Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

evil_ryu 

všechny recenze uživatele

Príliš rozťahaný a píliž detinský seriál na to aby si zaslúžil viac. Čo musím ale pochváliť je vypeckovaný soundtrack s najlepšími japonskými rockovými kapelami. ()

Risolutore 

všechny recenze uživatele

Takhle by to asi vypadalo, kdyby bozi dělali seriál... (jen malá k fillerům, kdo by se na Naruta díval poprvé, nechť přeskočí tu část, kde Naruto pomáhá tomu pobíhajícímu idiotovi a šaší se tam s mečem (tuším) prvního Hokage - do původního příběhu násilně vražený filler totiž totálně rozbíjí soudržnost děje - zatímco v manze všechny událostí logicky navazují, nabírají na rychlosti a někam směřují, díky tomuhle "vkladu" se zdá, že si uprostřed všeho bere Orochimaru a vůbec všechny okolní události dovolenou) ()

laserr 

všechny recenze uživatele

Hodnoceno po 122 dílech. Existují 2 typy lidí. Jedni se do toho světa ninjů zamilují a každý díl pak hltají a nemůžou se dočkat nového. Druhým se to nelíbí a budou vám neustále vysvětlovat, proč je ten seriál špatný. Čím to je? Tvůrci použili mnoho dvojsečných zbraní - každá postava má za sebou svůj původ, který se třeba i u zcela vedlejší postavy rozebírá ve 3 dílech, což je plná hodina divákova času. Někdo řekne, že to je dementní natahování, jiný zase, že je skvělé o těch postavách něco vědět. Nejblíže k Narutovi a jeho světu mi přijde trošku známější Harry Potter. Narozdíl od Harryho, má ale tu výhodu, že všechny(!) postavy mají svoje sny, cíle, povahy a podle těch se chovají, takže se třeba stane, že některé díly se ze zdánlivě jen vyplňující kaše stanou o 30 dílů důležitou drobností (např. Kibovo venčení psa a Nejiho počítání ptáků ve 4. sérii a následná návaznost na 5. sérii). Pokud se chcete dívat na seriál, který je akční, nervydrásající a každý díl vás uspokojí jako samostatný celek, sáhněte po něčem jiném. Naruto je dlouhý příběh, který je potřeba sledovat od začátku do konce a protrpět i ty nudné flashbacky a dojemné scény, aby pak ty akce vyzněly o stupeň lépe. Závěrem jen dodám, že to je asi poprvé, co jsem kdy viděl, že má nějaký seriál tolik postav a všechny mi přijdou sympatické a neklišovité (včetně impulsivního Naruta, moudrého mistra Třetí a superpadoucha Orochimaru - všichni mají něco do sebe). Je to vnitřně propracované jako Star Wars, je to chytlavé jako Harry Potter, má to souboje na té nejlepší úrovni. Jen ty rádoby vtipné epizody by tam být nemuseli, ale naštěstí jich není moc. PS: Nevěřte nikomu, kdo to hodnotí podle sérií, je to jeden dlouhý příběh rozdělený do několika vyprávění (Vlnková země(1. série), Chunninská zkouška(1.-3. a kousek 4.), atd.), takže hodnotit to podle sérií je nesmysl. ()

Martinius odpad!

všechny recenze uživatele

kedysi ma segra prinutila pozriet si z tohto serialu dva diely. naruto je nieco ako nemecka dychovka. k tomu, aby ju clovek vydrzal, musi byt bud priserne ozraty alebo od narodenia retardovany. to druhe je u manga-diagnoz nevyhnutnym predpokladom pre pozeranie tychto japonskych uchylnych carbanic, takze vysoke hodnotenia u anime by sa mali brat s patricnou rezervou. asi ako u ludi hodnotiacich stranky s detskou pornografiou, ktora tu nastastie zastupena nie je. anime zial ano. ()

TaanStari 

všechny recenze uživatele

Nakonec (asi po roce) se mi to pořádně rozleželo v hlavě a... není to zas tak dobrý seriál jak se zdá. Příběhová stránka by se dala shrnout tak do 50-70 dílů, to věčné protahování, opakování, vracení se zpátky a ty tuny nezáživných flashbacků... A už vůbec nemluvím o snad nejdelším bloku fillerů v historii anime... No, záporů je moc a moc... To co to vytahuje je především poměrně dobré vykreslení postav a hodně různorodé souboje. Pokud chcete něco svižnějšího, sáhněte po přímočařejším Bleachi. ()

Gucak 

všechny recenze uživatele

Návrat do doby mého dětství a do doby kdy ještě existoval Jetix. To byli časy ! Pamatuji si, že i když bylo pozdě večer, tak jsem musel vstát a hned se jít dívat. V té době jsem ještě nebyl tak háklivý na český dabing, takže jsem to neskutečně žral.I když opakovali stejný díl já se přesto díval. Samozřejmě jsem, ale neviděl všechny díly. Za několik let jsem dostal rozum a zkoukl všechny řady a pěkně v originálním znění.Skvělá to podívaná. Japonština tomu dodá ty pravý grády. Hned od prvního momentu budete sympatizovat s hlavní postavou. Kdo by nefandil ubohému sirotkovi k tomu aby si splnil svůj sen -> stát se Hokagem. Po příběhové stránce super. Skvěle vykreslený vývoj postav po celý anime. Když už jsem nakousl ty postavy, tak nejde nic jiného než pochválit. Tolik různých osobností ! Super ! Souboje jsou tu na vysoké úrovni. Každou bitku hrozně žeru. Hlavně díky nespočtu technik, takže stereotyp tu je cizí slovo. Plus jako doprovod skvělá hudba ( The Raising Fighting Spirit ). Celkově je ale hudba dobře použitá. Při již zmíněních bojích, při smutných scénách kde vás donutí uronit slzu atd. Openingy i Endigy super. Hlavně od Flow !! :3 Ale Naruto není jen akční anime. Nespočetněkrát se i zasmějete. Jediné co mi na Narutovi vadí je nadměrný počet fillerů, ale tady se to dá ještě přežít. Bojím se Shippudenu. Celkově na Naruta nemůžu říct žádné křivé slovo. Naruto je anime, které můžu vidět milionkrát a stejnak mě nepřestane bavit. Je to prostě moje srdcovka, která mě uvedla do světa anime. Naruto děkuju ti !! Oblíbené postavy : Naruto, Hinata, Gaara a mohl bych pokračovat. Je jich fakt hafo. Nenáviděné postavy : Sakura, Sasuke. Chudák Naruto být zrovna s nima v týmu. ()

Dement 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle jsem naštěstí nepropad. Netvrdím, že to nemá něco do sebe, ale mně to trochu minulo. Každopádně se NARUTO bere jako klasika mezi Anime. ()

achaja 

všechny recenze uživatele

Nejdřív mě to nechytlo. Co na tom všichni vidí... no dá se oukat, ale.... a pak nastaly dva krušné týdny, během kterých (díkybohu za zkouškový období) jsem celého Naruta shlédla - jen ještě jeden díl a opravdu se už jdu učit - tak ještě jeden. Naruto má skvělý příběh, propracované postavy - jejich životní příběh, postupně, po dávkách podávaný. Fillery jsou zlo, s tim opravdu souhlasím.... ale mangové anime je prostě skvělé.) Neříkám že Naruto nemá chyby - tohle je pouze mé osobní hodnocení na základě toho, e jako Naruto, mě opravdu dlouho nic nechytlo:D ()

zabro 

všechny recenze uživatele

Jak se podivate na prvni tri- ctyri dily tak vas chytne naruto manie a nevite kdy prestat. No vite kdy prestat, az vam dojdou dily. A pak bude smutne cekat cely tyden nez vynde novy dil. ()

John8 

všechny recenze uživatele

Když mi kamarád doporučoval tento seriál, říkal, že je to skvělý seriál plný fantastických soubojů a opravdu dobrých vtipů. Nejsem zrovna ve věku, ve kterém sledování animovaných seriálů není zrovna obvyklé. Ovšem shlednutí prvních 20 dílů jsem musel jen souhlasit. Kromě opravdu skvělých bitek a (čemuž jsem opravdu opravdu až do doby než jsem je viděl nevěřil) VTIPNÝCH vtipů, tento seriál nabízí i skvěle propracované charaktery postav a strhující příběh. Dále jsem ocenil absenci vyloženě pitomých postav (viz. Rakeťáci) i když to tak ze začátku vypadá, tak se v průběhu seriálu i z toho nejubožeji vyhlížejícího charakteru, vyklube propracovaný člen společenství, a nejednou s ním budete soucítit, nebo vám nad ním i ukápne slza. Není jediná postava, ať kladná či záporná, kterou by jste si neoblíbily. Źávěrem bych chtěl říct že český dabing velmi zhoršuje kvalitu seríálu minimálně o... no možná až na odpad, protože je opravdu úděsný. A chtěl bych tedy vzkázat všem "odpadářům" ať mu dají ještě jednu šanci. Je k dispozici a Japonsky dabovaná verze s českými titulky a zpět k hodnocení, právě tuto verzi já hodnotím plným počtem. ()

J-kob 

všechny recenze uživatele

Můj první anime seriál a hned taková bomba! Po dvaceti dílech jsem měl jasno, Naruto se trefil přímo do mého vkusu. Shlédnul jsem jej za pár dní a ze mě se stal člověk, který se chtěl dozvědět o žánru anime co nejvíce. Velmi jsem si také oblíbil skvělý soundtrack. Moje nejoblíbenější skladby jsou Wind od Akeboshi, Haruka katana a Sadness and Sorrow. Hodnocení 9/10. (Do hodnocení nezapočítávám příšerné fillery, které jsou až po přibližně 135. díle a dají se proto bez problému vynechat) Uznávám, že je to ode mě nadhodnocená známka, ale Naruto byl první tak mu trochu přidám:) ()

Radek.SCH 

všechny recenze uživatele

Po 136 epizodách jsem se na to na po doporučení místních komentářu vybodl. Pokémoni se nekonají, humbuk (kultovnost) kolem toho chápu (propracovanost světa se dá srovnat s Harry Potterem). Nicméně zdlouhavost, nekonečnost a natahování děje, přemíru flashbacků a (ob)časnou nelogičnost tomu může odpustit jen zapálený fanoušek, což já nejsem. PS: Souboj Lee vs. Kimimaro (někdy kolem 123, 124. epizody) si užijete. - 70 % ()

Larsis 

všechny recenze uživatele

Naruto byl můj první kontakt s anime a mangou a doslova jsem hltal každý jeho díl. Po nějakém čase si ale člověk začne uvědomovat stereotypnost seriálu (opakujicí se emoční scény, na které je kladen velký důraz, otravné fillery na několik dílů a tak celkově se seriál nikam neubírá a připomíná to čím více zpomalující telenovelu), kvůli které jsem se na Naruta přestal dívat. Na druhou stranu nelze upřít humorné scénky a dialogy, kterých je opravdu dost, souboje a dějovou linku, na které seriál běží. Zaujalo mě také časté opakování (hlavně v případě Naruta) různých povzbudivých proslovů, které se týkají víry v sebe sama a sebedůvěry, což určitě pro mladší diváky je dobrou volbou. ()

fr3ak

všechny recenze uživatele

Anime mám rád. Nepatřím sice mezi skupinu lidí, kteří si zakládají seznamy kolik jich už viděly, na které se chystají a které zrovna sledují, ale rád si užiju nějaký kvalitní kousek této tvorby, protože je to vždy výlet do světa, který vám hraný seriál nikdy nemůže nabídnout. Z drtivé většiny případů jsem spokojem, někdy i nadšen. A přesto je zajímavé že všeobecně chválený Naruto jde zcela mimo mě. Nejvtipnější na tom je že většina mého okolí ho bere na milost a až překvapivě na jeho adresu chrlí jeden superlativ za druhým, ale jiné japonské tvorbě se snaží vyhnout velkým obloukem. Např. když zmíním já nějaký (podle mě) kvalitní seriál, tak jsem odsouzen poslouchat řeči typu: "je to sračka pro děcka" bez ohledu na to o jaký seriál se jedná. Je to tak přátelé, Naruto je evidentně koukatelný i pro lidi nezasažené anime "kulturou", ale jak je vidět, ne vždy je to odrazový můstek k dalším obzorům. Já jsem to vzdal někdy u 70 epizody. Ano, nedošel jsem ani do poloviny první série, takže nejsem schopen tento seriál objektivně posoudit. Kdo ví, třeba své kvality ukáže někdy okolo stovky, ale to já zjišťovat nehodlám. V zájmu spravedlnosti ponechávám bez hodnocení. ()

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama