Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Vlastik100 

všechny recenze uživatele

Tak tento seriál jsem prvně bral jako z pohledu dítěte. Ale né, takhle to nešlo. Seriál z pohledu komiksových hrdinů byla ale pecka. Takový svět, který zapadá mapově na milimetry a na sekundy do skládačky jako puzzle až do 4 generací a celého světadílu si může nechat zdát kterýkoliv jiný svět, né ještě jsem na takový důmyslný svět nenarazil nikde. Tento svět je perfektně zapracován nejen mapově v oblastech, a původně zcela jednoduchých rozdělení, které následně odkrývají, ale i co se týče jednotlivých hrdinů žijících svůj svět, aniž by zbytečně umřely bez pořádné bitvy, kterou vám autor vyobrazí do detailů. Tolik postav, které jsou perfektně doplněny a navazují se. Svět, kde nevyhraje hrdina, protože je hrdina, ale protože prošel tvrdým tréningem, školou a životními zkušenostmi, protože je nejlepší a fandíte mu ať je to dobrák, nebo dokonce zloduch. A jestli náhodou narazíte na zloducha, který je poražen, nechybí v souboji jeho příběh, jeho motiv a jeho život. Takový svět, který by filmovým ztvárněním stál ještě větší majlant než třeba pán prstenů a proto jej jako animovaný seriál beru s plným vědomím jako kvalitní seriál pro dospělé s malým rozpočtem! Seriál, který nepotřebuje sexismus pro zvýšení sledovanosti. Dávám 100% ()

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama