Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Emil Tischbein cestuje k babičce do Berlína a veze sebou větší obnos peněz pečlivě schovaný do náprsní kapsy. Cestou ale usne a někdo mu peníze ukradne. Podezřívá sice svého spolucestujícího, jakéhosi pana Grundeise, důkaz ale nemá a tajemný muž se mu navíc v ulicích velkoměsta začíná ztrácet. Během pronásledování přihraje šťastná náhoda Emilovi do cesty podnikavého Gustava, jehož parta malých detektivů se případu rázně ujme...

Kdo by neznal povídku německého spisovatele Ericha Kästnera určenou dětem, vždyť jenom filmových verzí existuje nejméně sedm! V této západoněmecké, a v pořadí již páté, se můžeme setkat s unikátními záběry válkou zničené německé metropole. (dopitak)

(více)

Recenze (2)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Unikátní záběry poválečného Berlína! Pro Němce klasický příběh, s nímž se setkávám poprvé. Vyloženě dětský film plný morálního poučení. Dobové scény v ulicích jsou nejenom raritní, ale také velmi dobře natočené. Náběh kamery na utíkající chlapce, velmi málo zadní projekce, nájezdy kamer přímo mezi dětmi v ulicích. A typická sytá barva známá např. z filmů o Sissy. Na konci dokonce i spartakiáda. V dabingu z Brna. ()

Reklama

Reklama