Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Dever 

všechny recenze uživatele

Vždy som bol toho názoru, že sa animovaný seriál filmovému nikdy nevyrovná a som veľmi rád, že som sa mýlil. Hrozne dlho som sa Narutovi vyhýbal, lebo sa mi to zdala byť prkotina. No po odpozeraní prvých 100 dielov sa Naruta a ohromného soundtracku neviem nabažiť. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

To je děsná kravina... Ale tak dá se to:-D Když příjdete unavený z párty a pustíte si to, tak to jde... ;-) Hodně se pobavíte a ten kluk vám bude připadat otravný, na začátku. To mi věřte! Ale potom.. začnete mu fandit, vůbec tak začnete fandit všem... jak to? Nevim XoD Ale zkuste mě dát, shlédla jsem to za 14 dní; přesně. Což samo o sobě značí, že mě to vážně muselo bavit... No nic, jdu na Shippudena :-) ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ještě ne tak vyspělé, propracované, v dramatických rovinách vyčerpávající, hudebně dokonalé a v mnoha dalších ohledech přitažlivé jako jeho novější bratříček Shippuden, nicméně stále stejně neodolatelné po stránce postav, jejich motivací a charakterů, detailně zpracovaných osudů a pomalu se odhalujících temných tajemství.. Jako rozdání karet více než funkční, nejvíce mi tady vadila právě ta nevyvinutá, podle mně se nehodící a atmosféru ničící hudba (čest výjimkám) a dětinskost.. A pak tu jsou i další problémy, které ale přetrvali i dále, takže o těch se možná vyjádřím v dalším komentu. Nicméně, nikdy bych neřekl, že mně tohle široce rozšířené hype vtáhne taky. Dlouhou dobu mi to lezlo na nervy. No, stačilo zkusit a chvíli vydržet a byl jsem v tom.. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

Naruto je mladý chlapec, kterým skoro všichni lidé z vesnice Konoha pohrdají a zároveň se ho i bojí...a mají k tomu i patřičný důvod. Naruto není jen tak obyčejný chlapec, ve skutečností je tzv. Kyuubi (devítiocasá liška), který málem celou Konohu zničil, ale díky oběti v podobě čtvrtého Hokage (nejsilnější ninja z Konohy), byl tento démon uvězněn v těle malého chlapce = zrození Naruta. Naruto jde pevně za svým cílem - stát se dalším Hokage, aby všem dokázal, že je hlavně lidská bytost, která si zaslouží lásku a obdiv za své dobré činy. Ale cesta za titulem Hokage je dlouhá a plná zrady, bolesti a ztrát. Ale s pravidly "work hard" a "never give up" se Naruto klidně dalším Hokage může stát. Tak, to bychom měli....no, u Naruta se člověk neubrání srovnání s Bleachem, protože má podobnou (ne-li stejnou) stavbu. Prvních 135 dílů vychází z mangy, a jsou jedním slovem "kulervoucí", plno bitek a pár odlehčujících momentů (skoro pokaždé, když Naruto zavře oči a začne o něčem mluvit, tak se člověk neubrání smíchu)......potom přichází největší kámen úrazu a to jsou TAMTADADAAA fillery, které jsou špatně nakreslené, špatně naanimované a u většiny z nich snad měli páni scénáristi nejspíš čerstvě po lobotomii, protože demence by se dala krájet...ono když máte 5ti dílný filler, kde už hned po prvním víte všechny pointy a "zvraty", tak je něco nejspíš špatně, že jo. Ale zase ne všechny fillery jsou tak strašné, takže mé hodnocení snad dává hlavu a patu. Za děj kopírující mangu dávám jasných *****, za fillery max. **: sečteno a podtrženo slabé ****. ()

Hromino 

všechny recenze uživatele

Naruto. Jedni to milují, druzí nenávidí. Čím to? Vždyť to je extrémně zábavné, extrémně návykové a parádně propracované... tak čím to? Možná tím, že ta druhá sorta měla nejspíš tu smůlu, že viděla česky dabovanou verzi na Jetixu/Animaxu (v obou případech je jeho úroveň děsivá!), a v tom případě se jim vůbec nedivím. Ze zvědavosti jsem kouknul na pár česky dabovaných dílů a naprosto jsem ty nešťastlivce pochopil. Měl jsem takový pocit, že se celý dabérský tým skládal maximálně tak z pěti dospěláků, kteří dostali nadlidský úkol: předabovat tak desetinásobek převážně dětských postav. A to samozřejmě dobře nedopadlo. Jen když Naruto otevře hubu a zařve rádobytriumfálním hlasem toho borce, co každý víkend ráno na Barrandově dabuje Johna Hensona z Wipeout (jméno neznám, sorry) větu: "A pozor, technika stínových klonů!", už začínáte sahat buď po ovladači, nebo v horším případě začnete epilepticky tápat po mikrotenovém sáčku, jelikož tohle může fakt diváku neotřelému poněkud ublížit. Mikrotenový sáček je naštěstí univerzální předmět a dá se použít jednak jako zásobárna blitků, ale také díky své flexibilitě jej lze spolehlivě použít třeba pro udušení. Pokud si ale zachováte přece jen dostatek soudnosti a nenecháte se vypružit dabovanou verzí, můžu vám předložit lukrativní nabídku. Co takhle se na to mrknout s českými titulky a v originále? Budete až galakticky překvapeni, jak vás to pohltí. To, jak má každá postava svou duši, jak to nejsou jenom ploché pohybující se postavičky pocházející z chorých hlav scenáristů, ale postavy, které se v průběhu seriálu opravdu vyvíjejí (a že jich není málo), získávají si čím dál více sympatií... a vám nezbývá než je buď milovat, nebo nenávidět. Budete nad tím žasnout, budete vás to zatraceně bavit. Zapomeňte na nějaké strnulé šablonky à la Ordinace nebo Ulice, kde se i po dvou tisících dílech každý chová jako stejný d***l a místo toho se ponořte do příběhu, který vám fakt nedá spát a vytvořil si u mnoha lidí parádní závislost... např. u mě. :) Kdo viděl alespoň deset dílů, ví, o čem mluvím... a kdo viděl jeden díl (a možná ani ten ne), nejlépe s českým dabingem a už tomu kvůli prvnímu dojmu napálil odpad, ten nechť si jde políbit... vy-víte-co. Nebo si to alespoň zkuste domyslet. ()

Stegr 

všechny recenze uživatele

90% - Kromě fillerů, které jsem záměrně vynechal, takže o nich moc nevím, je Naruto vynikající anime se skvěle propracovanými postavami, příběhem i souboji. Odpadové by se měli stydět. Buď nedali Narutovi šanci je zaujmout nebo viděli verzi na Jetixu, o které jsem slyšel jen samou "chválu". Tak nebo tak, Naruto si tahle malé hodnocení rozhodně nezaslouží. Je tam tolik věcí, které se dají ocenit, že není možné, aby to někoho, kdo viděl víc jak jeden díl, nutkalo dávat odpad. Jde se na Shippuden... :) ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Naruto, Bleach a další podobné shouneny jsou mezi anime jen na o hodně, HODNĚ malém stupínku výš než Pokemoni. Tedy pořád nesmírně hloupý a zbytečný škvár s nekonečným dějem, nesmyslnými schopnostmi postav, a lobotomickými dialogy a charaktery. A když přijde filler, je to rovnou vhodný podnět k sebevraždě. ()

Rudovous 

všechny recenze uživatele

Tak tohle jsem necekal, spis naopak, ale uz od pvnich minut si me tenhle anime serial hodne ziskal. Fakt jsem se bavil, bomba! Akcni komedie jak ma byt. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me naprosto pohltilo. Rikal jsem si ze to bude blbost ale po prvnich 3 dilech jsem tomu prisel na chut a naprosto jsem tomu propadl. 5* davam za hlavni pribehovou linii ktera nema zadnou chybu(audiovizualni zpracovani je vyborny). A kdybych mel hodnotit zbyvajici dily tak sem na rozpacich mezi 3* a 4* protoze jsou tam slabsi dily ale i vyborne dily. Ale nejdulezitejsi je hlavni pribehova linie ;-) . Jeste ze zacali vysilat Shippuuden:-) ()

Litsarch 

všechny recenze uživatele

Upřímně jsem se hodně dlouho odhodlával do tohoto jít, protože 220 dílů + OVA atd.... No... Nicméně jsem rád, že jsem do toho šel... Líbí se mi, že v seriálu víceméně najdu vše... Od vtipných momentů, přes akční, dramatické, až dojemné... Akčních je samozřejmě nejvíce a provedení bojů mě někdy opravdu dostává a koukám na to s otevřenou pusou... Kresba příjemná, někdy cíleně vtipná... Dost jsem se bál charakterů... Vem me že seriál je dlouhý a pořád s jednou "tváří" by to bylo celkem nudné... K tomu ještě postav není zrovna málo... Ale autoři nezklamali... Každá postava se v seriálu vyvýjí... Některé méně rychle, některé více... K tomu ještě ta hudba... Fakt Naruto má krásnou hudbu, která ještě víc podtrhne situaci a člověk se víc zažere... Logicky i soundtracky jsou velice dobré... Dějově zajímavé... Hlavní linie ze začátku se nečekaně strhne a příběh nabere jiný směr... Celé je to prošpikováno pár "uvolňovacími" díly či vedlejšími příběhy... Jo, podle mě je vidět, že si s tím autoři aspoň trochu víc pohráli a ne se jen drželi jednoho bodu... Co mi ale vadí je "sekání" bojů různými vzpomínkami, vysvětlováním apod... V samotných bojích je hodně klišé, jelikož reálně by postavy jednali myslím naprosto jinak... Takových chybek je tam více, ale tak nic není dokonalé, že.... I tak si myslím seriál drží velice vysokou úroveň a není postava, která by mi vyloženě vadila... Jen Sakura už byla později otravná neustálím šílením po Sasukem, což tvůrcům asi později došlo a výrazně to omezili.... Kdo má rád ninji, akci, různé druhy jutsu apod. a zajímavý příběh, tak doporučuji... ()

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Svetový oššial okolo Naruta ma odrádzal od jeho zoznámenia, no moja zvedavosť to nedovolila. Hneď od pilota som ten rozruch pochopila. Narutovi sa dá vytknúť hlavne kresba, a čo pre mňa najviac oddiaľovalo od čo i len blízkeho stretnutia Naruta s čsfdáckymi piatimi hviezdami bol dej uberajúci sa smerom k Sasukemu, kým anime nesie názov po postave Naruto, ktorý je tým pádom iba "the second best" - postava, ktorá ovplyvňuje životy navôkol, pričom sám si toho nie je vedomý. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Pět nejlepších momentů (spoiler jistý): --- Smrt Zabuzy --- Gaara vs. Lee --- Gaara vyhrožuje Narutovi a Shikamarovi --- Choujiho "smrt" --- Závěrečný souboj Naruto vs. Sasuke --- ()

vurhor 

všechny recenze uživatele

Nedejte na první dojem! Naruto se sice zprvu může zdát jako čistě infantilní, jednoduchá a směšná zábava pro prcky (což někdy opravdu je), ale když u toho člověk pár epizod vydrží, tak vlastně zjistí, že to je seriál s velkou škálou zajímavých a skvěle napsaných postav, mezi kterými si člověk lehce najde oblíbence, navíc s poutavou příběhovou linkou, které nechybí napětí ani logika, plus s podmanivými souboji, jenž jsou často radostí pro oko. Samotnou narativitu by Narutovi mohl dokonce závidět i leckterý dnešní příběhový seriál. Třeba abych v pozdější fázi příběhu ukazoval fakáče na postavu, které jsem ze začátku strašně fandil (a taky naopak), to se zatím povedlo jen Hře o trůny. Ano, je tam ale i plno extrémně trapných fórů, úděsně utahaných sekvencí, přehnaného afektu a dalších aspektů typických pro standardní anime, plus seriál je to extrémně dlouhý, v jeho poslední třetině navíc opravdu dost kriticky ztratí dech. Ale sakra žůžo dobrodrůžo je to pořádné. Už jen kvůli parádnímu soundtracku. Schválně si zkuste dát prvních 10 dílů, pokud vás to ani poté nechytne, odložte to. Průměrné 4* ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Po prvních 5 dílech jsem nechápal, jak tenhle seriál může být tak populární. Jenže. Ať už to byly do posledního detailu promyšlené souboje, skvěle propracované a uvěřitelné postavy nebo vynikajíce zvládnuté emocionální sekvence, tenhle seriál mě prostě pohltil a nepustil. Legenda, která si svůj celosvětový boom po právu zaslouží.. ()

Pirkaf 

všechny recenze uživatele

Vzbuďte mě ve tři ráno a z fleku fám vyjmenuju dvacet postav z tohoto anime. A v perfektních "charakterech", ale samozřejmě i v nesmírně chytlavém příběhu, spočívá kouzlo tohoto seriálu, ze kterého rozhodně nestačí vidět první díl, aby si člověk udělal obrázek. Prvních asi 130 dílů je asi opravdu to vůbec nejlepší a nejnapínavější, co může "shonen" anime nabídnout. Následující fillery do hodnocení nezahrnuju. ()

Naslund 

všechny recenze uživatele

Tolik nedostatků, jako je v Narutovi, nenajdete ani v deseti jiných seriálech dohromady. Ať už jde o neustálé opakování toho, co se stalo dříve, množství fillerů, které roztrhávají děj nebo zvolnění ve chvíli, kdy má dojít k zuřivé akci a podobně. Z Naruta se stalo jedno z nejoblíbenějších světových anime a není se čemu divit. Narozdíl od všech nekonečných sérií, které časem zabřednou do stereotypu, Naruto se neustále vyvíjí jak příběhově, tak čím dál detailnějším rozebíráním fungování jeho světa. Vzhledem k posledním dílům mangy věřím, že jednou bude i ukončen, a to ohromě. Jen aby to tak fungovalo i v anime. Naruto sice nepatří k nejchytřejším seriálům, ale množstvím zábavných, emotivních a akčních pasáží vše příjemně kompenzuje. Doporučil bych pouze prvních 135,5 dílu a pak se rovnou přesunout na pokračování: Naruto Shippuuden. Není to tak, že by byly všechny díly mezi 135. až 220. hodné zavržení, ale najde se mezi nimi jen několik málo těch, které by odpovídaly atmosféře dílů, postavených na předloze. ()

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama