Reklama

Reklama

Série(3) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Seriál Kancl, natočený polodokumentárním způsobem, zachycuje pracovní den šéfa Davida Brenta (Ricky Gervais) a jeho zaměstnanců. Brent je ten nejhorší šéf na světě. Je netaktní, bez špetky talentu, egoistický, plný předsudků, zbabělý a vychytralý – přesto je však nějakým způsobem přesvědčen o tom, že ho všichni milují. Mezi jeho trpělivé zaměstnance patří snaživec Gareth, smolař v lásce Tim a recepční Dawn, objekt Timova zájmu. Tato třeskutě vtipná komedie z dílny Rickyho Gervaise a Steva Merchanta získala Zlatý glóbus za nejlepší komediální seriál. (HBO Europe)

(více)

Recenze (298)

rawen 

všechny recenze uživatele

OK měl jsem se učit na zkoušku, místo toho jsem dal 10 dílů v kuse a musím vyjádřit obdiv R.Gervaisovi, který si napsal něco tak neobvyklého a obsadil se přitom do role neuvěřitelně trapného, ubohého, egoistického, podivného, nesnesitelného bosse - vůbec celý casting je skvělý a vy jen postupem času zíráte jak moc se celý seriál mění z bláznivé roviny do vážnější a pak přímo do smutné. Celé je to navíc pojato jako dokument - a všechno se to povedlo, vypadá to reálně, je to uvěřitelné a já jen lituju toho (hehe za tohle se možná budu brzo proklínat), že ještě studuju a nemám zkušenosti se zaměstnáním v týmu - protože si myslím že pak bych si The Office "užil" ještě víc. Celé je to "Totally mental" v nejlepším slova smyslu, zlatá BBC - dávám 9/10 PS: anglická The Office má ještě jednu přednost, je dlouhá přesně tak akorát - 14 dílů není ani málo ani moc, navíc závěrečné "Christmas Specials" dotáhnou celou věc do skvělého konce - zařazuji mezi mé oblíbené seriály ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Na první pohled zajímavý projekt, svojí náplní bohužel blížící se realitě, chtělo by se říct. Jako v normálním kancelářském životě se delší dobu jakoby nic neděje, pak se stane něco neobvyklého, a pak se to pokoutně rozebírá. Někteří kolegové si sednou od první chvíle, jiní se od téhož momentu k smrti nenávidí, jo, není nad realitu všedního dne. Potom ale dojde na to, že ve skutečném světě podobně jako tady někdo hází dementní vtípky a nepochopen odchází někomu svým vysvětlováním znepříjemnit život. Další sype jednu humusáckou přisprostlou historku za druhou a ejhle, on je to šéfův kámoš. Takhle reálné postavy dohromady vytvářející nereálné peklo (i když, nikdy jsem neprodával papír, takže co můžu vědět) a místy až odporný obraz neutěšenosti, který si říká o to, aby v posledním díle někomu ruplo v kouli a začalo se střílet:) Gervais a Merchant rozhodně skórují, ale já osobně jim to nežeru, a to uznávám, že některé situace a hlášky jsou dokonalé. Asi potřebuju něco tuctovějšího, aby mě to chytlo. Ode mě 60% ()

Reklama

viperblade 

všechny recenze uživatele

Hodnocení po 1. sérii: "ČT 2 nasazuje nový britcom, nějaký Kancl!" To byla má první slova, když jsem si přečetl programovou nabídku na pátek. Poté, jsem se šel mrknout zde. Když na mě "vybaflo" tolik pětihvězd, tak jsem čekal, že to bude fakt něco extra a že se budu válet smíchy po zemi. Bohužel, nestalo se. Humor je zde hodně křečovitý, to co mnozí považují za "geniálnost a originálnost" já považuji za nudu a sem tam nějaký celkem ucházející for. Navíc, tady jsou tak nesympatické postavy, že téměř nikoho jsem si nestačil během těch 7dmi dílu oblíbit (no, snad tu Dawn, ta se ještě dá). Vlastně charaktery postav je to, na co u mě tento seriál dojel. Hlavně ten Finch, i když tam byl jen zhruba dva díly, tak mě nehorázně sral! Takže sečteno a podtrženo: Na druhou sérii se podívám, ale velmi silně pochybuji, že bych změnil hodnocení. 81 % je pro mě větší záhadou, než kdejaký film od Lynche :-) Po celé druhé sérii: Nemýlil jsem se. "Humor" je stále stejný, ten zmrd Finch je tam zase a ten tanec, který, podle jistého komentáře, "byl zařazen mezi 10 nejvtipnějších momentů na televizní obrazovce", mi přišel tak NEVTIPNÝ a ubohý, že se opravdu divím těm 81 %... No nic.. na ty dvě extra vánoční epizody, které ještě budou, se možná podívám, ale velice pochybuju, že by to můj názor na tento průser změnilo...Po dvou extra vánočních epizodách: První z nich byla tak ubohá, že jsem chtěl hned snížit své hodnocení. Ale řekl jsem si, že počkám, co se stane v té druhé. A ta, světe div se, byla téměř vynikající. A to hlavně ze dvou důvodů: SPOILERY! Za 1) David se konečně zachoval normálně a odfuckoval toho zmrda Finche. 2) Dawn a Tim konečně spolu, (ale že to trvalo :-) Takže hlavně díky těmto dvěma důvodům neměním své hodnocení. Závěrečné zhodnocení celého seriálu: Věřím, že někomu se to líbí, ale já si to už zřejmě nikdy znovu nepustím. Ty 3 hvězdy jsou tak akorát. ()

Pítrs85 

všechny recenze uživatele

Když se trapnost dovede až do konce, nemusí vždy končit megatrapností, stejně tak počínání šéfa jednoho kanclu jménem David Brent. Nevím, nakolik jej geniální komik Ricky Gervais hrál a nakolik z něj mluví on sám :-) každopádně je seriál, který táhne především jeho postava, natolik vtipný, v lecčems originální a vlastně docela dokonalý, že vám typově podobné seriály už nebudou nikdy chutnat tak, jako před zhlédnutím The Office. Dvojka Gervais a Merchant (který se v seriálu taktéž mihne) zplodila něco, co jsme na TV obrazovkách ještě neměli šanci spatřit, alespoň né v takové palbě. Chtěl jsem k tomuto seriálu napsat nějaký übersrandovní komentář, ale to si tohle mistrovské dílo jednoduše nezaslouží, jen bych jej tím shodil. Stejně tak si nezaslouží svého US bratříčka (tam už to tou megatrapností často končí), ale to už je zase jiný příběh... ()

Sonnery 

všechny recenze uživatele

Nejvymakanější věc, jakou jsem viděl. Musíte ale přistoupit na Gervaisovu hru. Když to neuděláte, je to jako hrát Člověče nezlob se na obyčejný šachovnici...taky nikde nenajdete domeček. Co se mě týče, jakmile jsem skočil Gervaisovi na špek (žádnej dvojsmysl, osobně se neznáme), vystřelily mi kšandy tak vysoko, že jeden pán, co to viděl, to komentoval slovy: "Do zimy spadnou... jo jo" ()

Galerie (14)

Zajímavosti (44)

  • I když to tak působí, při natáčení se téměř vůbec neimprovizovalo, vše bylo předem napsané ve scénáři, seriál měl jako improvizace jen působit. (don corleone)
  • Otec Stephena Merchanta se v seriálu několikrát objeví jako uklizeč, který se dívá přímo do kamery. (don corleone)
  • Pro čtvrtý díl první řady vzniklo fiktivní výukové video, které režíroval producent seriálu Ash Atalla, ve kterém se objeví moderátor Peter Purves. Celé video je pak součástí DVD bonusů. (don corleone)

Reklama

Reklama