Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Budova Millenium v New Yorku, 102 poschodí, 72 výtahů.... Mark Newman zde pracuje jako mechanik výtahů. Jeden z výtahů se pokazí... na pokraji života a smrti uvízne také skupina těhotných žen... Záhadu kolem poruchy se snaží odhalit ambiciozní novinářka deníku Morning Post. Byla to vůbec náhoda, nebo jen nedbalost? (oficiální text distributora)

Recenze (48)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to „štěstí“, že jsem viděl nejprve holandský originál, takže můžu srovnávat. Osobně moc nechápu, proč se režisér Maas rozhodl natočit remake vlastního díla, ale zřejmě neodolal vábení vůně amerických dolarů, které mu mohli dopomoci vylepšit svůj výtvor k dokonalosti. To se však bohužel nestalo ani náhodou, ba co víc bych si dovolil tvrdit, že je tento film snad o třídu horší než originál. A to se to přitom doslova hemží hvězdnými jmény. Jenže ani ty nejsou zárukou zvýšené kvality. Spíš mi přišlo, jakoby zdejší „hvězdy“ jen zinkasovaly peníze a natáčení je vlastně ani moc nebavilo. Přitom ani zde nevypadal začátek vůbec špatně. Spíš naopak mě bavil snad ještě více, než tomu bylo u De Lift. Možná za to mohli ti dva hoteloví hlídači a jejich činnosti, kterým se věnovali více než své práci. Nešlo si samozřejmě nevšimnout, že některé scény jsou kopiemi originálu, jen řádně vylepšené či pozměněné – ovšem to bylo samozřejmostí, když už se jedná o remake a ještě k tomu za vším stojí stejný režisér – scénárista v jedné osobě. Jenomže Maas se tentokrát rozhodl ubrat na detektivní zápletce a přidal více akce (mordů). Což by bylo za daných okolností jenom dobře, jen kdyby se nenechal až moc unést. Scény s bruslařem či skupinkou lidí ve výtahu, kterým se utrhne během jízdy podlaha výtahu, byly na můj vkus až moc digitálním patosem a přehnané. Spíš bych řekl, že filmu spíš ublížily, než aby mu nějak výrazněji prospěly. 30% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl vraždit kdeco od psychopatů s různejma stupněma poruchy přes zmutované cokoliv až po posedlý bagr, ale výtah je pro mě novinkou. Věděl jsem, že to bude strašná blbost, ale tady zafungovalo kouzlo nechtěného, takže se z Výtahu smrti stala celkem obstojná veselohra. No Naomi na tohle asi nevzpomíná v nejlepším. 10% ()

Reklama

numi 

všechny recenze uživatele

Příběh je dost padlý na hlavu a ze začátku to vypadá na praštěnou komedii, která bude nudit absurditami od začátku až do konce. Pak se ale náhle něco změní a film se zcela obrátí. Toť mírná chybička, protože jsem u prvních "strašidelných" scén čekal nějaké to komické vyvrcholení a ono houby s voctem... Divák tak půl hodiny neví, co se vlastně děje a dít bude. Ale díky za ní, protože přinesla napětí a oživení. Pak se totiž na scénu dostává Naomi Watts a společně s Jamesem Marshallem oživí tempo filmu ostrými dialogy a nebýt snad ještě absurdnější pointy a potažmo i závěrečné akční scény, tak by se jednalo o docela zajímavý a napínávý thriller. Takhle je to dobře natočený hybrid s hustou atmosférou a výbornými hereckými výkony. No, a hodně stupidním námětem. [leden 2006] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-nizozemský snímek „Výtah smrti“ v sobě má dobrý potenciál, ale ukazuje se, že to bylo naprosto nezvládnuté. Tvůrci z toho chtěli udělat áčkový horor, a to se prostě nepovedlo. Je to zdlouhavá podívaná, která má zbytečné a nelogické postavy, divná odhalení a finále, které se jeví spíše otravným než jakýmkoli jiným. Příliš dlouhý a příliš špatný film na to, abyste mu věnovali čas. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Už sem viděl vraždící auto, vraždící počítač, vozíčkáře co ujede motorce a Davida Hasselhoffa bez trička, ale inteligentní a vražící výtah teda ještě ne. No žádnej extra nápad to teda neni, ale pár slušnej smrtí Maas připravil a takovou hormádku známých tváří sem v podobných filmech ještě neviděl, krom toho je to první film ve kterým sem místo slova zkazit slyšel sprasit a to se musí ocenit ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Naomi Watts (Jennifer Evansová) se ve skutečnosti bojí výtahů. (HappySmile)
  • Když Jennifer a Mark najdou na Harvardově webové stránce informace o Gunterovi Steinbergovi, čtou zde, že se narodil 15. dubna 1951, což je také datum narození režiséra Dicka Maase. (HappySmile)
  • Režisér Dick Maas neskôr povedal, že film nefungoval dobre, pretože si na natáčaní nerozumel s hercom Jamesom Marshallom. Maas nechcel, aby Marshall bral film príliš vážne, ale Marshall väčšinou nepočúval jeho pokyny. (Arsenal83)

Reklama

Reklama