Reklama

Reklama

Šípková Růženka

  • USA Sleeping Beauty (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Nezapomenutelný příběh vytvořený v duchu tradičních disneyovek jako je Sněhurka a sedm trpaslíků nebo Popelka, je strhujícím spojením příběhu lásky, naděje a dobrodružství. Krásná princezna nadaná laskavostí a půvabem kdysi, ještě než usnula, vyvolala žárlivost zlé víly. Trojice dobrosrdečných dobrých vil se snaží ze všech sil ochránit milovanou princeznu, ale ani všechna jejich kouzla nestačí na strašnou Paní všeho zla. Když je Jitřenka očarována a upadne do spánku, musí statečný princ Filip překonat mnohá nebezpečí včetně závěrečného boje se zuřivým drakem chrlícím oheň, pokud chce princeznu probudit z věčného spánku! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (110)

kajas 

všechny recenze uživatele

Krásná klasická disneyovka. Písničky jsou ale lepší až v pozdějších letech (př. u "Malé mořské víly"). ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Oproti Popelce o poznání méně vtipu, ale zase více prince. Šípková Růženka je akčnější, méně zpívaná (ale opět musím pochválit český dabing) a více zlá. Růženka má paradoxně téměř nejméně prostoru (ale já stejně raději prince, aneb jak je důležité míti Filipa). Další hezký příklad toho, že 2D mají své vlastní velké kouzlo. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Nemám v lásce kreslené Šípkové Růženky. Nevím proč, více se mi u této pohádky líbí hrané verze. Každopádně jsem to u téhle pohádky přežila. Krásná disneyovka. Prostě klasika =) ()

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Sleeping Beauty od Walta Disneyho ma sklamalo. Disneyovky - najma tie starsie, este rucne kreslene - su pre mna balzamom na dusu, ale pri pozerani Sipkovej Ruzenky som nepocitila taku tu radost z krasnej animovanej rozpravky. Niecim to bolo ine. Akoby prevladalo zle nad dobrym, hoci tri sudicky sa snazili vsetko na dobro premenit, no i tak posobilo to tak cierno, pochmurne, negativne. A pre male deti to vobec nie je, moj syncek skolkar sa bal. Pre velke deti je to zase prilis jednoduche a dej je aj na rozpravky v mnohom nelogicky, napr. kral a kralovna by svoju dcerku ani raz nenavstivili? Alebo aky to malo zmysel zverit ju sudickam v prvom rade? Viem, ze je to na zaklade kniznej predlohy, ale aj tak. Alebo take pecenie torty, viem, ze to malo byt komicke, ked sudicka hodila do misky cele vajicka so skrupinami a aj bolo, ale to znamena, ze cele tie roky s Aurorou (meno Ruzenky v originali je Aurora) ani raz nejedli vajicka? Chvilami som sa nudila. Ruzenka mi bola cely cas akosi vzdialena, deli sa s nami len o jeden zazitok z lesa, nestihneme ju spoznat a viac si ju oblubit, predtym nez zaspi. Je to zvlastne, ale nepripadala mi taka krasna ako Beauty. Nieco mi na animacii tentokrat vadilo, konkretne na animacii postav. Boli nakreslene inak ako tie predosle, nepacili sa mi. Naopak, prostredie bolo dokonale, napr. les, zamok. Dejovo a ani animacne sa to ani neda porovnat napriklad s Popoluskou alebo Snehulienkou. Sleeping Beauty by som druhykrat asi nepozerala, kym vacsinu disneyoviek si rada pozriem aj viackrat. Najlepsie scenky boli tie z lesa, ked sa Aurora a princ do seba zamiluju a potom to, ako sudicky chystaju oslavu narodenin. Zla vladkyna sa az prilis podobala na zlu kralovnu zo Snehulienky, vadilo mi to trochu. A ktore saty? Modre predsa :-) alebo mohli urobit kompromis a nech by boli cervene ako " her lips as red as roses". Davam slabsie 3* a to hlavne za snahu Walta Disneyho a animatorov, ktori sa s tymto dielom tak natrapili a za krasny song Once Upon a Dream, co je vlastne na celom filme to najlepsie! 50 - 55%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejklasičtějších příběhů, který dal jménu Walt Disney nadčasový punc a věčnou slávu na poli kinematografie. K ději samozřejmě škoda cokoli dodávat, ten zná každé dítě ve školce. Ne nadarmo si ho Disney vybral ke zfilmování, je to jedna z nejhezčích pohádek vůbec. 90% ()

Morzael 

všechny recenze uživatele

Nevím, co bych vám k této klasice ještě nového mohl říct. Písničky mi teda lezly na nervy, Disney to umí i líp. Ale za povšimnutí stojí podivná stavba příběhu, oproti dnešním filmům. Začátek tvoří zhruba 70% filmu, zápletka dalších 25% a finále pouze nějakých 5%. Zatímco dnes se hraje především na řešení zápletky a velké finále, při čemž je začátek sfouknut během prvních pár minut, mě tato stavba dost udivila. Ne že by tu nefungovala, ale dnešní publikum by asi zklamala. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Děvčátka na slovíčko. Až vám bude sladkých šestnáct, nepřibližujte se k předmětům falického tvaru, protože píchají. Čekejte, až vás políbí krásný princ ze snu, vezme si vás, a teprve potom je vám svět falických vřeten přístupný. Prominte mi ten nepohádkový komentář, ale Sigmund Freud se dere z každého políčka filmu. Jinak ale jde o solidní vyjádření Čajkovského baletní hudby animací. A hlavně - miluji Disneyho zlé královny. ()

frings 

všechny recenze uživatele

Šípková Růženka, ale v hlavní roli naprosto nádherné Fauna, Flora a Počasíčko :-) ty starý animáky mají fakt svý kouzlo! ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Před padesáti lety tvůrci lidem nelezli do ctěného zadku jako dnes, natočili co chtěli a kvalitní výsledek byl na světě. Zkrátka se na to dobře dívá. ()

flawi.f 

všechny recenze uživatele

Občas mi zpěv sboru, mírně řečeno, nelahodil uchu (shlédnuto v češtině). Jinak se této klasické Disneyovce nedá moc co vytknout. ()

Ryuuhei 

všechny recenze uživatele

Stáří neznamená vždy stoprocentní kvalitu a to je i případ právě adaptace jinak jedné z vůbec nejklasičtějších pohádek. Do sledování jsem šel s tím, že jsem byl už předem hodně ovlivněn hranou Zlobou, kterou osobně považuji za velice hlubokou, propracovanou a hlavně překvapivou záležitost. O to víc jsem zde musel být kritický. Animace jako taková nemá chybu, to je prostě paráda a Disneyho otisk je jednoznačný. Co se mi moc nezdálo, byly všudypřítomné pravoúhlé tvary, utvářející sice specifický vizuální styl, ale to působilo poněkud podivně (zvlášť u scén v lese, kam se to nehodilo). Dějově dost přímočaré, až mě překvapilo, že nejvíc prostoru dostaly tři pomatené sudičky (které by si hravě vystačily i samy), ale princezna měla vysloveně plochý charakter, to samé i princ a zbytek postav, co se v ději objevily. Dějový vývoj byl spíš o až moc protahovaných dialozích, které volaly po tom, aby se dějství konečně někam hnulo. Bohužel, zde přifrčela i hromada nelogiky, počínaje extrémně rychlého vztahu prince s princeznou, konče tím, že magie, která má fungovat v rámci dobra, stejně dokáže napáchat nedobro (viz zkamenění). Nevím, čekal jsem od takové klasiky o dost víc. Raději se přikloním hrané adaptaci a tuto si schovám jen do sbírky v rámci sledování Disneyovek, jako další zhlédlý titul. 60% ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Abych neustále neslýchal z vícero stran, že se ve vánočním čase nevěnuju pohádkám, šáhnul jsem do šuplíku s těmi, na nichž jsem vyrůstal a vytáhl jednu z mála, co mi dodneška stále unikala. A možná hlavně proto, že jsem zpracování jedné z nejslavnějších pohádek viděl už nesčetněkrát jinde, nejde vnímat jedno z prvních zpracování jako kdo ví jaký zázrak. Zvlášť i kvůli tomu, že pohádka většinu času působí jako udělaná přes šablonu o 22 let starší Sněhurky. Zloba je tu vykreslená skvěle, jinak tahle Růženka osloví nejspíš opravdu jen ty nejmenší. [viděno na Disney+ 26.12.2022] ()

venison 

všechny recenze uživatele

Jelikož naše dcera (2r) má princeznovské období, tak na Disney+ sjíždíme "klasické" pohádky horem dolem.. Překvapivě jí zaujala i tahle. Ačkoliv animace věkem nevybledla, tak tempo není tolik dynamické. Možná právě proto jí tak baví. Pomalejší tempo, hlubší prožitek (hodně hluchých míst, kdy se zpívá ptáčkům) a o dost kratší stopáž než dnes. A jako bonus stereotyp, který už se vytrácí - kráska v nesnázích a princ na bílém koni. Jasná definice dobra a zla. ()

lucascus 

všechny recenze uživatele

Dle mého mínění nejlepší Disneyovka. A to ne kvůli Růženky, ani Prince, ale kvůli zlé čarodějce - tato osoba mě děsila ještě hodně dlouho ve spaní, celé dětství jsem měl trauma, že mě jednou v noci u postýlky navštíví. Uff, naštěstí se tak nestalo. Disney byl vskutku mistr ve vylíčení záporných postav. Viz také Sněhurka, Aladin, Lví král, Herkules, Popelka, Malá mořská víla, Petr Pan, 101 dalmantínů, aj... ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Klasická disneyovka s nádherným výtvarným stylem a fantastickou animací, která prostě nezestárne. Překvapivě ne úplně dětinská, scéna se zvířátky je jenom jedna a zdlouhavých estrádních čísel jen pár. Dokonce mi kvůli výrazné "těžkotonážní" orchestrální hudbě vycházející z Čajkovského právě balet chvílemi připomínala. ()

fiLLthe3DD 

všechny recenze uživatele

Nebylo to moc zábavné,jelikož v celku jsem tento krátký snímek nikdy,ale nikdy neviděl-vždy jen po částech. Líbila se mi Zloba,jenž byla opravdu kvalitní zápornou postavou. Líbily se mi tři dobré sudičky. A především se mi líbila animace,jenž byla opravdu okouzlující,zajímavá,plynulá,pohyblivá... Ale sám za sebe mohu řící,že jsem viděl i lepší animované filmy. A na Růženku už se(snad) nikdy,ale nikdy nepodívám... 50% ()

ZkuKol 

všechny recenze uživatele

Další hodina animované klasiky za mnou a velmi příjemná. Disney si vzal verzi od Čajkovského i s hudebními motivy, přidal stylizaci tapyserií a dodal vlastní řemeslo a cit pro pohádkový feeling. Zjistil jsem, že díky neznalosti mi uteklo pár narážek ve Shrekovi. Pro děti je to zlato, pro nás únik do snů a nostalgie. Další důkaz, že 3D není hrozba klasické animace jen další cesta. Růžovka je kočka k pohledání, má ale tendenci usínat při poraněních o vřeteno kolovratu, naštěstí je tu statný junák modré krve, který porazí zlo, získá království a půl princezny - nebo naopak? :-)... 75% ()

Související novinky

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

Zloduši od Disneyho dostanou seriál

05.03.2019

Visí vám v pokojíčku plakát Jokera, v dětství jste vždycky fandili Darthu Vaderovi a Hans Gruber je podle vás pravý hrdina Smrtonosné pasti? Pak pro vás má studio Disney dobrou zprávu, po vzoru… (více)

Reklama

Reklama