Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (711)

golfista 

všechny recenze uživatele

Film o v podstatě všedních věcech v životě mírně "přezrálé" Bridget, ale zábava je to opravdu velká ! (nejen pro ženskou část populace). Nejlepší výkon ale podává vedle Renée především Colin Firth a také "tak trochu jiný" Hugh Grant. Velmi příjemné :-) ()

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Skvělá a hlavně odlišná romantická komedie Britského původu (což je hodně znát a je to dobře) s výtečnou Reneé Zellweger v hlavní roli, která dává Bridget jakési nezapomenutelné kouzlo. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Nuž tedy, čekal jsem to mnohem horší a zuby nehty jsem se tomu bránil, ostatně jako každému supermegaobrovskypopulárnímu hitu, o jehož kvalitách jsem se už dříve nepřesvědčil třeba jako čtenář. Takže chápete, že LOTR jsem očekával dychtivěji a nadšeněji než fanoušci Britney Fpearfové její Best Of album, které z titulu jejích skutečně hudebně vyzrálých 23 let věku musí znamenat skutečně hodnotný průřez její ještě hodnotnější kariérou:)) Ale k věci – mediální masáž coververzovou „hitovkou“ od ex Špajz Girl Geri Halliwell mě k DBJ taky nijak nelákala, a to jak si kráska Renée kvůli tomuhle filmu zničila figuru mě skoro dorazilo...ale přišla slabá chvilka a TV N@va to nakopla do vysílání jednoho podivného sobotního večera, takže proč ne...a světe div se, bylo to celkem fajn:) Bod za super záporáky a klaďase, včetně rodičů:) A za gentlemanský pěstní souboj:)) Ale o tom to vlastně být nemá, že ano...je to o tom, že takhle taky můžete skončit, dámy, a žádný Mark Darcy nepřijde, to je jen falešná naděje pro ty co jsou na tom s životním stylem podobně jako Bridget:) No tedy, to ode mě nebylo ale vůbec hezké...Deník Bridget Jonesové je pro mě dost rozporuplný film, v některých momentech jsem si říkal, jéžiš, tos dopad, sedíš sám doma a zíráš na tu trapnost, a v jiných chvílích se mi na tváři rozlil blažený (rozuměj nablblý) úsměv a dolil jsem si víno:) Takže co z toho? Ani fakt, že se tu tak lehce vykrádá Pýcha A Předsudek (a ještě k tomu ten Darcy...) není jasným ukazatelem k + nebo -, takže se nakonec dohodneme na těch 70%. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Dnes již klasická post-feministická variace na Pýchu a předsudek. Třebaže chytrá, emancipovaná a ekonomicky soběstačná, Bridget řeší stejné dilema jako Elizabeth Bennetová. Kde vzít jistotu, že člověk, kterému se chce oddat, je skutečně tím pravým? Výborně rytmizované, akorát dlouhé vyprávění umně balancuje mezi komickým a romantickým, aniž by někdy příliš zvážnělo, jak se stává mnohým americkým romcoms. V hlavní roli bych sice snáze akceptoval anglickou herečku, ale pravdou je, že Renée Zellweger již zřejmě žádná role nesedla tak dobře. Bez ohledu na pohlaví diváka jde o skvělý filmový lék na splín, držící se více při zemi než nadpozemská Láska nebeská od podobného týmu (produkce, scenárista, někteří herci), čímž je také upřímnější. Právě proto mu s přibývajícími roky začínám dávat přednost, dostanu-li chuť na něco britsky uměřeného, romanticko komediálního, dobré rozpoložení povzbuzujícího. 80% Zajímavé komentáře: kiddo, Jeanne, meave, gudaulin ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Milostná komedie, která má všechno, co má mít...od knihy se samozřejmě liší (matka byla mnohem víc šílenější a celé to líčení životního stylu devadesátých let lepší), ale film je film. Z hereckého obsazení je bezpochyby nejlepší Colin Firth, v roli trošku nesmělého a toužícího Marka je přesný... ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Průměrná komedie, která potěší milovnice Hughe Granta a naivní slečinky co si píšou deník jako Reneé Zellweger. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Andrew Davies, Helen Fielding, Richard Curtis .. Deník Bridget Jonesové mám rád z mnoha důvodů. Ty hlavní jsou dva. Dokonalá herecká kreace Renée Zellweger je nepřehlédnutelná a neskutečně přirozená. Oceňuji odvahu pro takovou roli nabrat nadbytečná kila a pak se skvěle vyřádit. Tím druhým je samotný příběh. Ženě po třicítce začnou téměř slyšitelně tikat biologické hodiny a každá nezadaná ví, že je nejvyšší čas, něco s tím už konečně udělat. Zkrátka, humor funguje jednoznačně přesně a osobně se útrapami hlavní hrdinky vždy skvěle pobavím. ()

Superpero 

všechny recenze uživatele

Příjemná komedie s velice sympatickou Renée Zellweger. Hugh Grant je správně odpudivý a Colin Firth mě moc nepřesvědčil. ()

TheMaker 

všechny recenze uživatele

Skvělá "comedy", která se povedla, hlavně ta rvačka mezi Colinem a Hughem - moje nejoblíbenější scéna ve filmu, kterou doplňuje skvělá písnička ! Škoda, že druhý díl "Bridgitky" nedosahuje kvalit téhle skvělé jedničky. ()

Dever 

všechny recenze uživatele

// Distribútor: Miramax // Počet premietajúcich kín v USA: 2,547 // Otvárací Víkend USA: $10,733,933 // Filmu môžem vytknúť len pár vyslovene trápnych scén, pri ktorých som mal nutkanie vyhodiť svoju Full HD 3D plazmu von oknom. Inak je Bridget Jones's Diary príjemná a sympatická komédia, ktorá vykúzli úsmev na tvári. PS: Mám slabosť pre ženský britský prízvuk a modrú polievku. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Seriem na Čečensko.“ Úžasná sranda, ktorá je tak dobre nakrútená a diabolsky zahraná (predovšetkým Hugh Grant exceluje na tému „Do riti, tomuto hovorím bombarďáky.“), že sa do kože ženy, blížiacej sa k zenitu, vcítia pravdepodobne aj čo i len mierne empatickejší puberťáci. Grant je natoľko krásne hajzlovský, že následne neodolal a o rok neskôr hral v "chlapskej Bridget" (= vynikajúcej adaptácii výbornej knižky britského spisovateľa Nicka Hornbyho Ako na vec). Svižný hrdinkin vnútorný monológ a podľa očakávaní tradičná anglická atmosféra (suchý humor á la „zajačik Playboy“, typická pochmúrna britská výprava interiérov aj exteriérov) sú hlavné devízy tejto rozkošnej, drsnej, romantickej komédie. Kino Považan 2001 ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Kdyz uz clovek chce kouknout na romantickou komedii, tak je fakt asi nejlepsi vybrat si nakou anglickou a tohle neni vyjimkou. Navic obsazeni Zellweger bylo vylozene stesti, ta je naprosto dokonala, i kdyz dela samy prusery, cloveku je zkratka sympaticka, misto aby ji chtel zastrelit. A co se tyce Granta, tak tomuhle tyhle role dou a tady nastesti nehraje moc velkyho slusnaka, coz jsou taky body k dobru. Dal jeste musim pochvalit prijemnou hudbu. Problem je, ze zhruba po 50 minutach narvanejch perfektnima forama film sklouzne krapet vic do romantickyho zanru a vtipu ubyde. Kdyby se to nestalo, tak uvazuju o maximalnim hodnoceni, ale takle jen za 4*. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Do kina mě tenkrát zlákalo jméno scénáristy Richarda Curtise a účast hugha Granta, ale po vesměs nemilých zkušenostech s žánrem za poslední období jsem radši nic neočekával. Odcházel jsem ale tak nadšený a rozesmátý, že jsem si okamžitě koupil předlohu. Román, kterému jsem se před tím dlouho vyhýbal, protože jsem si podle názvu a designu obálky myslel, že je to jen nějaké limonádové čtení pro ženy. Velký omyl! Je to regulérní humoristický román s právě tím druhem sebezničujícího humoru, kterého si tak cením na Angličanech. Helen Fieldingová nedělá z Bridget ani nyvou romantickou Popelku, ale ani bezskrupulózní feministku, naopak se oběma těmto extrémům systematicky vysmívá. A je s podivem, že tak důsledně literární humor se povedlo převést do filmu. Kdyby byl založený jen na zinscenování situací z knihy, nebylo by o čem mluvit, ale vtip je v tom, jak se do filmu transponovalo autorské vyprávění, vnitřní stavy a nálady hrdinky. Díky přiléhavě vybrané hudbě, Bridgetiným představám, větám z deníku přímo na obraze atd. Druhý díl se o to snažil taky, jenže už jen mechanicky, bez empatie k Bridget. První díl považuju za jeden z novodobých pilířů žánru. 90% ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Šílenej film, šílenej cringe-fest, kdy u některých scén fakt nezvládám zadržovat smích, údiv, kroucení hlavou, všechno naráz. Zároveň je to geniální film, kterej pokaždé vytáhne ze špatné nálady, uklidní, a přivede na jiný myšlenky. Mám ho rád. Strašně moc. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama