Reklama

Reklama

Zpráva o stavu planety Země

(TV film)
  • Velká Británie Earth Report 2006 (více)
všechny plakáty

Obsahy(1)

Zdravotní stav naší planety už analyzovat umíme a vědci pravidelně kontrolují, v jaké je kondici. Dokument z produkce National Geographic.

Země připomíná neobyčejně složitý živoucí stroj, skládající se z miliard pohyblivých součástek. V roce 2006 jsme na naší planetě zaznamenali více než 50 silných zemětřesení, více než 70 tajfunů a hurikánů a 19 smrtonosných tornád. Na zemi zuřily gigantické písečné bouře, ničivé požáry, vulkanické erupce a jedno katastrofální cunami. Podobně jako hurikán Katrina z předcházejícího roku byly některé z těch událostí příznaky vážných zdravotních problémů, do kterých se naše planeta dostává. Abychom lépe porozuměli, co se v roce 2006 ve světě přihodilo a jakou roli jsme v tom hráli my, lidé, obrátili se autoři filmu na skupinu expertů, kteří zdravotní stav Země dlouhodobě sledují. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (3)

Gwaihir 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zajímavý dokument, který ukazuje mnoho informací, které se k většině lidí běžnými mediálními cestami prakticky nedostanou. Tento snímek určitě stojí za shlédnutí a zamyšlení, i když se nejedná zrovna o vrcholné dílo dokumentární tvorby společnosti, jejímž symbolem je žlutý rámeček. 70 % ()

Reklama

Reklama