Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (712)

marhoul 

všechny recenze uživatele

Deník Bridget Jonesové je jedna ohromná zábava! Já tu oplácanou holku v tomhle díle budu vždycky milovat, litovat, budu jí přát štěstí a vždycky si jí ráda znovu pustím. Rvačka dvou intelektuálních břídilů o Bridget byla k popukání a myslím, že patří k tomu nejlepšímu, co britská romantická komediální scéna kdy divákovi nabídla. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Jako jo, v tehdejší době ještě nebyly k mání odstíny šedi, a zamindrákovaným, stárnoucím a poněkud faldíkovým ženám bylo nutno prodat další pohádku o tom, že i když jste v podstatě pitomá kráva, bude o vás stát pohledný a bohatý muž na vrcholu kariéry a ještě se o vás popere s jedním dalším britským krasavcem. Kdyby aspoň z té postavy Bridget neudělali takovou hloupou nánu pitomou, která se celou dobu snaží být děsně chytrá, a přitom je jen blbá jak tágo. ()

Reklama

boshke 

všechny recenze uživatele

Není třeba se na Bridget koukat s despektem a považovat ji za výhradně ženský film ("Tvůj brácha se koukal na Bridget? Tak mu vzkaž, ať si zpátky přišije koule."). Jedná se o film příjemně britský, dobře obsazený a (poměrně) zábavný navrch. Žádný zázrak to není; člověk se u něj neplácá smíchy do kolen a ani nebrečí dojetím, ale proč se na něj někdy nekouknout jako na oddychovku? 70% ()

meave 

všechny recenze uživatele

Bridget jednoducho nemôžem nemilovať. Možno nerobím až také trapasy, ani toľko nepijem /aby som nedávila/ a ani nefajčím, ale presne chápem ten pocit byť absulútne out, keď nič nie je ako má byť a každý ďalší deň je ešte o chlp viac nahovno. Je to asi jediná rola Renée, voči ktorej nemôžem ani slovkom namietať. Hugh je očarujúci sviniar a Colin uhladený gentleman /isto?/ a ja sa aj po x-tom zhliadnutí cítim vždy tak správne veselo rozpoložená. Nemáte chlapa? Máte babu a ten správny vek? Vrele odporúčam! ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Výborná britská komedie o svobodné třicetileté smolařce, která po celou dobu váhá mezi nesmělým vážným Markem a sukničkářem Danielem. Tahle záležitost snad nikdy neomrzí. A to především v angličtině, kde má Renée roztomile uvěřitelný britský přízvuk a o hodně mladší hlas, než v českém dabingu. Hughovi Grantovi stále nemůžu přijít na jméno, ale Colin Firth zapadl a podal skvělý výkon. Pro mě již vánoční nevánoční klasika. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (42)

  • Z filmu bylo vystřiženo celkem šest scén, které byly později k vidění na YouTube. (Dlee)
  • Colin Firth (Mark Darcy) ztvárnil postavu pana Darcyho již v seriálu Pýcha a předsudek (od r. 1995). Kniha "Deník Bridget Jonesové" (a tudíž i tento film) je zčásti poctou právě jeho románové předloze od Jane Austen. (Terez_Vv)
  • Renée Zellweger (Bridget Jones) mluvila britským přízvukem i v době mezi natáčením. Svým přirozeným hlasem i přízvukem promluvila poprvé až na závěrečném večírku po natáčení. Hugh Grant (Daniel Cleaver) ho popsal jako "divné zvuky". (don corleone)

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama