Reklama

Reklama

Naruto

(seriál)
  • Japonsko Naruto (více)
Japonsko, (2002–2007), 84 h 20 min (Minutáž: 23 min)

Předloha:

Masaši Kišimoto (komiks)

Kamera:

Acuho Macumoto

Hudba:

Tošio Masuda

Hrají:

Džunko Takeuči, Noriaki Sugijama, Nana Mizuki, Romi Paku, Tošihiko Seki, Akeno Watanabe, Akihiko Išizumi, Bin Šimada, Daisuke Namikawa, Džun'iči Suwabe (více)
(další profese)

Epizody(220)

Naruto, zdánlivě obyčejný chlapec, který však disponuje několika výjimečnými a nezvyklými schopnostmi. Za prvé je neskutečně zbrklý a také mnohdy velice otravný, za druhé v sobě třímá moc devítiocasé lišky, která v době jeho zrození ohrožovala jeho vesnici. Obě tyto vlastnosti z něj dělají hrdinu stejnojmenného seriálu, ze kterého se stala mánie o jedenácti řadách, třech filmech a dalším seriálem NARUTO: SHIPPÛDEN. Jeho popularita má ale své stinné stránky - stanice Jetix o něj dostala zájem, nicméně jelikož se jedná o stanici s pořady pro děti, musely být z Naruta vystřihnuty mnohdy i celé scény, což ho znehodnocuje. (raelz)

(více)

Recenze (222)

HAL 

všechny recenze uživatele

Naruto, Bleach a další podobné shouneny jsou mezi anime jen na o hodně, HODNĚ malém stupínku výš než Pokemoni. Tedy pořád nesmírně hloupý a zbytečný škvár s nekonečným dějem, nesmyslnými schopnostmi postav, a lobotomickými dialogy a charaktery. A když přijde filler, je to rovnou vhodný podnět k sebevraždě. ()

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Ještě ne tak vyspělé, propracované, v dramatických rovinách vyčerpávající, hudebně dokonalé a v mnoha dalších ohledech přitažlivé jako jeho novější bratříček Shippuden, nicméně stále stejně neodolatelné po stránce postav, jejich motivací a charakterů, detailně zpracovaných osudů a pomalu se odhalujících temných tajemství.. Jako rozdání karet více než funkční, nejvíce mi tady vadila právě ta nevyvinutá, podle mně se nehodící a atmosféru ničící hudba (čest výjimkám) a dětinskost.. A pak tu jsou i další problémy, které ale přetrvali i dále, takže o těch se možná vyjádřím v dalším komentu. Nicméně, nikdy bych neřekl, že mně tohle široce rozšířené hype vtáhne taky. Dlouhou dobu mi to lezlo na nervy. No, stačilo zkusit a chvíli vydržet a byl jsem v tom.. ()

Reklama

prome 

všechny recenze uživatele

Tak tohle me naprosto pohltilo. Rikal jsem si ze to bude blbost ale po prvnich 3 dilech jsem tomu prisel na chut a naprosto jsem tomu propadl. 5* davam za hlavni pribehovou linii ktera nema zadnou chybu(audiovizualni zpracovani je vyborny). A kdybych mel hodnotit zbyvajici dily tak sem na rozpacich mezi 3* a 4* protoze jsou tam slabsi dily ale i vyborne dily. Ale nejdulezitejsi je hlavni pribehova linie ;-) . Jeste ze zacali vysilat Shippuuden:-) ()

Risolutore 

všechny recenze uživatele

Takhle by to asi vypadalo, kdyby bozi dělali seriál... (jen malá k fillerům, kdo by se na Naruta díval poprvé, nechť přeskočí tu část, kde Naruto pomáhá tomu pobíhajícímu idiotovi a šaší se tam s mečem (tuším) prvního Hokage - do původního příběhu násilně vražený filler totiž totálně rozbíjí soudržnost děje - zatímco v manze všechny událostí logicky navazují, nabírají na rychlosti a někam směřují, díky tomuhle "vkladu" se zdá, že si uprostřed všeho bere Orochimaru a vůbec všechny okolní události dovolenou) ()

-Ravee- 

všechny recenze uživatele

Po prvních 5 dílech jsem nechápal, jak tenhle seriál může být tak populární. Jenže. Ať už to byly do posledního detailu promyšlené souboje, skvěle propracované a uvěřitelné postavy nebo vynikajíce zvládnuté emocionální sekvence, tenhle seriál mě prostě pohltil a nepustil. Legenda, která si svůj celosvětový boom po právu zaslouží.. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (50)

  • Tato epizoda obsahuje spoustu Sasukeho vzpomínek. V jedné z nich, kdy Itachi použije na Sasukeho Tsukuyomi, můžeme poprvé v animat vidět nový design Itachiho Mangekyō Sharinganu. (Kubaaa97)
  • Většina děje v této epizodě je filler, který se v manze nevyskytuje. (Kubaaa97)
  • Když Itachi použije na Kakashiho Tsukuyomi, můžeme si všimnout, že jeho Sharingan se nezmění, jak jsme zvyklí z pozdějších dílů. Je to proto, že Masashi Kishimoto v té době ještě neměl navrženou podobu Mangekyō Sharinganu. (Kubaaa97)

Související novinky

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

Hlasujte o nejlepší anime desetiletí!

10.07.2010

Za posledních deset let japonská animovaná tvorba zažila neuvěřitelný boom a její vliv se promítl i do jiných sfér kinematografie a popkultury, jako například do videoklipů Linkin Park nebo filmu… (více)

Reklama

Reklama