Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Filmové zpracování slavné pohádky bratří Grimmů. Film byl natáčen i u nás na hradě Pernštejn. V hlavní roli hraje Sigourney Weaver a Sam Neil. Klasický pohádkový příběh ve vynikajícím ztvárnění herecké špičky Hollywoodu Vás udrží v napětí od začátku do konce. (Q FILM PLUS)

Recenze (136)

Morien 

všechny recenze uživatele

Na filmu mě zaujalo především to, že trvá docela dlouho, ale přesto se mu nepodaří pořádně vytěžit žádný z motivů, které představuje. Postavy mizí a objevují se, jak si střihač zrovna zamane, a nikoli podle vnitřní logiky příběhu, Lilly je ztracená v temném lese v jednom záběru a v druhém už najednou všichni vědí, kde je, aniž by ji našli, zrzavý doktor je v jednu chvíli očarovaný, ale vlastně vůbec není očarovaný, a tak všelijak podobně. Mojí nejoblíbenější sněhurkovskou adaptací tak i nadále zůstává španělská němá Sněhurka - jiný příběh. Přesto má tahle verze momenty, které bych nazvala roztomilými až působivými. Zrcadlo je nesmírně krásné a Sigourney je božsky strašidelná. Její rozpracování zlé královny bylo velmi zajímavé, škoda, že se poněkud rozpadlo ve chvíli, kdy se těžiště pozornosti přeneslo na Lilly. Psychedelická hororová atmosféra někdy působí, jak má, a když zbytek přestává dávat smysl, tak je trochu zmatečná. Smíšené pocity. Ale to zrcadlo! ()

hirnlego 

všechny recenze uživatele

Originálně temně pojatý příběh o Sněhurce a sedmi "trpaslících" (lolz) s pár slušnými really-not-for-children scénami, skvostnou Sigourney a otravným rozmazleným frackem-Sněhurkou. Škoda jen, že režisér se svou originalitou zůstal ještě poměrně daleko za úžasnými možnostmi, které se mu s tímto námětem nabízely (např. konec mohl být přeci úplně jiný, Sněhuru mohli víc potýrat, apod.) - no tak snad někdy příště někdo jiný... Ale i tak docela milé. ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Veľmi málo hororové, prekvapivo nezáživné a nebyť Sigourney Weaver, celkový dojem by bol ešte horší. Myšlienka, že erotická verzia by mohla byť zábavnejšia v konečnom dôsledku nemusí byť vôbec nepravdivá. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sněhurka a sedm bezdomovců.. Brzy vyvržený travesti vlk převlékající se za důchodkyně, které před tím pozře či třeba polétavá bába z lesa, co způsobuje dětem obezitu, cukrovku a popáleniny třetího stupně, to jsou jen namátkou pohádkové klasiky, které se dětem odjakživa vyprávějí s eufemismem a citem, aby se zaobalil ten hororový obsah. Michael Cohn u Sněhurky bratří Grimmů zvolil cestu bez příkras, ale výsledkem je pouze to, že děti do deseti let pokládají existenciální otázky a ti starší se příliš nevyděsí (leda pohledem na Lillian, která při poulení očima vypadá jak Elijah Wood). Nezbývá, než se soustředit na satanistku Ripleyovou, která váže manžílka hlavou dolů ke kříži, všechny kolem tráví a ve chvílích posedlosti vypadá, že do ní zase „vstoupil“ Gozer z Krotitelů duchů (pro ty, co už zapomněli, postava Billa Murrayho se jmenovala Venkman).. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Dospelá, hororová verzia Snehulienky dopadla celkom dobre, hoci stále by to chcelo poriadnejšie spracovanie, ktoré by nepôsobilo televízne. Príbeh i atmosféra sú dostatočne temné a spolu so štýlovým vizuálom a vydarenými kamerovými zábermi filmík dvíhajú o stupeň vyššie. Výborné je aj herecké obsadenie; Sam Neill v úlohe kráľa, Sigourney Weaver ako zákerná macocha a Monica Keena ako Snehulienka Lilly pôsobí vystrašene, zvedavo i sexy zároveň. Čo je však zbytočné sú viaceré hluché miesta a vkrádajúca sa nuda, ale v závere sa to našťastie sympaticky rozbehne. Mne sa to páčilo, tentokrát to naozaj nie je verzia pre deti. ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Tak to byl super skvělý, hrůzostrašný příběh. Ripleyová nezklamala, jejímu kouzlu hororové královny jsem propadla i já. Mirek Táborský hrál jejího němého bratra a byl zároveň vyslán (místo starého známého myslivce), aby sladké Lili podřízl sněhobílý krček a její srdce pak přinesl své sestře. Do této role byl vybrán ženiálně, jelikož jeho kukuč je na takové role prostě stvořen. Já ho potkat potmě v parku a on na mě udělat takový obličej jako tady na Lili ... tak jsem v pérdeli pane hrábě a hledám, kde nechal pánbů díru. Děj se o základy slavné pohádky pouze opírá, jinak si vede svou vlastní příběhovou nit a já se u toho skvěle bavila. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Už při prvních zprávách o natáčení tohohle filmu se spekulovalo, že nějaká zahraniční hvězda tady natočí film o Bathory. Což trvalo ještě dekádu a mezitím nám Sigourney předvedla, zač je toho Sněhurka trochu jinak ;) ()

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Ne úplně špatná verze Sněhurky, kde "zlá macecha" není prvoplánově tupě zlá od začátku, ale až vlivem událostí, kdy se ne nepochopitelně zblázní. Její žárlivecký záchvat, který vyvolal porod, ukazuje, že úplně vyrovnaná nebyla (tomu nasvědčuje i její očumování se v zrcadle), ale Sněhurce nešla po krku od první chvíle, ale až pod vlivem intenzivní ataky své duševní nemoci. Ostatně, totální psychický propad v okamžiku smrti vytouženého dítěte se dá naprosto pochopit. Co se pochopit nedá je, že manžel i veškeré služebnictvo nechalo vyčerpanou krvácející rodičku v komnatě samotnou, mrtvé miminko šli spálit jak odpadky, bez jakékoliv piety a úcty, a celou epizodku odmávli jako událost svým významem zhruba na úrovni ztvrdlého krajíce chleba. Chlapíci v lese, z nichž trpaslík byl jeden, projevovali ve svém počínání taky řácký kus logiky - někoho terorizuju, střídavě se o něj pečlivě starám a vůbec dávám najevo, že vím, co chci. A to hned v sedmerém vydání. Maskéři odvedli skvělou práci a ten, kdo vymyslel ten design zrcadla byl konečně jednou bytový architekt se zajímavými nápady. Stejně jako kdysi v pubertě, i dnes jsem tam narazila na místa, u nichž jsem se bála, ale tu opravdu úžasnou filmovou hranou Sněhurku stále hledám. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Určite všetci dobre poznáte romantický príbeh o roztomilej Snehulienke. Ja som túto rozprávku prvý krát počul v útlom, predškolskom veku. Neskôr som sa stretol i s viacerými filmovými adaptáciami. Doteraz som žil v presvedčení, že o Snehulienke viem všetko. Ale zdá sa, že som bol na omyle. Až autori tohto snímku mi ukázali ako to s ňou bolo naozaj. Ono to vlastne nie je žiadna rozprávka pre deti, ale desivý príbeh hrôzy. Zaujímavé. Len škoda, že sa to nepodarilo lepšie sfilmovať. ** ()

Faustka 

všechny recenze uživatele

Tajemné české exteriéry, havraní vlasy a bělostná pleť sladké Lilli, uhrančivý Miroslav Táborský, zlá dračice Sigourney Weaver, oblouzněný Sam Neill a sedm nadržených zlatokopů. Netradiční Sněhurka s hororovým nádechem. „Nikdy jsem si neuvědomila, jak jsi krásná… to až teď.“ ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Poslední film Michaela Cohna, který jsem měl možnost vidět, protože Sacrifice není nikde k sehnání. Taková drsnější a dospělejší verze Sněhurky. Potenciál byl pravda možná ještě o něco větší, ale i tak solidní řemeslo a stálice Sigourney Weawer i Česká herecká stopa u tohoto filmu určitě potěší.60% ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Už začátek, kdy na kočár v lese zaútočí smečka vlků a útok přežije jen šlechtic s právě narozenou dcerou (viz komentář HoneyBunny), dává tušit, že příběh bude patřičně temný. Zapomeňte na klasickou Sněhurku. Tahle se jmenuje Lily a je to neuvěřitelně rozmazlený a žárlivý malý fracek. Jediná omluva jejího chování je ta, že její nová macecha je rovněž pěkně žárlivá a po potratu vlastního dítěte ji regulérně prdne v palici a začne praktikovat tu nejčernější magii, aby se zbavila všech v okolí. Zapomeňte taky na roztomilé trpaslíky. Tady je jenom jeden a moc roztomilý není a zbývajících šest, to jsou pěkně ostří hoši, z nichž někteří by se vůbec neštítili chudáka Lily ojet ještě před tím než ji vrátí tatínkovi, samozřejmě za tučné výkupné. Jen je škoda, že film nenatočil Juraj Herz. Dopadlo by to totiž ještě mnohem temněji. ()

Kusko.t2 

všechny recenze uživatele

A Tale of Terror – príbeh Snehulienky, je spracovaný veľmi pochybne a nelogicky. Neviem čo mali proti pôvodnému známemu príbehu Snehulienky, pretože tento výtvor sa inak ako hlúpe sprznenie nazvať nedá. Proti przneniu pôvodných príbehov vo všeobecnosti nič nemám, ale toto nemalo vôbec zmysel. Ak by sa modifikácia príbehu uberala smerom toho teroru, ako hovorí názov + by sa pridalo napr. trocha sebaparódie, nahoty a čierneho humoru, mohlo to mať niečo. Alebo ak by bola snaha, pristúpiť ku spracovaniu seriózne. Ani jedno, ani druhé :-/. Tak ako v pôvodnom príbehu držíme palce kreslenej Snehulienke v boji za spravodlivosť a trocha toho šťastia, tak v tomto zlepenci zasa opačnej strane, ktorej neposlušná Snehulienka robí len problémy a ktorej by neuškodilo tých niekoľko rokov tvrdého spánku. Aspoň by bol pokoj. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Zhruba polovinu filmu se jakž takž scénář drží původní pohádky bří Grimmů. Pak režiser zkouší inovovat. Jenomže je to celé takové nijaké. Jako by se Michael Cohn zalekl. Nenatočil ani pohádku, ani horor a ani dostatečně upravenou verzi. Vizualně zajímavý snímek s dobrou kamerou, který je utopený v záplavě obyčejných záběrů. Snad nejzajímavějším momentem byla kreace Sigourney Weaverové za stařenu s jablkem (viz plakát nahoře nalevo). Jinak nuda a nijakost. Po technické stránce si film zaslouží lepší hodnocení. Bohužel za promarněnou příležitost dávam 30%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Od chvíle, kdy se mladý šlechtic znovu oženil, začalo pro jeho dcerku peklo. Macecha Sigourney Weaver se jí chce zbavit, a tak jedinou možností, jak si zachránit život, je útěk do lesů. Nenechte se mýlit tahle verze Sněhurky není žádná milá pohádka pro malé dětičky, ale čistokrevný horor, který by ovšem zasloužil lepší režijní provedení a větší stylovost. Jinak to nebylo špatné a docela zvrácené. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Tak aby bylo jasno: Sněhurka se narodila císařákem, který provedl sám její otec. Maminka nepřežila (tady nespoileruju, protože všechno vidíme už při úvodních titlcích). A sedm trpaslíků nemělo tak dobré srdce, jak se nám jistá americká animovaná pohádka snaží námluvit. A jak že to skončí? Bude happy end? Nechte se překvapit a určitě se na tenhle film podívejte. Sice jsou to slabé čtyři hvězdičky, ale určitě je to zajímavé pokoukáníčko. ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Osobitá verze Sněhurky akorát na Štědrý večer. K hororu to sice mělo daleko, ale atmosféra byla skvělá. ()

Reklama

Reklama