Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dr. Slaughterové (Sigourney Weaverová) se už zajedl život spořádané vědkyně na poli mezikulturních vztahů a pro zpestření začala po nocích pracovat jako call girl. Jedním z jejích klientů se stane i vysoce postavený politik (Michael Caine), a ona se tak dozví věci, jež nikdy neměla slyšet (oficiální text distributora)

Recenze (12)

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Na svoje pomery primerane odvážny film z druhej polovice 80-tych rokov. Príbeh (a jeho zachytenie) je zjednodušený. Na záver som čakal trošku dynamickejšie scény. Veľmi dobrá (a s nahotou dosť odvážna) S. Weaver, ktorá miestami z hereckej stránky trošku prekonáva M. Caina. Osobné hodnotenie: 74% (***) ()

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele

Bylo příjemným překvapením sledovat tento nízkorozpočtový snímek, který od počátku působí na první pohled průměrným dojmem, ale najednou u něj zistíte, že vás od samého počátku dokázal vtáhnout a nepustit... který na jedné straně otevírá kontroverzní téma a přináší neobvyklou ženskou postavu, jakou je úspěšná vědkyně a aktivní prostitutka v jedné osobě, ale zároveň ani jednou nesklouzne k případné snaze šokovat diváka, vyhýbá se obscénostem a plyne většinou jako obyčejné vztahové drama.... a díky němuž jsem vlastně poprvé po všech těch Vetřelcích a Krotitelích duchů viděl Sigourney Weaverovou v obyčejném filmu. Překvapením zajisté bylo i samotné vyvrcholení, nejspíš vycházející už ze samotné předlohy, které najednou změnilo žánr z dramatu na thriller. V jistém smyslu mě to ale zklamalo, protože z takhle rozehraného vztahového dramatu šlo určitě vytěžit ještě víc psychologie a vygradovat ho do strhující katarze i bez těch akčních prvků. Objektivně bych možná tento film viděl spíše na tři hvězdičky, ale už jen za tu působivou atmosféru, zajímavý děj a skvělé výkony hereckého trojlístku Weaver – Caine – Lindon si Půlměsíční ulice pozornost i slabší 4. hvězdičku zaslouží. Navíc v rámci toho, čím ten film ve výsledku nakonec je a sice jakýmsi paranoidním thrillerem na pozadí politického nepokoje a terorisické hrozby, mi samotný příběh přijde dobře vedený: ve smyslu, že divák na základě náznaků z několika krátkých záběrů postupně vytuší hrozbu, ale dohromady do osudného zvratu ví jen o cosi málo víc, než hlavní postavy. [70%] ()

Reklama

Ještěřák 

všechny recenze uživatele

Sigourney Weaver zahazuje pulzní pušku, otírá ze sebe zcákaný vetřelčí sliz a vrhá se do velmi úsměvné a vysoce béčkové role nadrbané a švorc doktorandky, jenž narafičenou podvodnou habaďůrou sklouzne k práci lepší štětky a uklouzne na pár údů, načež se drťkyně vetřelců vetře do vysoké, blbě natočené politické hry a začne jí jít nemile o kůžičku. Možná nepochopitelný WTF příběh jsem místama moc nepochopil, mnohem přínosnější na filmu je, že Sigourney konečně někde zveřejní svoje horní a částečně i dolní prvotní pohlavní znaky. Celý film vlastně stojí a padá na půvabu, švihu a koketnosti Sigourney, stejně jako třeba nový Tomb Raider stojí na Laře Croft. Výhradně ona a Caine i další herci jsou tím důvodem, proč je z debilně napsaného béčka podle dost možná neméně lambruscózní krimi knížečky pro znuděné Američany nakonec docela příjemný, levně vypadající retro film. ()

majo25 

všechny recenze uživatele

V podstate nudná záležitosť, v ktorej Weaverová ukáže svoje malé kozičky viackrát ako asi vo všetkých svojich filmoch dokopy. Caine, ani Weaverová nehrajú, ale ich mierne rozvíjajúci sa vzťah je bohužial nuda a od trileru má na hony ďaleko. Absentuje aj napätie. Záver už to nedokáže príliš pozdvihnúť. ()

Galerie (26)

Zajímavosti (2)

  • Snímek byl natočen na motivy románu "Doctor Slaughter" Paula Therouxe. (Terva)
  • Na fotografii vedle telefonu Dr. Slaughterové (Sigourney Weaver) je skutečný otec herečky Pat Weaver. (Terva)

Reklama

Reklama