitulom Zjavenie, opäť ožíva mocná nečistá sila, čo sídli v nedozerných kukuričných lánoch. Ten, čo chodí medzi brázdami znova povstal. Tento krát sa mu na odpor postavila sympatická Naomi Watts. A práve vďaka nej dávam tomuto snímku až tri hviezdičky. *** ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Absenci kukuřice jsem ještě ochoten tolerovat a chápat. Kukuřičné děti jí zřejmě sežrali v prvních třech dílech, případně docházel popcorn v kinech a tak nezbylo než kukuřici urvat od huby i kukuřičným dětem. Ovšem když doktor měřil dítěti teplotu a s dramatickým obličejovým výrazem se pak obrátil do kamery, náhlasil teplotu 102 stupňů a haranta hodil do vany s ledovou vodou, aby se zchladil, začal jsem pojímat podezření, že se ve filmu trošičku přehání. Já měl totiž nedávno teplotu 317 stupňů, sice mě malinko bolela hlavička, ale pracovat se s tím normálně dalo. Takže vytvářet tady nějaký hrůzy z pouhých 102 stupňů, může jenom člověk, co nikdy žádnou skutečnou horečku, dejme tomu tak nad 500 stupňů, nezažil. Za zmínku ještě stojí, že když už jsem během téhle srágory spokojeně poklimbával, uslyšel jsem najednou "vstup do mě", no hele, já úplně vyskočil z postele leknutím, že jsem zapoměl uspokojit nějakou holku v mým pokoji. Naštětí se ve finále ukázalo, že to byl jen ten kukuřičnej fakan, co mu z tý kukuřice asi už úplně hráblo a podobnýma hláškama se snažil na sebe marně upozornit. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Celkom sympatické. Po nechutne príšernej trojke je štvorka prekvapivo dobrá. Je zručne nakrútená, má slušnú atmosféru, občas dokonca jemne vydesí a v titulnej úlohe hrá krásavica Naomi Watts. Bavíme sa pochopiteľne o ukážkovom videobéčku, ale po trojka, ktorá vyvraždila polovicu svojich divákov tým, aká mizerná bola, predstavuje štvorka pomerne milé prekvapenie. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Ve ctvrtem dile prisel jeste nekdo dabelstejsti nez "Ten, ktery chodi nad brazdami" - spolecnost Miramax a jeji "drsnejsi" odnoz Dimension. Koupili prava na celou serii a udelali to co vzdy. Skrouhli rozpocet a inovovali :(. Takze zadny Gatlin, zadne tajemne bozstvo, nic. Misto toho vpodstate jeden barak a historka o malym klukovi. Ten zazracne obzivne a zacne vrazdit, bohuzel, deti jsou zde pouze jako staticka kulisa, vrazdy probihaji pusobenim nejake telekineze. Cela atmosfera depresivnich kukuricnych poli je pryc a tak jedine co Obitovi zustava je krasna Naomi Watts, ktera i kdyz neukaze spunty dokaze dokonale upoutat pozornost. Jen diky ni nejde hodnoceni do zapornych cisel. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Po příšerný trojce jsem si říkal, že už to horší bejt nemůže a je fakt, že čtyřka je o něco lepší. Samozřejmě, že je to už jenom o totálním ždímání námětu, který tak tak stačil na to, aby pokryl první dva díly, ale tohle jsem aspoň neměl chuť každou chvíli vypnout, ale i tak je to zbytečná záležitost.20% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Na rozdiel od Charlize Theron z trojky, tu má Naomi Watts hlavnú úlohu. Paradoxne práve táto časť je zatiaľ najhoršia. Filmu vôbec nepomohlo to, že sa berie smrteľne vážne, žiadny kazateľ tu nie je, vraždí tu nejaký duch chlapca ktorého ani poriadne nevidieť, feeling predchádzajúcich častí je preč napriek tomu že kukurica je obďaleč, rovnako aj satanistická hudba je preč a celé náboženstvo detí kukurice je tu zmenené na epidémiu. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Boh žehnaj Dimension! Po desivých dvoch dieloch to dostal do rúk niekto poriadny. Výsledok je prekvapujúco úžasný a nie je len relatívne dobrý pri pohľade na ostatné, ale je to skutočne kvalitný horor so skvelou atmosférou a dejom. Nijako to nenadväzuje na predošlé diely, prináša úplne novú mytológiu, ktorá je ale riadne mrazivá. Hlavne pasáž, keď ju staré babky dvojčatá zahalené tmou rozprávajú hlavným hrdinom, vie roztriasť kolená. Nečakane brilantné! ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Pohodově krvavej slasher s děckama a jakýms takýms příběhem. Naomi sice mohla po polu lítal nahoře bez, ale i tak bych tento film nehejtoval. Je jeden z nejlepších z celé série. 60% ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Lepšie ako predošlé filmy. Dokonca mi to neprišlo na smiech. Také deväťdesiatkové, videopožičovňové béčko. Obstojné 2*. ()

hladass odpad!

všechny recenze uživatele

Díky bohu za Dimension... Co my, hororoví fanoušci, bychom bez něj dělali... Tak krásně nám vždy nastartují nějakou hororvou sérii... Tak jako se jim to teď podařilo s Kukuřičnýma dětma... Opravdu děkuji... ()

LION-MR.T 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se zase nepovedlo. Já moc Kukuřičný děti nebral,ale čtyřka,že je prej dobrá. Zklamala mě jako předchozí díl. Miramx tak vlastně kurví to co se ani kurvit,už nedá. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Musím se tedy přiznat, že do tohle filmu se mi moc nechtělo a má to svoje důvody. Už předchozí trojka, se mi sledovala s obtížemi a tady je to celé umocněné. I tady opět sou ploché charaktery, nezajímavý příběh a snaha herců to aspoň nějak uhrát, je nulová. Ano některé masky a efekty, sou i celkem fajn, ale to nevyhradí to, že sledování tohle filmu byla regulérní bolest. Za zmínku překvapivě stojí, vyprávění dvou babiček, které s prorockým hlasem vyprávějí o dávných hrůzách, to bylo celkem poutavé a na tu chvilku, mně film zaujal. Ale naštěstí to pak zase přešlo, do té ubíjející části a já si oddychl, že nemusím tomuhle filmu, dávat víc než jednu hvězdičku. ()

Hunter2222 

všechny recenze uživatele

Film je časťou série: Children of the Corn (1984) [60%], Children of the Corn II: The Final Sacrifice (1993) [60%], Children of the Corn III: Urban Harvest (1995) [60%], Children of the Corn: The Gathering (1996) [70%], Children of the Corn V: Fields of Terror (1998) [40%], Children of the Corn 666: Isaac's Return (1999) [30%], Children of the Corn: Revelation (2001) [50%], Children of the Corn (2009) [50%], Children of the Corn: Genesis (2011). ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Tenhle díl určitě není žádné veledílo, ale já mám z něho lepší pocit než z jeho dvou předchůdců. Zřejmě hlavně díky Naomi a jejímu poctivému výkonu. Najde se tady spousta nesmyslů a nelogičností, ale po dlouhé době jsem si zase užil slušnou atmosféru a zajímavé vraždící scény, které určitě stojí za povšimnutí. Pro mě je to trošku lepší průměr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Je snad i škoda, že kukuřičná série zaujme hlavně tedy spíš hereckým obsazením dnes již známých (nebo již zapomenutých) jmen (mladičké Naomi to s brokovnicí docela sluší). Tenhle čtvrtý díl není nějak vyloženě špatný, jen je, jaksi, snad typicky devadesátkově, trošku unylý a nijak překvapivě zajímavý. Předvádí solidní jistotu, které snad i prominete fakt, že z celé kukuřičné zápletky v podstatě vybočuje, protože to není o Tom, jenž kráčí mezi řadami, ale pouhé pomstě ze záhrobí (být to natočeno dneska, už vidím ty komentáře, obviňující film z kopírování Kruhu a jiných asijských duchařin). Po těch letech, kdy jsem to viděl naposledy, mě ale docela překvapilo, jak je to krvavé. Myslel jsem, že je to v tomto ohledu skromnější. Jen škoda, že se Naomi nesprchovala, špindíra jedna :-). ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Dočkal jsem se radostně velké vylepšeností, opět příběh super prostředí taky herci solidarita a tak jsem se bavil dobře. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Pan Stephen King se musel udusit popkornem v kině, pokud tuto slátaninu viděl. Kukuřičné děti bez dětí a kukuřice - to je už fakt síla. A jak to tak u těchto filmů končí - odchází děj a přicházejí sexy kočky.... ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Séria sa uberá výborným smerom. Atmosféra spapala všetky predchádzajúce časti a priniesla zatiaľ najdémonickejšieho protivníka. Viac ako dobrý horor na neskorú nočnú hodinu. ()

Reklama

Reklama