Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Diskuze

Jello Biafra

Jello Biafra (hodnocení, recenze)

mám doma časák Cinema z Júla 2005 a tento film tam dostal rovných 100%, tak prečo je v priemerných číslách?

na příspěvěk reagoval MartinezZ

majo25

majo25 (hodnocení, recenze)

Ruské fantasy je iné ako západné, a s tým sa človek po väčšinu musí vyrovnaváť. Ja som sa tiež dlho vyrovnával. Chaosu bolo vo filme požehnane, takisto tých ruských "o ničom" kecov. Páčila sa mi ale celkom kamera a civilnejší herci. Podla mna Rusi velmi tlačili na pílu, menej je niekedy viac. Ale už viem, čo čakat od 2. dielu. Hodnotenie: 55%

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

tak ja sem zatym viděl enom tendle díl ale beru to s nadsázkou ... byl jsem z toho zklamaný ale jak říkám ... pozděj sa na to podívu a uvidim co sa změní ...

The Darkness

The Darkness (hodnocení, recenze)

stahl sem aj druhy dil este sem nevidel sice ani ten 1 enom sem to poprepinal az bude cas tak sa na to podivu podle traileru by sem dal 5* ale realita po tom prepinani bude tak 2*

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

retzrz: no ono to podle traileru vypadá trochu jinak .. taky sem podle toho měl udělaný obrázek do té doby než sem sa na to podíval :)

The Darkness

The Darkness (hodnocení, recenze)

podivu sa na trailer a rikam si to vypada kurva dobre stahnu film a jak kdyby to bylo uplne neco ineho

movieband

movieband (hodnocení, recenze)

než sem sa na to podival tak do mě segra furt hustila že prej to asi nepoberu protože ruské fantasy je přece jenom trochu inak brané ... a měla pravdu :D moc sem to nepobral .. ale zpracování upírů tam bylo hodně zajimavé ... příjemně nezvyklé :) su zvědaví co sa stane u mě až sa na to podivu za pár roků ....

Ludo444

Ludo444 (hodnocení, recenze)

Ked som videl film, pred par rokmi tak to bola dost velka nuda. Dneska som si ho pustil znova, a hla, je to pecka. Mozno to je tym, ze som uz trochu vedel o co kraca. Je na tom niekto podobne?

Nekro Snake

Nekro Snake (hodnocení, recenze)

Byl sem na tom v kině, odvážně sem to vydržel do poloviny filmu, ale vážně se to nedalo vydžet. Překvapilo mě že sem jeden z posledních kdo v kině vůbec zůstal a to bylo skoro plné. Vážně jeden z nejstupidnějších filmů poslední doby.

dolly_

dolly_ (hodnocení, recenze)

Mně se to líbilo , že to bylo někdy zmatené ? No a co ?! Menusíte to přece zase tak zkoumat . Já jsem si to užila na 100 % , totálně mě dostal Konstantin Chabenskij asi jsem se do něho zamilovala :D  , střih a kamera . Efekty se mi líbily...prostě to bylo super , detaily neřeším a už se těším až se podívám na Denní hlídku..:D

Scrap

Scrap (hodnocení, recenze)

Zmatek od začátku do konce to sice byl, ale tento film má velmi poutavý příběh a až nečekaně dobře zahranou hlavní roli :-) .. Jeden z nejlepších ruských filmů, co jsem kdy viděl.

KOCOUR-1

KOCOUR-1 (hodnocení, recenze)

Velké zklamání. Hlavně tím, že se film věnuje pouze první části knihy. Vodkou se při natáčení asi nešetřilo a je to na filmu bohužel vidět. Další díl jsem raději neshlédl. Doporučuji přečíst knihy.

PiLgRiM

PiLgRiM (hodnocení, recenze)

Naprosto zmaténa rádobyfantasy pohrávající si Východnímy mytologiemy a věčným bojem dobra a zla.... Hrozně chaotice... herci nelíbíví a nesympatičtí, A děj to sand nemělo žádný...... ta 1 hvězdčika je za úvodní sekvenci jenž měla k fantasy blíž než celý naprosto zbytečný film...

Africanus1

Africanus1 (hodnocení, recenze)

Takovou slátaninu jsem už dlouho neviděl. Podle trailerů to vypadalo celkem slušně, ale kromě prvních 15 minut, za kterých dávám jednu hvězdičku, to byla překombinovaná nuda.

lupuscanis

lupuscanis (hodnocení, recenze)

Skučí tu o domnělé zmatenosti hlavně ti, jimž bylo za těžko, něco do filmu investovat, třeba ho pozorně sledovat - namísto bohorovného přehlížení. Dobře Vám tak. ___ Nejsem si jist, jsem-li sám, komu už připadá tzv. "srovnání" filmu s knihou (jako by byly filmy právě o tomhle) jako značně infantilní, rádoby chytrá, zábava... ___ Jak říká Silas, je to nářez. Nádherně temný, vonící po krvi a zapáchající rozlitou naftou... Scéna souboje s upírem a kusem zrcadla, parafrázující o něco starší mýtický souboj s antickou gorgonou, se dokonale tělesně zažírá ... To už v Hollywoodu snad ani neuměj...

Hruzka

Hruzka (hodnocení, recenze)

nevim proc ale cekala jsem od toho vic , myslim si ze ten pribeh ma potencial ale ve vysledku to bylo vsechno tak nejak proste... nevim mno ale film je to nic moc ke konci jsem se uz nudila ...

moikki

moikki (hodnocení, recenze)

Kdyz srovnam Nocni hlidku s knizkou, tak se musim celkem zdesit, jelikoz je tam opravdu hodne oschylek a nesrovnalosti... Hlavni minus filmu je ten, ze se bez precteni knizky, v nem asi nevyznate...

Martin888

Martin888 (hodnocení, recenze)

Když srovnám Noční hlídku s fantasy ze západu musím jednoznačne říct, že nesahají Noční hlídce ani po kotníky. Je to jeden z mála filmů, který se nesnaží zavděčit divákům happy endingem a vůbec většina zvratů stojí proti hlavním hrdinům. Ruské prostředí dělá příběh civilnějším a vůbec je na pohled příjemnější než západní rekvizity. Plný počet bodů mu dávám po tom co jsem zhlédl i druhý díl, který uzavírá příběh.

geedee

geedee (hodnocení, recenze)

Nejsem si jist, jestli je to trilogie. Mám pocit, že to je tetralogie, leč to nic nemění na faktu, že tento atmosférický výlet do Moskvy je hodně velká jízda. Velice pěkné efekty a hudba. Kvituju...

Maslord

Maslord (hodnocení, recenze)

Až na blbý happy end vinikajúca Sci-Fi záležitosť, pekné efekty, super súboje a dobrý príbeh, možno jednoduchý ale toto Bé-čko je super.

ondrech

ondrech (hodnocení, recenze)

tohle je neuveritelne! hlavne ta atmosfera! a to, ze se v tom nevyznam, jen podporuje to skvele prostredi... a boj se zarivkou mi lezi v hlave hooodne dlouho.

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

No, porovnávat to s knižní trilogií (ta je super) to budu, až uvidím i další dva díly.

 (hodnocení, recenze)

Podle mne vyborne. Knihu jsem necetla, koupila jsem si ji az nedavno, ale co se tyce filmu, jiste styl, ktery se nezalibi vsem, zvlaste ne tem, co jsou nadseni z Hollywoodskych trhaku ala velke B. Jednoznacne pet hvezdicek, tohle je skvely, propracovany a promysleny film. Mela jsem tu cest videt uz i Denni hlidku, ktera mne zaujala jeste vic nez Nocni, mate se na co tesit, proste uzasne, jsem zvedava, co se bude dit v Sere hlidce nebo Soumracne, zalezi na prekladu.

Silas

Silas (hodnocení, recenze)

Tohle byl vynikající nářez...u mě se to pohybuje na hranici 90%

Renton

Renton (hodnocení, recenze)

Zatím nejsem schopný tento film ohodnotit, protože jsem nezáživnou nudou cca po půl hodince usnul .. a tím pádem vůbec nevím, zda se k filmu ještě vrátím. Možná, až bude trilogie kompletní, tak se třeba překonám :)

 (hodnocení, recenze)

Napište mi někdo jak to dopadlo, neměl jsem sílu se na ten film dívat do konce... :-(

 (hodnocení, recenze)

knihy jsem sice nečetl, ale to mi nebránmí v tom ohodnotit tenhle film pěti hvězdičkama, protože něco podobnýho tu už dlouho nebylo. Nejsem fanda filmů, kde mi na začátku řeknou "my jsme ti dobrý, oni ti zlý, my vyhrajem", ale chci si u filmu taky trošku zapřemejšlet. Prosím nesrovnávejte to s knihama nebo hollywoodskou produkcí, je to jako kdybyste srovnávali hrušky a jabka.

 (hodnocení, recenze)

Efekty akamera skvělý jinak se mi na tom filmu nelíbí asi nic. Musím se přestat koukat na filmy podle knih který sem četl :-(.

Nomád

Nomád (hodnocení, recenze)

Měl jsem vysoká očekávání, protože se o tom mluvilo snad jako o ruském Matrixu kříženém s kde čím. Zklamání proto bylo veliké. Totálně banální zápletka, nesmyslný scénář, trvalá snaha udržovat napětí uprostřed dokonale statického děje... Dal jsem dvě hvězdičky za kameru a efekty. Jediné, co mě opravdu potěšilo, byla ta černobílá animovaná sekvence podkreslující "byzantskou" pověst.

Rastafa

Rastafa (hodnocení, recenze)

Film se mi líbil i když byl úplně jiný než jsem čekal.V žádném případě se nejedná o ruského Pána prstenů ani Harryho Pottera,jak se často psalo.Pěkně natočený a hlavně s výborným příběhem díky kterému budete napjatě očekávat další díl.Hodně lidem přišel film nepochopitelný,ale pokud budete sledovat děj a ne speciální efekty,nebudete mít s pochopením problémy.

_ksilt

_ksilt (hodnocení, recenze)

Tak nejak jsem se ztracel, trosku zamotanej pribeh, urcite natocen poplartne stylu dnesni doby, rychle strihy, najezdy, spousta trikovych sekvenci, ale tech se zda bylo zbytecne moc a celkovy pribeh dost pokulhaval svoji chaoticnosti. Nevim tak nejak jsem po tom vseobecnem hypu cekal uplne neco jineho, ale to tak byva vlastne pokazde.

 (hodnocení, recenze)

je to hloupost... naprosto zbytečně strávený čas před obrazovkou... jediný, na co se snad dalo koukat, bylo vytuněný auto té jejich městské služby veřejného osvětlení, to mě pobavilo... nerozumím tomu, jak si z tohohle někdo může sednout na zadek...

+Jesus+

+Jesus+ (hodnocení, recenze)

Ne, prostě ne... ...klidně mne ukamenujte, nebo znovu ukřižujte (XD), ale tenhle film je chaos sám o sobě.

 (hodnocení, recenze)

není to vůdec špatné. Krásně osvěžující dílko, jenom nečtěte originál, protože pak úroveň filmu poněkud klesá.

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Zdánlivá exotičnost filmu způsobená ruskými exteriéry nemá na kvalitu či nekvalitu pražádný význam. Snad jen herci jsou tak trochu "domáčtější". Jsem přesvědčený, že zkušený americký režisér (a nemusel by to být zrovna Fincher), by danou látku dokázal zpracovat mnohem šikovněji a méně chaoticky.

 (hodnocení, recenze)

Tady jsou dvě možnosti...1) buď se do toho zamilujete 2)nebo odkupnete... Já jsem ten první případ. Musím uznat že film má i hluchá místa (a že jich není málo),ale například boj Antona a upíra...To je přece něco co už dlouho nikdo nenatočil a je to nezapomenutelné. Upřímě myslím že kdyby tento film točili Američani, byla by to typická Hollywoodská fraška, kde by hlavního hrdinu hrál Tom Cruis nebo podobný ,,věčný" hrdina. Ruské prostředí filmu pomohlo , kdy Lukjašenko knihu napsal do ruského prostředí... Já jsem s filmem velice spokojena...

Creep

Creep (hodnocení, recenze)

Nepřehledné, chaotické, nudné a efektově samoúčelné. Na ruské poměry je to technologicky vysoce nadprůměr, ale z toho si na zadek nesednu. Noční hlídka ve mě nevyvolala ani jedinou emoci, bylo mi úplně fuk, co se v příští scéně stane s hlavními hrdiny. Opravdu netuším, proč je tahle slátanina všude tak vychvalována... a slátanina to opravdu je - v tom nejpravějším slova smyslu.

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama