Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Asertio 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že Naruto je velmi rozporuplný seriál. Na jednu stranu se nikomu vůbec nedivím, že ho po pár okamžicích odvrhne a zatratí, ale na druhou stranu je velká chyba nedat mu druhou šanci, kterou si určitě zaslouží. Po prvním dojmu je snadné zařadit Naruta do kategorie seriálů typu Pokemon a dát mu nálepku odpad!, ale pokud mu onu druhou šanci dáte, velmi příjemně vás překvapí. Naruto i přes občasné velmi trapné dětinské scénky rozhodně není seriálem pro děti. Jeho příběh je místy velmi temný a ponurý, celý svět je do detailů propracovaný a mnohé vedlejší dějové linie by byly dobré sami o sobě. A to je důvod, proč jsem ochoten leckteré chyby přehlédnout a sledovat několik desítek dílů tohoto animovaného seriálu. ()

Larsis 

všechny recenze uživatele

Naruto byl můj první kontakt s anime a mangou a doslova jsem hltal každý jeho díl. Po nějakém čase si ale člověk začne uvědomovat stereotypnost seriálu (opakujicí se emoční scény, na které je kladen velký důraz, otravné fillery na několik dílů a tak celkově se seriál nikam neubírá a připomíná to čím více zpomalující telenovelu), kvůli které jsem se na Naruta přestal dívat. Na druhou stranu nelze upřít humorné scénky a dialogy, kterých je opravdu dost, souboje a dějovou linku, na které seriál běží. Zaujalo mě také časté opakování (hlavně v případě Naruta) různých povzbudivých proslovů, které se týkají víry v sebe sama a sebedůvěry, což určitě pro mladší diváky je dobrou volbou. ()

Reklama

Abes 

všechny recenze uživatele

Chytlavá věc tenhle blonďák s kočičími vousy.. Soundtrack je tady obzvlášť vydařený, není prvoplánový a v různých situacích pomáhá navodit atmosféru. Nejraději mám určitě Orochimaru theme, zlověstný až beznadějný varhanní nástup se sakrálním tématem je opravdu děsivý. Obecně se tvůrcům daří budit emoce vhodnou kombinací hudby a emotivními monology postav, které ve výsledku nepůsobí směšně. O atmosféru se starají taky zajímavě volené pohledy, např. když je schválně pokřivena perspektiva, efekt rybí oko. Na scéně se objeví záporák s předimenzovanou hlavou, divák je okamžitě deptán skličující pocitem. Příběh pozornost udrží, pořád se něco děje ikdyž jde o vedlejší 'mise', co skrývá Kakashi pod maskou atd... Jediná věc co mi vadí jsou zbytečně protáhované souboje, dlouhé minuty vyplněné flashbacky a neustále se opakujícími hláškami. Například souboj Orochimaru se Sarutobim, kde v patové situaci, kde se nikdo ani nehne, vydrželi snad šest dílů. Vím bude to horší ale klady tohle čekání spolehlivě vyváží. Navíc, kam se to hrabe na statičnost takového Shigurui. Mí oblíbenci: Jiraiya, Neji, Temari. (cca 162 Bílý Noroimusha) ()

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Sentimentální chvilka mi dopomohla se vrátit k tomuto seriálu a napsat menší komentář :D. Naruto je můj úplně první odrazový můstek na asijskou tvorbu, nebudu-li počítat Pokémony, Digimony a Bayblady. Přijde mi to jako včera, když jsem se kamarádovi u něj doma smál, co že to sleduje za hovadinu. Díval se zrovna na fillerový díl, v němž vařili ramen. U tohoto kamaráda jsem trávil spoustu času, takže netrvalo dlouho a při jeho naruťácké cestě jsem uviděl pár dalších dílů. Po těchto dílech jsem si řekl, že je to celkem zajímavé a zmíněného kamaráda poprosil, ať mi pošle odkaz kde Naruta stáhnu. Poté začal můj asi týdenní maraton, při němž jsem doháněl přibližně 130. díl Shippuudenu. Jak já tento seriál žral. Den a noc pro mě neexistovaly. Miloval jsem téměř všechny postavy a jejich příběh. Později jsem je začal malovat a obklopoval se jejich tématikou. Např. jsem hrál i Naruto Arenu atd. Co jsem si také díky Naruta zamiloval a zůstalo mi do dnes, tak silná vášeň ke klasické hudbě. Soundtrack od Takanashi Yasuhara je minimálně přes 50% kvality Naruta, jelikož dopomáhá většinu scén vyzdvihnout na maximální stupeň. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

To je děsná kravina... Ale tak dá se to:-D Když příjdete unavený z párty a pustíte si to, tak to jde... ;-) Hodně se pobavíte a ten kluk vám bude připadat otravný, na začátku. To mi věřte! Ale potom.. začnete mu fandit, vůbec tak začnete fandit všem... jak to? Nevim XoD Ale zkuste mě dát, shlédla jsem to za 14 dní; přesně. Což samo o sobě značí, že mě to vážně muselo bavit... No nic, jdu na Shippudena :-) ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Masaši Kišimoto, tvůrce mangy Naruto, původně zamýšlel, že Rasengan bude mít žlutou barvu (manga zná pouze černou a bílou), což potvrdil i v kapitole 91. Naruto zde popsal, že jeho čakra by měla žlutou barvu, kdežto čakra Kuramy oranžovou. V seriálu však má jeho čakra místo žluté modrou barvu, a tak byli fanoušci mangy zmatení. Oficiálně nebylo odůvodněno, proč tomu tak je, ale v uměleckém světě je žlutá notoricky známá obtížnou formou a kruhový rasengan by bylo obtížné manipulovat (kreslit), kdyby byl žlutý. Navíc pro tvůrce anime je důležitý kontrast, symetrie barev a Naruto nosí oranžovou kombinézu. Tvůrci tak raději změnili barvu čakry na chladnou modrou na místo kanonicky žluté, která má velice podobný charakter jako oranžová. (3T)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama