Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

ChArLeNe 

všechny recenze uživatele

Svetový oššial okolo Naruta ma odrádzal od jeho zoznámenia, no moja zvedavosť to nedovolila. Hneď od pilota som ten rozruch pochopila. Narutovi sa dá vytknúť hlavne kresba, a čo pre mňa najviac oddiaľovalo od čo i len blízkeho stretnutia Naruta s čsfdáckymi piatimi hviezdami bol dej uberajúci sa smerom k Sasukemu, kým anime nesie názov po postave Naruto, ktorý je tým pádom iba "the second best" - postava, ktorá ovplyvňuje životy navôkol, pričom sám si toho nie je vedomý. ()

MarekT odpad!

všechny recenze uživatele

Viděl jsem sice jen pár částí, ale nemyslím si, že by si zrovna v tu chvíli vybrali tvůrci slabší chvilku. Děj je dle mě mizerný a třeba ty různé proslovy o nadpřirozené síle strašně připomínají neméně špatné Strážce vesmíru. U kresby je vidět, že se asi pěkně utahovaly opasky, jinak si nemohu vysvětlit, že postava je jakoby zparalyzovaná a divně hýbe ústy. Neargumentoval bych slovy, že by se neměla hodnotit cenzurovaná verze z kabelových televizí - přece jen, kolik uživatelů tady hodnotilo originální japonskou verzi Pokémonů a kolik zase vidělo osekanou americkou mutaci vysílanou na Nově? Tak vidíte. Jinak - tento seriál za 0%. ()

Reklama

Mkqp 

všechny recenze uživatele

Sentimentální chvilka mi dopomohla se vrátit k tomuto seriálu a napsat menší komentář :D. Naruto je můj úplně první odrazový můstek na asijskou tvorbu, nebudu-li počítat Pokémony, Digimony a Bayblady. Přijde mi to jako včera, když jsem se kamarádovi u něj doma smál, co že to sleduje za hovadinu. Díval se zrovna na fillerový díl, v němž vařili ramen. U tohoto kamaráda jsem trávil spoustu času, takže netrvalo dlouho a při jeho naruťácké cestě jsem uviděl pár dalších dílů. Po těchto dílech jsem si řekl, že je to celkem zajímavé a zmíněného kamaráda poprosil, ať mi pošle odkaz kde Naruta stáhnu. Poté začal můj asi týdenní maraton, při němž jsem doháněl přibližně 130. díl Shippuudenu. Jak já tento seriál žral. Den a noc pro mě neexistovaly. Miloval jsem téměř všechny postavy a jejich příběh. Později jsem je začal malovat a obklopoval se jejich tématikou. Např. jsem hrál i Naruto Arenu atd. Co jsem si také díky Naruta zamiloval a zůstalo mi do dnes, tak silná vášeň ke klasické hudbě. Soundtrack od Takanashi Yasuhara je minimálně přes 50% kvality Naruta, jelikož dopomáhá většinu scén vyzdvihnout na maximální stupeň. ()

Luicy 

všechny recenze uživatele

S rukou na srdci musím říct, že tohle je seriál, na který já nedám prostě dopustit. Už ani nevím, kolikrát přesně jsem celé anime zhlédla, ale určitě to bylo mockrát, a i nyní po tolika letech jsem schopná si to pustit a stále si to naplno užít a nad řadama scén i pobrečet. S Narutem jsem prakticky vyrůstala a již odmalička to byl můj dětský hrdina, který byl pro mě, jakožto vrozeného pesimistu, obrovskou berličkou v životě. Ve zkratce se jedná o příběh malého klučiny bez rodiny a přátel, který je navíc již odmala všemi lidmi ve vesnici opovrhován a přehlížen. Důvodem je fakt, že v Narutovi byl krátce po narození zapečetěn devítiocasý démon, který napadl vesnici a měl na svědomí nespočet životů včetně čtvrtého Hokageho (tj. nejsilnější ninja ve vesnici), který za zapečetění démona zaplatil svým životem. Lidé se tak Narutovi přirozeně vyhýbali, avšak Naruto dlouho nevěděl, proč tomu tak je. Často tropil lumpárny především kvůli tomu, aby si ho lidé všimli. I přes nepěkný osud si však Naruto vytyčil jasný cíl – a to stát se Hokagem, aby ho všichni lidé začali uznávat jako lidskou bytost. A tak začíná Narutova cesta ninji, který si postupně získává přátelé, avšak zároveň se setkává s řadou strastí, bolesti a ztrát. Celé je to doprovázeno úžasným dějem, napínavými souboji s luxusními schopnostmi a zajímavými strategiemi bojů, nespočtem výborně napsaných záporných a kladných charakterů (Kakashi, Itachi či samotný Naruto) a řadou dojemných momentů na zamyšlení. Nicméně je pravda, že první série může působit docela utahaně (hodně se tam mluví) a budit trochu dětinštější dojem, to však zcela kompenzuje série Shippuden, která je dospělejší a propracovanější. Další věc, kterou na Narutovi miluju je hudba. Nachází se zde obrovské množství krásných instrumentálních soundtracků, které poslouchám doteď. Jako příklad uvedu My Mother and My Father, Tragic či Sadness and Sorrow. Jedinou výtkou je poměrně velké množství fillerů, avšak spousta z nich se dá bez problému přeskočit (sama to tak dělám). Nejoblíbenějšími momenty z první série za mě bude hned ze začátku boj se Zabuzou a pak Chuninské zkoušky. Mnohem lepší momenty jsou pak v již zmiňovaném Shippudenu. Pozorování je sice běh na dlouhou trať, ale určitě to za to stojí… EDIT: ještě bych ke svému komentáři přidala odkaz na video Proč miluju Naruta? slovy člověka, který na anime nekouká. S každičkým slovem ve videu se naprosto ztotožňuji. Pokud si na zkouknutí najdete chvilku času, máte u mě bezvýznamný plusík a kdo ví, třeba si seriál zamilujete stejně jako já... ()

T-pack 

všechny recenze uživatele

Kolem Naruta panovala na střední dokonalá hysterie, prakticky všichni moji spolužáci mužského pohlaví na něj koukali a mnozí z nich četli i původní mangu. Samozřejmě došlo k tomu, že jsem s potupou oslovil spolužáka, jestli mi ty díly nehodí na disk. První část Naruta (tedy ne Shippuden) přitom není nijak výjimečným anime. Rozhodně nenadchne dynamickými souboji, místo nich se hodně kecá a kolikrát mě i vyloženě nasralo, jak bitka probíhala. Ninjové maj dost energie na kecání nejen, když bojujou, ale i když běhaj po stromech v zřejmě nekonečnejch lesech, kde se odehrává velká většina střetů. Pokud se v seriálu zrovna nemluví, je velká pravděpodobnost, že tam máme nějakej flashback a to nejen z předchozích epizod, ale docela klidně i z dílu, na který právě koukáte. Stačí se podívat na arch napadení Listové/únos Sasukeho a máte to tam všechno pohromadě. Děsně to pak seriál natáhne - co by se dalo odvyprávět jedním vážně zábavným dílem je rozplizlý na pět epizod, kde se furt stojí a kecá. Fillerů je taky nesnesitelná kopa, ještě horší je na nich ale fakt, že nejmíň půlka jich je na samotnym konci seriálu, takže je to filler za fillerem, dokud nepřijde Shippuden. Zbytečná mánie okolo seriálu? Vlastně ani ne. Je pravda, že Japonci si s vyprávěním dávají na čas, zato ale servírují skvělé postavy s neotřelou mytologií a slibem něčeho většího. Naruto je tak naivně blbej, že neni šance si ho eventuálně nezamilovat. Samozřejmě je tu kopa vedlejších postav a jejich unikátních ninjutsu, že si snad každej musí najít svýho oblíbence (Hinata!, Shikamaru). Takže ze seriálového hlediska stojí Naruto skoro za starou bačkoru, ale člověk má stejně chuť se k němu i přes ty jeho nekvality vracet, dattebayo! ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Mená troch Sanninov, Jiraiya, Orochimaru a Tsunade, pochádzajú z japonskej mytológie, konkrétne z knihy "Príbeh galantného Jiraiyi" (Jiraiya Goketsu Monogatari), ktorú seriálová postava Jiraiya v príbehu napíše. (Johanides)
  • Hiashi v epizodě neprosí rovnou o odpuštění jako v manze, ale nejdříve Nejimu podává svitek s Hizashiho rukopisem. (Kubaaa97)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama