Reklama

Reklama

Epizody(6)

Recenze (5)

Willy Kufalt 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Netuším, kdy jsem naposledy sledoval televizní sitcom (kvituji, že tenhle se mezi nimi značně vyniká a obejde se bez náplně umělého smíchu), takže jsem překvapen, nakolik mě Kancl zaujal. První dva díly jsem si ještě zvykal na řadu nezvyklostí včetně vyloženě amatérské kamery, často rozlítané a šíleně zoomující, a také ve chvíli, kdy mě dění začalo nejvíc dostávat, epizoda v obou případech skončila... Ricky Gervais, ač svou ústřední postavou skvělý tahoun seriálu, zůstává často obklopen (možná záměrně?) nevýraznými herci, kteří působí vedle svého šéfa nezáživně a vyloženě světlou výjimku jsem vnímal snad jen v Ralphu Inesonovi, jehož postava Finchyho se však objevila jen ve dvou ze 6ti dílů (výrazněji vlastně jen v jednom: The Quiz). Tím pádem i úroveň jednotlivých scén s některými pracovníky kanclu co do zábavy kolísala, občas jsem se taky nezbavil pocitu natahovanosti slabšími scénami (taneční zábava v posledním dílu), zatímco jiné pasáže, které by klidně snesly ještě rozvinutější prostor, jsou trochu useknuté (v jednom případě např. i nesmyslným střihem na odraz letadla na okně). Jenže v průběhu série z těch útržkovitých příhod vzniká stále zdařilý, hořce satirický pohled na práci a různé prototypy lidí v kancelářském prostředí, dokáže mě pravidelně něčím zabavit a řada scén s postavou šéfa Davida Brenta (ať už během kvízu, hudebních zpívanek v kanceláři i důležitých rozhovorů se zaměstnanci) vytváří ze sledování Kanclu nezapomenutelný zážitek. Tady jsem Ricky Gervaisovi nečekaně plně přišel na chuť – přestože jeho Brent působí v lidské rovině až krutě nesympaticky, zvláštním způsobem mě tu hodně baví sledovat nečekané šéfovy výstřelky a eskapády, které osobitě balancují na pomezi sympaticky svérázného humoru a ubohé trapnosti a Gervais jako herec mezi charakterním herectvím a zábavnou komikou. [75%] (TOP díly pro mě: 3. The Quiz a 4. Training.) ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Rickyho Kancl sem poprvé viděl před cca dvaceti lety a matně si vybavuji, že mě extrémně nebavil a přišel mi úplně hloupý. Leč čas plyne a preference se mění, takže jsem se rozhodl dát mu ještě šanci. Co mě po první řadě překvapilo nejvíc bylo to, že americký remake si z ní vzal opravdu hodně s tím rozdílem, že americká verze rozpracovala víc postav. Anglická verze naopak působí jako kdyby se zhruba 2-3 řady zhustily do šesti dílů a točí se jen kolem ústřední čtveřice. Krom Davida, Tima, Dawn a Garetha tak ostatní nemají prakticky žádný prostor a když už tak opravdu minimální. I tak je to ovšem velmi dobrá zábava, která je trochu jiná než u americké předělávky ale to se dalo čekat. Gervais je výborný a už si nemyslím, že Carrel je lepší. Oba jsou vyrovnaně vtipní, trapní a zábavní zároveň...80% ()

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Geniální trapnohumor, navíc zajímavě natočený. Čtvrtý díl je naprosto perfektní, David hrající na kytaru a zpívající svoje songy je fakt top. První série jednoznačných 5* ()

Reklama

Reklama