Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

Gadamf 

všechny recenze uživatele

Nerozumiem, že ako môže niekto tomuto dať len ** len preto, lebo do toho počíta český dabing. Veď to, čo chodilo na Jetixe, to je nejaký úplne iný nechutný seriál! Originálny Naruto (japonská verzia) je celkom zaujímavé anime, a dokonca ani fillery nemá tak hrozné. (TOP #1: 2006) ()

Thovt 

všechny recenze uživatele

těch dílů už je vážně moc- první stovku sem hltal, potom ale, když nedochází k žádnýmu vývoji, mě seriál začal nudit... Naruto je ale úděsně votravnej, to musíte uznat všichni (-; ()

Filipmachi 

všechny recenze uživatele

Naruto je hyperaktivní kluk, který se snaří stát ninjou a později Hokágem. Po zhlédnutí prvních dílu jsem měl jasno. Detailně propracované charaktery jednotlivých postav, animačně taky na vysoké úrovni, jen mě mrzí občasné stále opakování předešlých věcí. Naruto je jeden z mála animovaných seriálů, který mě uchvátil natolik, že se vždy těším na další dil. :o) ()

lektvar 

všechny recenze uživatele

Výborné, má to len jeden jediný problém. Časti na seba neuveriteľne viažu, a keď to pozeráte na Jetixe, tak je v tom pekný guláš. ()

MartyMcFly89 odpad!

všechny recenze uživatele

Už nikdy ne pokemon-style anime. Názor můj nic nezmění, viděl jsem několik epizod a oproti kvalitním anime (jako Hellsing, Ergo Proxy, Devil May Cry hře, Akiře a tak) je to pouhopouhý odpad. ///neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný/// - oboje jako ten blbeček z Pokemonů. Žádná vážnost a efektivnost, jen "vtipy" vyplývající z jeho debilnosti. Ano, oslavujme jeho hloupost, je to to nejlepší, co Narůto může nabídnout. A devítiocasá liška ? Podle mých informací byla i v pokemonech. ///Třímá v sobě moc devítiocasé lišky/// - no sakra, to je teda terno. ()

B3R 

všechny recenze uživatele

Společně s Bleachem a FMA nejlepší anime. Propracovaný systém vesnic, jutsu, postav.. člověk musí smeknout. Jediná věc co mi vadí jsou fillery, ale chápu, jsou potřeba.. ()

Kaffewelwet 

všechny recenze uživatele

Nejlepší anime, kéž by každý puberťák měl takovou píli a odvahu jako Naruto :) Často v tom vidím odraz lidského reálného života, a jak dělat věci líp. Boužel jsou tam i špatné reálné věci. Jenže Naruto si je vyřeší po svém, kde kdo by si z něj mohl brát příklad... 101% !! ()

Shley 

všechny recenze uživatele

Seriál je opravdu dobrý se skvěle propracovaným příběhem, prostředím a postavami. Bohužel co tento seriál opravdu kazí je nadmíra fillerů a zbytečných dílů, které odbočují od příběhu a zabývají se úplně něčím jiným. Jinak ale se v celku jedná o kvalitní a dobře provedený seriál. ()

spacemaster 

všechny recenze uživatele

Ze začátku se mi to moc nelíbilo. Věděl jsem že to má být vtipný a že Naruto má být blbeček co se sice hodně snaží, ale všechno obvykle pos*re. Po pár dílech to ale přišlo (až někdy potom co se vrátili z Mlžné) a tak jsem to zkouknul celý za pár týdnů. Ke konci už to Naruto pěkně válí a Jiraya tomu jenom dodal tu správnou atmosféru, která tomu chyběla. ()

Scero 

všechny recenze uživatele

Nejlepší anime co jsem kdy viděl. Super příběh jak má být, skvěle vypracované postavy a taky souboje jsou úžasné. Trošku mě mrzí fillery, u kterých jsem měl někdy chuť je i přeskočit. Doporučuji to shlédnout v originálním dabingu s titulkami, protože český dab. stojí za prd. ()

ikilledjenny 

všechny recenze uživatele

Naruta jsem hrozně moc dlouho odkládala. Ale... tohle anime o přátelství, odvaze, o tom jak je důležité se učit a zlepšovat, o tom jak moc důležité je nevzdávat se a jít si za svým snem, je naprostá špička. To bohužel neplatí pro fillery, které jsem viděla jen proto, abych mohla hodnotit anime jako celek. Jsou nudné a někdy i odfláknuté animačně. Jinak zbytek je skvělý, co se týká příběhu nebo hudby. Konečných 7/10, protože fillery smrdí! ()

Jorge4005 

všechny recenze uživatele

Rozhodně jedna z mých srdcovek dívám se na něj už od dětství.1.série až 6.série byli užasné dobrý příběh úžasné boje.Avšak od 7.série do 9.série se příběh nikam neposouval.I tak 100% ()

Nikitoss95 

všechny recenze uživatele

Kámoš mi doporučoval, a já od shlédnutí první série tohoto skvostného anime, nemohl jsem se odtrhnout, dokud jsem neviděl všechny díly, je to velmi poutavý příběh, mající smysl; typicky japonské schéma uspořádání světa- 5 živlů ( voda, oheň, vzduch, blesk, země); svět ninjů, majících čakru, pomocí níž dokážou bojovat se speciálníma technikama ()

Oxyk 

všechny recenze uživatele

Prostě TOP . Není těžké si zamilovat Naruta, je těžké mít vůli si to anime rozkoukat. Když se na to člověk koukne poprvé, musí si říct, jak moc velká kravina to je. Pokud to ale zkoukne celé až do konce Shippudenu, určitě si to zamiluje. Je ale asi jasné že Shippuden > Naruto. I přes to musím dát 5/5 . Nikdy totiž nezapomenu na to, jak jsem jako malej otravoval tátu, jestli mi už přinese další díly. „DATTEBAYO“ ()

Konrád 

všechny recenze uživatele

Jednoznačně jeden z nejlepších anime (a nejen anime) seriálů, které jsem kdy viděl. Skvělá práce s charaktery postav, skvělé animace. Člověk si to prostě zamiluje a ani po 150 dílech ho to neomrzí. ()

wobufet 

všechny recenze uživatele

Chudáci české děti, Jetix jim naservíroval cenzurované Naruto s mizerným dabingem. Ale ostatní chápou, proč je to tolik populární. Skvělé souboje a postavy, silný příběh a výborný humor. Jen škoda že Haku musel zemřít. ()

Elemmírë 

všechny recenze uživatele

Naruto mě naprosto pohltil neskutečně nádhernou škálou úchvatných postav a naprosto perfektním soundtrackem. Manga je taky fajn, ale anime mi je blíž. škoda jen některých fillerů protože tam jsou i takové které jsou fakt ohavné. ()

Zabuza 

všechny recenze uživatele

Dattebayo !!! Konečne som dopozeral všetkých 220 dielov. Je to moje prvé anime. Od malička som bol fanúšikom azíjských bojových umení a filmov s nimi spojených. Anime sa mi však až doteraz vyhýbalo. Až som raz pri prepínaní programov zablúdil na Jetix, kde dávali Naruta a seriál ma natoľko zaujal, že som si ho stiahol. Našťastie v pôvodnom znení, lebo český dabing je príšerný. A japonština je nádherná, sám som pochytil už nejaké výrazy. No ale späť k seriálu. Aj keď Naruto môže byť podľa západnej civilizácie považovaný za kreslený seriál nie je to tak. Mňa zaujal v mojich 26. rokoch. Hnacím motorom seriálu sú jednoznačne postavy, ktoré sú živé a vyvíjajú sa. Je ich to neuveriteľné množstvo a každý si vybere sebe blízku. Na animák sú to až neuveriteľne realistické charaktery. Hlavní hrdinovia bojujú s vlastnými démonmi (niektorí doslovne), radujú sa, trpia, a nie je žiadna výminka ani smrť. Všetky postavy konajú z nejakého dôdovu, každá si nesie so sebou určitú minulosť. Čo by však postavy znamenali bez poriadneho deja. To je ďalšia záležitosť, ktorá jednoznačne zaujme spolu s prepracovým štýlom bojových umení, ktoré vychádzajú z reálu. Samozrejme sa v Narutovi vyskytuje kopec nedostatkov, či už neustále opakovacie sekvencie alebo určité nezrovnalosti v deji, ale aj napriek tomu pre mňa neuberá na atraktivite. ()

KaKKashi 

všechny recenze uživatele

První díl byl pro mě zklamáním, ani jsem ho nedokoukal a pustil druhý. Pak třetí a pak třicátý:). Do konce měsíce jsem viděl všechny, a některé dvakrát:) Dneska už jsem některé viděl po desáté, a baví mě to čím dál tím víc, a všechno do sebe víc a víc zapadá. Naruto je nešikovný sirotek, kterého se lidé straní, a který vyrůstá sám. Všichni se bojí 9ti ocasého démona, který v něm je zapečetěný. Proto ani nikdo nechce, aby se stal Ninjou. Jen jeho učitel Iruka k němu pomalu přilne. Když mu Naruto zachrání život, nechá ho odmaturovat a Naruto se stane Ninjou. Přesto ale zatím zvládá jen dvě techniky, sváděcí sexy techniku( objeví se nahá blondýnka zakrytá obláčkem, který se rozplyne...většinou způsobuje krvácení z nosu dospělým ninjům), a stínové klony(armáda Narutů). Naštestí stínové klony mají zvlášní vlastnost, a to že po jejich odvolání všechny jejich zkušenosti přejdou na Naruta. Od té doby už Naruto jen sílí, den ode dne je chytřejší, silnější a rychlejší, a začíná jeho cesta za uznáním, a snem stát se Hokagem vesnice Konohy. Seriál je napěchovaný akcí, i sentimentem. Některé boje trvají deset dílů:) Ze začátku trochu roztomilá animace se mi moc líbila, je zde spousta charakterů se svojí minulostí, tipnul bych si přes dvacet postav s vlastním životním příběhem. Často to působí dost heroicky, ale to je u jasponskejch legend o samurajích a ninjích normální. Také je jednoduché si toho tvrdohlavýho blonďáka zamilovat. Hudba perfektní vezmu-li v uvahu, že jde o animák. Celkově 90%. Super seriál....P.S. Verze od jetix -20% tohle je zlý, verze animax-10%, slušnej dabing, jak který postavy ale....Japan Verze nutno vidět, pro ty co nečtou, Animax ()

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama