Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Mezi námi žijí i Jiní, vyvolená kasta stoupenců sil Světla a Tmy, kteří magickou sílu těží z lidské energie. Její používání upravuje Dohoda, kontrolovaná Inkvizicí. V souladu s ní každé dobro musí být vyváženo zlem. Síly Tmy brání právo na neomezenou svobodu lidských činů a pravdu o kruté realitě, síly Světla neustále zvažují, zda svými skutky nevyvolají stupňování nežádoucích následků. Aby se nevymkly zavedenému řádu, vydávají i licence upírům, sajícím lidskou krev. Svou misi realizují Hlídky Světla a Tmy rafinovanou kombinací zásahů a v konstelacích, které připomínají souboje práva se zločinem či rejdy rozvědek. Nerozhodné výsledky jejich permanentní konfrontace pak připomínají situaci světa s jeho neutuchajícími konflikty a nejistotami, zmatením mravních hodnot. Atraktivní způsob zpracování oslovuje zejména mladé hlediště. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (528)

Superpero 

všechny recenze uživatele

Dost velký zklamání po těch pochvalnejch recenzích ve všech možnejch časopisech. Noční hlídka je hlavně o nudě a občasnejch dobrejch situacích, které bohužel zabíjí většina scén debilních a trapných (ženská co se mění v tygra, giganticky hypertrapnej hacker, nebo třeba boss zla co nosí síťovanej nátělník a vytahuje si meč z krku). Když na nás Bekmambetov vychrlí ty svý přetuněný rychlý jízdy kamerou řikáte si týjo, ale když to používá celej film tak už to začne bejt vážně otrava. Fakt nekecám těch "rádobycool záběrů" je tu jen o trochu míň než bullet timeů v House of the Dead. Jediný důvod proč se na Noční hlídku dá koukat je velice dobrý herecký výkon hlavního představitele a toho kluka. Noční hlídka je opravdu zklamání a dost mi to připomíná Underworld, taky cool nudná sračka. To už i Blade:Trinity je na tom líp. ()

tombac 

všechny recenze uživatele

Tohle by od ruského filmu divák věru nečekal. Noční hlídka stála jen 4 milióny dolarů, ale ve výsledku vypadá jako nefalšovaný vysokorozpočtový americký spektákl. Avšak na ruský způsob. Je to velice osobitá, zajímavá a neotřelá záležitost s pěkným vizuálním kabátkem, jež kloubí dohromady akci, humor a poetiku. Občas film působí trochu zmatečně, obsahuje zbytečnou dějovou odbočku (Vír), charaktery členů Noční hlídky kromě Antona jen lehce načrtne a ve druhé polovině začne ztrácet dech, ale to nejsou nijak závažné nedostatky. Herci jsou vesměs sympatičtí. Mužští členové Noční hlídky vypadají jako banda ožralů, než jako paranormální jednotka, hlavní hrdina Anton není žádná obdoba Nea, je to spíše normální člověk obdařený neobyčejnou schopností.. Ve výsledku hodně fajn film. Jen si Rusové mohli odpustit ta opakovaná a přebujelá hejna digitálních vrán. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Lenin si z toho sedá... fantasy spát mu nedá. Kýho výra, netopýra... baterkou když osvítíš, Moskva v divém VÍRU zmírá, bez knížky nepochopíš!" Místo vodky stakana prasečí krve na zdraví a pak blivno. Trestuhodně nepřipraven a nevybaven, bez buzoly, mapy města a zejména bez znalosti knižní předlohy, ve filmu beznadějně ztracen, jak sibiřský kolchozník v moskevském metru. Ну я наконец понял, která bije, resp. která hryže, ale bylo mi to platné jak Leninovi zimník. Neužíval jsem si. Pro mé kalné oči bylo ve fantasy baterce až moc SVĚTLA a chandradumkových otázek (jasně, číst knihu). Omluva JINÝM divákům, ale otravovalo to jak v dětství pionýrský kvíz "O zemi, kde zítra již znamená včera". Co je lepší, světlo nebo tma? Když (se) zhasnu, to už si nikdy nerozsvítím? Ani po zpovědi u popa, když se pravoslavně polepším a přestanu svým bližním PÍT KREV? Jezdí se v Moskvě po ulicích vlevo nebo vpravo? A jakou rychlostí? Proč se, PROKLATĚ, z krásné sovy, vypůjčené z voliéry National Geographic, vylíhla nehezká placatá kikina, která akorát zbytečně zasvinila kuchyňskou linku peřím a vanu slizem? Vážně si to tygřice chtěla rozdat s ruským medvědem (nemyslím Putina, ale Alexandra Samoljenka) a proč jim to kazišuk režisér překazil? Který meč je ostřejší, SVĚTELNÝ z Hvězdných ruských válek nebo PÁTEŘNÍ, vyrvaný z bezpáteřního zlouna temňáka? A co na to Ilja Muromec? ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nosíte tu slnečné okuliare, kričíte ako blázon a svietite baterkou. Nájdite si prácu.“ Podobne, ako OLD BOY, i NOČNÁ HLIADKA je riadne precenené dielko. Avšak napriek tomu je dostatočne „iná“ na to, aby som jej udelil vyššie hodnotenie (a určite nie iba za fajnovú krv). Po vizuálnej stránke zaujímavé, triky fajn, akcia tiež, dobré nápady... scenár zbytočne komplikovaný, ale bavilo ma to. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Místy výborné, místy neskonale blbé, tu a tam velmi dobrý nápad, někdy dosti trapné i zmatené. Prostě průměr, ale má to vyvedené technické hrátky, slušné tempo a auru "sympatičnosti". První půlka kvalitou vysoce tu druhou převyšuje. Pokud se režisér dokáže poučit z chyb, tak by pokračování mohla být skutečně skvělá; především pokud by se Bekmambetov vydal cestou knižních předloh. ()

Galerie (130)

Zajímavosti (11)

  • V Antonově pokoji můžeme na moment zahlédnout reprodukci Rembrandtovy malby „Noční hlídka“. (imro)
  • Od režiséra Timura Bekmambetova jsme u nás před Denní hlídkou mohli vidět svérázný historický film Gladiatrix (2001). Doma ale byl už dávno hvězdou, protože má za sebou stovky videoklipů a reklam, za což získal pověst ruského Ridley Scotta. (imro)
  • Anton Goroděckij (Konstantin Khabenskiy) je ve filmu vykreslen jako upír, pije krev a má upíří zuby. V knize je pouze mágem nižší kategorie. (Idoviren)

Související novinky

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

Bekmambetov a nový Ben-Hur?

21.08.2013

To je rozhodně odvážná představa. Studio MGM se už nějakou dobu ohání plány natočit novou verzi Ben-Hura. Nepůjde však o remake slavného filmu z roku 1959 (těžko můžete překonat totální klasiku,… (více)

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

Timur Bekmambetov v Hollywoodu

09.12.2005

Ruský režisér Timur Bekmambetov si získal velmi příznivé ohlasy za svou drsnou sci-fi Noční hlídka. Ta posbírala, kromě řady pozitivních kritik, několika ocenění, $15 mil. i smutný statut… (více)

Reklama

Reklama