Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pár měsíců po uvedení filmu TITANIC Jamese Camerona do kin spatřil světlo světa tento dokument. Během pětačtyřiceti minut se dozvíte mnohá fakta, a to jak z natáčení filmu, tak i z historie. Dokument je obohacen spoustou komentářů lidí, kteří se podíleli na tvorbě filmu a také obsahuje archivní záběry přeživších tragédie z roku 1912. (Stanislaus)

(více)

Recenze (7)

Tosim 

všechny recenze uživatele

Dokument není jen dokonalým filmem o filmu, je především fascinujícím náhlédnutím do dílny Jamese Camerona a jeho strastipné cesty za vytouženým filmem skrze všechnu tu nádheru, kterou vyzvedl z popela (pardon, vody) znovu na denní světlo, abychom ji mohli obdivovat i my... ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Tohoto dokumentu si cením asi ještě více než samotného Titanicu, protože je opravdu solidním profesionálním pohledem na to, jak vytlačit z dojatého publika co nejvíce slz, potažmo dolárků. ()

Rocky62 

všechny recenze uživatele

Symbol národní hrdosti, pýcha námořní dopravy, revoluční pokrok v konstrukci lodí. Pod těmito a mnoha dalšími přízvisky lze hovořit o nejkrásnější lodi světa, jejíž velkolepý zrod spolu s dramatickým a hanebným zánikem podnítil vzniku mnoha filmů, knih i dokumentů, z nichž většina mapuje historii této majestátní lodi, ale jen velmi malé procento dokumentů se věnuje tvorbě nejslavnějšího díla o tomto zaoceánském unikátu. Nutno podotknout, že Breaking New Ground není souvislým sledem záběrů z natáčení, nýbrž prezentací krátkých momentů soustředěných na tu nejnáročnější část natáčení( potápění Titanicu) a na dobové fotografie, což je pro pestrost dokumentu jedině plus. Nechybí zde výpovědi skutečných přeživších pasažérů ani poetická úvaha o Titanicu, v níž je cítit jasné Cameronovo porozumění o půvabu tohoto kolosálního parníku i době, ve které vznikl. Patří mu obrovské uznání za vznešenou oslavu Titanicu skrze jeho nejlepší film a rovněž za pochopení pravé podstaty této legendární záležitosti. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Skvělý dokument, který mi ukázal mnoho za zákulisí Titanicu a to jak filmového, tak i historického. Je vidět, že Cameron je režisér s velkým R a to co dokázal je obdivuhodné a neuvěřitelné. Probudil k životu jednu z nejznámějších legendárních tragédií a já mu jsem za to vděčný. ()

FIBO 

všechny recenze uživatele

Jeden z řady dokumentů, které se točí kolem tématiky Titanicu a filmu zároveň. Má jednu velkou výhodu a sice tu, že je směrován všeobecně a ze všeho dá nahlédnout divákovi trochu. V žádném případě nejde o komerční / promo snímek, člověk opravdu může vytěžit spoustu zajímavostí jak ze samotného natáčení, tak z potápění do hlubin, které bylo s filmařením spjato. Nechybí postřehy herců a výpovědi skutečných pasažérů, což je třešnička na dortu. Možná jen škoda, že dokument není delší, na druhou stranu, příznivci filmu / behind the scenes si určitě nenechají ujít obdobný dokument, který je ve stejném smyslu konkrétně zaměřen na samotné natáčení a vše, co s natáčením jako takovým souviselo. Dost vyčerpávající :) ()

Reklama

Reklama