Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Budova Millenium v New Yorku, 102 poschodí, 72 výtahů.... Mark Newman zde pracuje jako mechanik výtahů. Jeden z výtahů se pokazí... na pokraji života a smrti uvízne také skupina těhotných žen... Záhadu kolem poruchy se snaží odhalit ambiciozní novinářka deníku Morning Post. Byla to vůbec náhoda, nebo jen nedbalost? (oficiální text distributora)

Recenze (48)

Shit 

všechny recenze uživatele

Už sem viděl vraždící auto, vraždící počítač, vozíčkáře co ujede motorce a Davida Hasselhoffa bez trička, ale inteligentní a vražící výtah teda ještě ne. No žádnej extra nápad to teda neni, ale pár slušnej smrtí Maas připravil a takovou hormádku známých tváří sem v podobných filmech ještě neviděl, krom toho je to první film ve kterým sem místo slova zkazit slyšel sprasit a to se musí ocenit ()

hladass 

všechny recenze uživatele

Tak další z režisérů, který neodolal vábení U.S: a za americké prachy zremakoval svůj vlastní film... Jako obvykle originál nepředčil a to v tomto případě to nemělo být příliš obtížné, neboť už původní De Lift (1983) nebyl žádná pecka... Maas, který očividně dostal mnohem více peněz než na svůj původní snímek, tentokrát sice využil docela originálního nápadu o vraždícím výtahu (brutálnější a hlavně nápaditější vraždy), ale na druhou stranu natočil čistý, sterilní popkorn, bez jakékoliv atmosféry... Za mě klasicky zbytečný kus... ()

Reklama

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jak už tomu bývá v Nizozemsku zvykem: pokud tu vznikne výborný thriller, potažmo horor, brzy se dočkáme toho, že jeho vlastní autor stvoří jeho hollywoodskou verzi. Zatímco např. Spoorloos George Sluizera až tak Zahádným zmizením zneváženo nebylo, Dick Maas svému povedenému De Liftu příliš neprospěl. Výtah smrti je koncipován jako míšenina popcornové podívané s černohumorným trashem a lépe funguje rozhodně druhá část této koncepce, ano výtah plný těhotných žen, slepec se zelenými vlasy mají cosi do sebe. Plodová voda, pomočivší se chlapec také snímek svým způsobem ochucují. Popcornová složka je ale zoufale okoukaná, odhadnutelná a nepříliš dobře zdramatizovaná. Ústřední herecká dvojka nepředvádí až na několik slovních výjimek nic převratného a závěrečná akční scéna nepůsobí ani akčně, ani humorně. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Měl jsem to „štěstí“, že jsem viděl nejprve holandský originál, takže můžu srovnávat. Osobně moc nechápu, proč se režisér Maas rozhodl natočit remake vlastního díla, ale zřejmě neodolal vábení vůně amerických dolarů, které mu mohli dopomoci vylepšit svůj výtvor k dokonalosti. To se však bohužel nestalo ani náhodou, ba co víc bych si dovolil tvrdit, že je tento film snad o třídu horší než originál. A to se to přitom doslova hemží hvězdnými jmény. Jenže ani ty nejsou zárukou zvýšené kvality. Spíš mi přišlo, jakoby zdejší „hvězdy“ jen zinkasovaly peníze a natáčení je vlastně ani moc nebavilo. Přitom ani zde nevypadal začátek vůbec špatně. Spíš naopak mě bavil snad ještě více, než tomu bylo u De Lift. Možná za to mohli ti dva hoteloví hlídači a jejich činnosti, kterým se věnovali více než své práci. Nešlo si samozřejmě nevšimnout, že některé scény jsou kopiemi originálu, jen řádně vylepšené či pozměněné – ovšem to bylo samozřejmostí, když už se jedná o remake a ještě k tomu za vším stojí stejný režisér – scénárista v jedné osobě. Jenomže Maas se tentokrát rozhodl ubrat na detektivní zápletce a přidal více akce (mordů). Což by bylo za daných okolností jenom dobře, jen kdyby se nenechal až moc unést. Scény s bruslařem či skupinkou lidí ve výtahu, kterým se utrhne během jízdy podlaha výtahu, byly na můj vkus až moc digitálním patosem a přehnané. Spíš bych řekl, že filmu spíš ublížily, než aby mu nějak výrazněji prospěly. 30% ()

Tommassi3 

všechny recenze uživatele

"Kdo je Ingmar Bergman ??" - "Herec, ty troubo !!" - "Jó, ten byl v Casablance, že jo ?!" Neskutečně bizarní a místy prvoplánovitě nablblým dialogům navzdory nečekaně i nesmírně zábavný remake, či spíš variace, a splatterová hříčka, pro holanďany typicky téměř bez exploatace.. Tulipán Dick Maas zde odvážně ozvláštňuje hollywoodský žánrový rutinou vyčerpaný rámec holandskou hororovou školou většinou záměrně stojící na pomezí sebeparodie, byť tím ze snímku činí jeden obrovský hybrid.. Nicméně podobně svěží vítr nelze neocenit.. A to skvostné obsazení rovněž zaslouží pozornost.. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (6)

  • Naomi Watts (Jennifer Evansová) se ve skutečnosti bojí výtahů. (HappySmile)
  • Režisér Dick Maas neskôr povedal, že film nefungoval dobre, pretože si na natáčaní nerozumel s hercom Jamesom Marshallom. Maas nechcel, aby Marshall bral film príliš vážne, ale Marshall väčšinou nepočúval jeho pokyny. (Arsenal83)
  • Výroba filmu prebiehala v New Yorku, zatiaľ čo exteriérové ​​zábery sa robili v Holandsku. Film sa natáčal od marca do mája roku 2000. (Arsenal83)

Reklama

Reklama