Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Budova Millenium v New Yorku, 102 poschodí, 72 výtahů.... Mark Newman zde pracuje jako mechanik výtahů. Jeden z výtahů se pokazí... na pokraji života a smrti uvízne také skupina těhotných žen... Záhadu kolem poruchy se snaží odhalit ambiciozní novinářka deníku Morning Post. Byla to vůbec náhoda, nebo jen nedbalost? (oficiální text distributora)

Recenze (48)

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jedna jediná malá hvězdička za Naomi Watts, která kdyby se svlékla a chvíli se nahá promenádovala po prázdném výtahu (nebo klidně po čemkoliv jiném) určitě by vybojovala ještě jednu :) ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jak už tomu bývá v Nizozemsku zvykem: pokud tu vznikne výborný thriller, potažmo horor, brzy se dočkáme toho, že jeho vlastní autor stvoří jeho hollywoodskou verzi. Zatímco např. Spoorloos George Sluizera až tak Zahádným zmizením zneváženo nebylo, Dick Maas svému povedenému De Liftu příliš neprospěl. Výtah smrti je koncipován jako míšenina popcornové podívané s černohumorným trashem a lépe funguje rozhodně druhá část této koncepce, ano výtah plný těhotných žen, slepec se zelenými vlasy mají cosi do sebe. Plodová voda, pomočivší se chlapec také snímek svým způsobem ochucují. Popcornová složka je ale zoufale okoukaná, odhadnutelná a nepříliš dobře zdramatizovaná. Ústřední herecká dvojka nepředvádí až na několik slovních výjimek nic převratného a závěrečná akční scéna nepůsobí ani akčně, ani humorně. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Na takovou kravinu je to fakt dobře obsazené a musím uznat, že mě to docela bavilo. Scéna s těhotnejma ženskejma ve mně vyvolala i solidní tíseň. Je tam k vidění pár brutalit, ale koukatelné je to díky fajn ústřední dvojici. Hlavně Naomi Watts je tam fakt kočka. A finále s likvidací výtahového megamozku bazukou musíte vidět :) ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Robil som si srandu.“ – „Ale tu sa od rána nikto ani raz nezasmial.“ V roku 1983 nakrútil Dick Maas v holandskej produkcii horor DE LIFT (VÝŤAH), ktorý som nevidel. V roku 2001 nakrútil v holandsko-americkej koprodukcii remake. Výsledok ma nepríjemne prekvapil; nečakal som, že dobrý nápad (mrakodrap s vraždiacim výťahom) bude tak mdlo až televízne spracovaný. Slabý, bez atmosféry, šťavy, príchuti... bez všetkého, čo robí dobrý horor dobrým hororom. Pritom snímka obsahuje teoreticky všetko, čo by správny horor obsahovať mal: od fajn gore a tradičných prímesí žánrových scenárov (indiánsky cintorín), cez kvalitné herecké obsadenie podporných roličiek (Hedaya, Roryn dedko, Ron Perlman, Michael Ironside) až po fyzicky ako-tak atraktívnu Naomi Watts ako nemožnú reportérku, snažiacu sa s mladým, pre vec príliš skautsky zapáleným elektrikárom, prísť záhade na kĺb. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Už sem viděl vraždící auto, vraždící počítač, vozíčkáře co ujede motorce a Davida Hasselhoffa bez trička, ale inteligentní a vražící výtah teda ještě ne. No žádnej extra nápad to teda neni, ale pár slušnej smrtí Maas připravil a takovou hormádku známých tváří sem v podobných filmech ještě neviděl, krom toho je to první film ve kterým sem místo slova zkazit slyšel sprasit a to se musí ocenit ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Tento horror je presne taký blbý ako jeho slovenský distribučný názov - "Výťah smrti". Nie len, že je to zle natočený film s idiotsky naivným scenárom, ale aj herecké obsadenie a výkony sú katastrofálne. Naomi Watts je veľmi slabá herečka. Z môjho pohľadu nie je dokonca ani nijak výminočne príťažlivá žena. Ale myslím, že takú kratšiu reklamu na vlošky by mohla zvládnuť. Inak do toho filmu tiež poľahky zapadla. "Down" je totiž skoro odpad, ako aj ona sama. * ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Béčko jako kráva ve všech ohledech, blbá až dementní zápletka, k tomu ještě špatně podaná - místo napětí nechtěný humor... A snad právě proto film působil stupidně zábavným dojmem. Ovšem měla jsem lepší věci na práci, takže jsem nedokoukala a nemyslím, že jsem o něco přišla. Za těch pár desítek minut pochechtávání - 25%. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 6/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +dobré obsazení, později atmosféra, napětí, pointa -začátek se zdá býti hodně stupidní, silně béčkový, hlavně ze začátku slabší hudba/// Oooh, tak tohle byla slušná magořina. Na první dojem to celé působí hodně lacině. Dementní chování postav, laciné lekačky. Celé to působilo jako výsměch a nebo film z 80tých let. Náhodou se ale přihodilo pár nehod, které bych řadil někam po bok filmu Nezvratný osud a začalo to být zajímavé. Postupně se dozvídáte více o postavách i více z příběhu. Začíná to být tajůplné a nějak se to zamotává. Poslední třetina je nakonec nejlepší. Spoustu akce, hudtná atmosféra a celkově dobrej, trošku nečekanej zážitek. A mimochodem nebyl to úplně typický americký film, réžie se prostě nezapře. Potěší účast Naomi Watts a pousmějete se nad nekolika hláškami, které se ve filmu najdou./// Celkem 66%/// ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak další z režisérů, který neodolal vábení U.S: a za americké prachy zremakoval svůj vlastní film... Jako obvykle originál nepředčil a to v tomto případě to nemělo být příliš obtížné, neboť už původní De Lift (1983) nebyl žádná pecka... Maas, který očividně dostal mnohem více peněz než na svůj původní snímek, tentokrát sice využil docela originálního nápadu o vraždícím výtahu (brutálnější a hlavně nápaditější vraždy), ale na druhou stranu natočil čistý, sterilní popkorn, bez jakékoliv atmosféry... Za mě klasicky zbytečný kus... ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Pokial ste zbláznení do Naomi a chcete si robiť rebríček, kde je najkrajšia, tak odporúčam. Ale nesmiete sa hne´d odbaviť, keď ju uvidíte, lebo zistíte, že film nič viac neponúka. Ja som to vydržal až do konca, takže za pozeranie sa na mladšiu Naomi dávam velmi neobjektívne ***. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Posledný film Naomi Watts predtým, než sa stala slávnou, a keby to tušila, tak to ani nevezme, alebo si zoberie len vedľajšiu rolu hasiča v kukle. Fakt blbý výťah to bol, možno aj na zvracanie by niekomu prišlo, ale horor to nebol určite a na zvracanie prišlo len z kvality predvedeného diela. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to „štěstí“, že jsem viděl nejprve holandský originál, takže můžu srovnávat. Osobně moc nechápu, proč se režisér Maas rozhodl natočit remake vlastního díla, ale zřejmě neodolal vábení vůně amerických dolarů, které mu mohli dopomoci vylepšit svůj výtvor k dokonalosti. To se však bohužel nestalo ani náhodou, ba co víc bych si dovolil tvrdit, že je tento film snad o třídu horší než originál. A to se to přitom doslova hemží hvězdnými jmény. Jenže ani ty nejsou zárukou zvýšené kvality. Spíš mi přišlo, jakoby zdejší „hvězdy“ jen zinkasovaly peníze a natáčení je vlastně ani moc nebavilo. Přitom ani zde nevypadal začátek vůbec špatně. Spíš naopak mě bavil snad ještě více, než tomu bylo u De Lift. Možná za to mohli ti dva hoteloví hlídači a jejich činnosti, kterým se věnovali více než své práci. Nešlo si samozřejmě nevšimnout, že některé scény jsou kopiemi originálu, jen řádně vylepšené či pozměněné – ovšem to bylo samozřejmostí, když už se jedná o remake a ještě k tomu za vším stojí stejný režisér – scénárista v jedné osobě. Jenomže Maas se tentokrát rozhodl ubrat na detektivní zápletce a přidal více akce (mordů). Což by bylo za daných okolností jenom dobře, jen kdyby se nenechal až moc unést. Scény s bruslařem či skupinkou lidí ve výtahu, kterým se utrhne během jízdy podlaha výtahu, byly na můj vkus až moc digitálním patosem a přehnané. Spíš bych řekl, že filmu spíš ublížily, než aby mu nějak výrazněji prospěly. 30% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Už jsem viděl vraždit kdeco od psychopatů s různejma stupněma poruchy přes zmutované cokoliv až po posedlý bagr, ale výtah je pro mě novinkou. Věděl jsem, že to bude strašná blbost, ale tady zafungovalo kouzlo nechtěného, takže se z Výtahu smrti stala celkem obstojná veselohra. No Naomi na tohle asi nevzpomíná v nejlepším. 10% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdo je Ingmar Bergman ??" - "Herec, ty troubo !!" - "Jó, ten byl v Casablance, že jo ?!" Neskutečně bizarní a místy prvoplánovitě nablblým dialogům navzdory nečekaně i nesmírně zábavný remake, či spíš variace, a splatterová hříčka, pro holanďany typicky téměř bez exploatace.. Tulipán Dick Maas zde odvážně ozvláštňuje hollywoodský žánrový rutinou vyčerpaný rámec holandskou hororovou školou většinou záměrně stojící na pomezí sebeparodie, byť tím ze snímku činí jeden obrovský hybrid.. Nicméně podobně svěží vítr nelze neocenit.. A to skvostné obsazení rovněž zaslouží pozornost.. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Zo začiatku som nečakal nič okázalého, ale snímok ma milo prekvapil. Hlavne svojím profesionálnym spracovaním a milou, sexy Naomi Watts. ()

mis-ko 

všechny recenze uživatele

Keď na začiatku uviazne vo výťahu skupina tehotných žien a dve z nich porodia, vyzerá to ešte na komédiu. Keď však do výťahovej šachty spadne slepec aj so psom, sranda ide bokom. Film o splašenom výťahu by asi dopadol lepšie keby sa tváril mysticky a tajomne. Vsadil však na vedeckú kartu a to pôsobí ešte menej uveriteľne ako prekliatie indiánov. Celkovo nemá film čo ponúknuť, napriek tomu sa pozrieť dá. Aspoň raz. ()

numi 

všechny recenze uživatele

Příběh je dost padlý na hlavu a ze začátku to vypadá na praštěnou komedii, která bude nudit absurditami od začátku až do konce. Pak se ale náhle něco změní a film se zcela obrátí. Toť mírná chybička, protože jsem u prvních "strašidelných" scén čekal nějaké to komické vyvrcholení a ono houby s voctem... Divák tak půl hodiny neví, co se vlastně děje a dít bude. Ale díky za ní, protože přinesla napětí a oživení. Pak se totiž na scénu dostává Naomi Watts a společně s Jamesem Marshallem oživí tempo filmu ostrými dialogy a nebýt snad ještě absurdnější pointy a potažmo i závěrečné akční scény, tak by se jednalo o docela zajímavý a napínávý thriller. Takhle je to dobře natočený hybrid s hustou atmosférou a výbornými hereckými výkony. No, a hodně stupidním námětem. [leden 2006] ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Americko-nizozemský snímek „Výtah smrti“ v sobě má dobrý potenciál, ale ukazuje se, že to bylo naprosto nezvládnuté. Tvůrci z toho chtěli udělat áčkový horor, a to se prostě nepovedlo. Je to zdlouhavá podívaná, která má zbytečné a nelogické postavy, divná odhalení a finále, které se jeví spíše otravným než jakýmkoli jiným. Příliš dlouhý a příliš špatný film na to, abyste mu věnovali čas. ()

raimi 

všechny recenze uživatele

Další z nehorázně podhodnocených filmů. Moc se mi do něho nechtělo, myslel jsem si, že Hollywoodská produkce otupí Maasův specifický humor a vznikne jen další zbytečný remake, okleštěný ode všeho, co dělalo původní film zajímavým. Jak já se šeredně spletl. Maas si to pošéfoval pěkně. Krásná kamera, co chvíli nějakej vynalézavej záběr, vizuálně ten film šlape na jedničku. Herci výborní- James Marshal a Naomi Watts jsou velice příjemnej pár, a vidět u jednoho stolu Rona Perlmana s Michaelem Ironsidem, to je fanservis jako prase. Gore potěšilo, některý scény s výtahem jsou totálně over the top, to jsem nechápal, že mu tohle prošlo. No, a ten humor... Bože to je jako infúze umírajícímu, vidět v současný hyperkorektní době takový bomby. Například ta milá paní učitelka, ta teda rozjela naprosto šílenou etudu, že jsem se se smál jako blázen. Moc příjemnej film. ()

Reklama

Reklama