Reklama

Reklama

Epizody(2)

Recenze (6)

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

finální dvou díl/speciál je z celého Kanclu nejslabší, ale nakonec mu za ten melancholický závěr, kdy dokonce i David lehce zmoudří, ty čtyři dám.Opět se nabízí srovnání s americkým remakem a celkem mě překvapilo, že ten si ze svého předobrazu vzal poměrně hodně a nebál se to víc "rozpracovat". Hlavně u postav je to dost znát, protože i tady se všechno točí kolem Davida, který je nakonec docela smutná postavička a já bych uvítal víc prostoru pro Jima,Dawn i Garretha...70% ()

honajz2 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Viděl jsem to naráz a vlastně je to jen jedna epizoda rozdělená na dvě části, tak to ohodnotím rovnou jako celek. První dvě série jsem viděl už před půl rokem a ačkoli se mi docela líbily, řekl jsem si, že si velké finále nepustím hned po nich, ale budu si ho šetřit na Vánoce, když to má být vánoční speciál. A teď, kdy už Vánoce klepou na dveře nastal čas a já si tak hlavně potvrdil, že stejné hodnocení ode mě dostane celý seriál, jelikož tahle hodina a půl funguje v základu stejně - jak kdy, ale většinou velice dobře, takže to na nadprůměr vždy dosáhne. Celkově si finále drželo stejnou kvalitu jako celý seriál, byť druhá část je mnohonásobně lepší než první, vzhledem k tomu, že obsahuje vánoční večírek a nepovedená rande Davida Brenta, ale ona ani ta první část zas tak nepokulhává. Hluchá místa vždy aspoň částečně vynahradí ta silnější a to platí po celou dobu. A co se postav a završení týče, Gareth tu jako vždy prostě jen byl, s Tim a Dawn to sice bylo maličko sentimentální, ale dostalo mě to a kecal bych že ne a co se týče Davida Brenta, no... čekal jsem, že v něm konečně uvidím lidskost, ale nakonec jsem dostal jen teaser na možnou lidskost v budoucnu, která se projeví až v posledních 10 minutách. Jinak je do té doby stále ten stejný arogantní kretén jako doposud, aby se v něm na základě jedné věci vše náhle zlomilo (přičemž důvod tam je, ale nepřijde mi dostatečný, vzhledem k jeho charakteru) a on si možná, možná, něco uvědomil. Vady to sice má, David Brent mi pořád je nesympatický, ale spíš se to povedlo než ne. Slabé 4* ()

kubilov 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vkusný závěr v momentě, kdy už se formát sitcomu začínal vyčerpávat. Bilancuje se, vzpomíná se a ten sentimentální závěr... padne jak prdel na hrnec. Vybírání Davidovy partnerky (spolu s Timem) je jednoznačným highlightem. ()

Reklama

Reklama