Reklama

Reklama

Nekeddo burâddo: Megyaku

  • angličtina Naked Blood (více)
všechny plakáty
Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi
Japonsko, 1996, 76 min

Režie:

Hisajasu Sató

Kamera:

Akiko Ašizawa

Hrají:

Sadao Abe

Recenze (19)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

I když mě tento docela krátkej exploiter z Japonska z počátku hrozně nudil a měl strašně pomalej rozjezd, od druhé poloviny jsem docela čubrněl na gore-efekty, to je fakt naprosto precizní práce, vůbec sem nechápal, jak to bylo tvořený a vypadalo to fakt strašně reálně ... A navíc příběh se fakt až snad umělecky "zamotal" a promněnil ... Žádná exploze, ale klidný, krvavý a fakt zajímavý závěr, který plynule odešel s celým filmem a já si musel říct, že na té druhé polovině fakt něco bylo. I pár dobrých a zajímavých myšlenek. Navíc na to, že se jedná o video-film nízkorozpočtové produkce, tak je to docela kvalita ... Nejdřív znuděn, potom velmi mile překvapen, bylo to zas něco jinýho, než na co jsem zvyklý atd. ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Legendární splatterový horror, jenž má dle různých nabubřelých pověstí obsahovat opravdu husté nechutné scény, které rozhodí i zkušeného horrorového diváka. Škoda, že tyto pověsti neříkají pravdu a ve skutečnosti je tento film jen slepencem velice nudných scén a má spoustu hluchých míst, kdy se vůbec nic neděje. ()

Ruut 

všechny recenze uživatele

Hezké gore efekty, propracované zvrácené scény a šílený děj. Jo a samozřejmě nezbytná nahota. Klasický představitel japonských drsnáren. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Musím se přiznat, že to bylo poměrně dlouhých 76 minut. Film má spoustu hluchých míst a většinu času spíš nudí než aby bavil. Přitom příběh sám o sobě není tak špatnej, Celej film pak zachraňuje mňamkový gore. Jen si člověk musí pár desítek minut protrpět než se začne obrazovka červenat. Příběh obstojnej, gore špičkový ( pravda, že by ho tam mohlo být víc ), ale jako celek mi to moc nesedlo. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Popravdě jsem čekal něco jiného. Film je poměrně plný nechutností, ale i naprosto nepřesvědčivého příběhu. O filmu jsem slyšel plno pochval, ale já mu nemůžu dát víc než průměrnou známku. Hlavně za hodně divně natočené a zmatené scény. Navíc ten maminčin mazánek mi byl děsně prtivnej. Ale film zachraňujou nechutnosti a poměrně dobrá délka. Ale musí se to brát jen jako jednorázová zábava. ()

panjosef 

všechny recenze uživatele

Japan ujetost k zamyšlení na téma sedativa či zvrácená meditace nad tématy života a smrti. Děj se rozvíjí pomalu a plynně, žádné radikální zvraty se nedějí, vše se pomalu proměňuje od tichého začátku až po ultrabrutal konec. Gore OK, jediné nad čím jsem se trochu pozastavil je, zda jde obyčejným příborovým nožem řezat bradavka a další tělesné partie, no nevím nevím a zkoušet to nebudu :-) . Celkově solidní nadprůměr. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Trošku déle trvá, než film přestane jen kecat. Ale pak... Pak tam dívka začne pojídat svou vlastní vaginu. I přes velmi slušné a sympatické gore (kterého v kontextu celého filmu však není zase moc) přesto snímek zůstává spíše v podivuhodné, mysteriózní a surrealistické rovině. Ono to je psycho, ale asi trošku jinak, než divák očekává. 2.5* ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Možno v tom niekto vidí nejaký presah. Niečo s poslaním a inými filozofickými bludmi. Ja som v tom videl len surovú krvavničku, ktorá nemá patričné ingrediencie, resp. ich nemá v požadovanom množstve. Gore? Ujde, ale je tu na minimálnej ploche, dokonca niektoré scény sú snímané tak akosi ,,medzi prsty,, a súhlasím pri tom s Paldinim, že nejde v tomto prípade o nič výnimočné. ()

iolaos 

všechny recenze uživatele

Humus. Cunt-cuty a dalsi propichavacky.. na tu amaterstinu fakt evkluzivni gore!!! ... mam tu jeden tip.... remaku by se mohl zhostit francouzsky reznik Alexandre Aja.. mit to drajf, dunivy minimal, byl by to monstrozni brutal... toto vsak vsechno absentuje a 60% filmu minimalne pronudite...hodnotim pri zemi, jelikoz se jedna asi o druhy shlednuty hardcore z mokvajiciho undergroundoveho prostredi japonskych ostrovu, tak nemam s cim srovnavat.. (moje chyba) ()

rykardo 

všechny recenze uživatele

Ano..., NAKED BLOOD je skutecne undergroundovej splattfest a nic vic a nic min.., ano-na IMDb hodnocenej temer sedmdesati procenty, oproti tomu na CSFD ani sedesat..., on ten duvod je hlavne asi v tom, ze na IMDb lidi hodnoti filmy vice v ramci sveho zanru, coz sorry, ale na CSFD zatim moc nefunguje...., alespon muj dojem, nicmene, co se NAKED BLOOD tyce, zcela urcite to nejlepsi, co japonska splatter scena v poslednich deseti letech zplodila....Jednoduchej, ale dobre zpracovanej pribeh spolu s velmi dobre provedenejma efektama.., co vice si fanda tohoto subzanru Nippon horroru muze prat.., vrele doporucuji !!!! ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Dlouhé čekání na to, až jednu holku začne vzrušovat sebepoškozování, druhá se zaživa sežere a ti, co pak ještě žijí, jsou ještě zvrácenější než předchozí oběti. Jo, a ještě si to snaží hrát na surrealismus. Vlastně to stojí jen na těch kultovních nechutnostech, které můžou napadnout snad jen Japonce (a pár úchylů z Německa) a jinak je docela zázrak, že to má děj a dokonce i trochu profesionálnější filmařskou stránku, na tenhle typ filmů. Ale i tak to vlastně moc nenabízí, většinu času jsem se nudil a je to naprosto pochopitelné, protože se tam opravdu dlouho děje to samé pořád dokola. A jinak ano, je to ukázka typického splatteru, ale nevidím důvod tomu dávat vyšší hodnocení jen kvůli tomuhle faktu, když z tohohle žánru jsem viděl i lepší filmy - třeba Jacksonův Braindead. Lepší 2* ()

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

Jediné co jsem od tohohle filmu čekala bylo, že se kouknu na celou tu slavnou scénku která obletěla naše internety, když jsem chodila tak do 8. třídy základní školy. Scénka kdy si jedna milá šikmooká slečna vypíchne oko vidličkou a následně si na něm pochutná. Hele lidi super, pokud od toho čekáte to samé co já, tak to že si předtim ještě sežere p*ču, byl pecka bonus. Jinak tyhle japonský filmy asi nemám jako průměrná evropanka šanci pochopit a nějak se do nich ,,vcítit''... Stejně jako ládování si zdechlý chobotnice do ánusu, volizování tvarohu z pod ráfku nebo tradičního kreslenýho péčka. Jo a efekty teda super, skoro jak pravý milí drazí, tojo!!! ()

Ferelen 

všechny recenze uživatele

Japonci si úchylní. To vie asi každý. Až na niektoré nechutné scénky, bol film dosť nudný a aj krátka stopáž nepomohla. Dosť som sa nudil, a nezachránili to ani tie „živšie“ scény – tie vás len trocha priklincujú do sedadla, ale vzápätí, keď skončia nasleduje opäť zívanie. Tento snímok proste na svoj žáner nestačil. Videl som aj lepšie i keď scénka, ako si ženská spapá svoj klitoris, bradavku a svoje očko je nezabudnuteľná. Brrr. ()

Rathalos odpad!

všechny recenze uživatele

Tak toto uz Japonci prehnali,neskutocne trapny pokus o nieco sokujuce,vyznie to hrozne smiesne,gore efekty sa mi absolutne nepacili,povazujem ich za velmi slabe a ten dlhy rozjazd,no cisty koniec,de*ilina,ktora patri do toho najhorsieho odpadu...:-) ()

Drom 

všechny recenze uživatele

No to je zas jednou úchylárna. Floutek ve svý laborce na půdě vyšaší supr lektvar happy4ever a tajně ho vyzkouší na pacientkách v nemocnici. Jedna se stane posedlou sebepoškozováním, druhá řádně nechutně začne žrát sama sebe a třetí je posedlá kaktusem, co ji ovládá. Z floutka se stane šmírák a dozvídáme se, že jeho otec byl pošuk s úchylkou na mozky, kterej se rozplynul v moři... No zkrátka svět magorů. Za zmínku stojí na nízkorozpočtovost naprosto výborné však nechutné efekty, takovej mix mezi Bad Taste a Cannibal Holocaust. Ale jinak celkem nuda. ()

Pauliee 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo také zlé hodnotenia. Tento film nieje len o tom ukázať explicitné násilie. To je skôr tu skôr len vedľajšie. A aj to je veľmi dobre urobené. Také odrezanie a zjedenie bradavky je priam kultová scéna. Samozrejme je tu nižší rozpočet vidno, ale pri podobných filmoch je to zvykom, pretože nikto nechce financovať také okrajové filmy. Je to o hľadaní večného šťastia, ktoré sa končí smrťou. Inak veľmi zaujímavý príbeh, mňa vôbec nenudil. A skvelý obraz je doplnený ešte lepšou hudbou, ktorá pomáha budovať atmosféru. Tak sa mi zdá, že sa nechal aj Darren Aronofsky trocha inšpirovať týmto filmom. Jedna veta hovorí za všetko: "...we'll be together forever." ()

Snakefinger 

všechny recenze uživatele

Krásný příklad toho, jak ústní propaganda zveličuje v podstatě nudné filmy. Mit ten fim 15 minut, byl by v poho. Tak jenom nudí a ani gore scény na konci mě nevytrhly z letargie a polospánku. ()

Reklama

Reklama