Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

Tak jsem si tedy holt pustil tenhle velkofilm, který jsem bohužel díky umístění v žebříčku nemohl nevidět. Curtisův rukopis je znatelný, občas jsem se usmál, bylo to dobře udělané a britsky milé. Nicméně to pořád ještě byla sračka. Chápu, že lidem středního věku je to blízké, ale mně to vážně nic neřeklo. 50% ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

V celku pohodovka romanticka komedia s niekolkymi vybornymi momentami, ktora vsak kvalitativne zaostava za zanrovymi lidrami, aj ked herecky je film zvladnuty mimoriadne dobre. Kazdopadne celkom dobre nechapem ten velky humbuk okolo tohto filmu. Lahky nadpriemer, pre mna nic mimoriadne. 3,5/5* ()

zette 

všechny recenze uživatele

Mila, celkem zabavna komedie se sympatickou Zellweger v hlavni roli. Na me ale az moc pritazene za vlasy. Verim vsak tomu, ze kdybych byl patnactileta holka, snad si zacnu psat take denik. Bohuzel/bohudik vsak nejsem a tak cista trojka. ()

danecek24 

všechny recenze uživatele

59. Zlatý Glóbus za rok 2001 - nominace (2) - Nejlepší film (komedie / muzikál), Nejlepší herečka (komedie / muzikál) - Renée Zellweger ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Já Renée Zellwegerovou opravdu nemůžu, omlouvám se. A pana Granta taky ne. On se přád tváří jako kdyby měl zaražené větry. Taky jsem ten film viděla dost pozdě a tak jsem po všech těch nadšených doporučeních čekala nějakou bombu. Převládajícím pocitem u sledování celého filmu byla trapnost, a to asi ve větší míře než tvůrci předpokládali. Ještě jednou se omlouvám všem, kdo film milují, ale nemůžu si pomoct. ()

MarekT 

všechny recenze uživatele

Asi nejlepší romantická komedie za posledních dvacet let, především díky starosvětskému pojetí tématu - přijde mi, že film je spíše komedií než-li romantikou, hlavní představitelka Renée Zellweger je díky svým vnitřním monologům a cynicky sžíravým hláškám jednoduše geniální, nominaci na Oscara si plně zasloužila - sympatičtější výkon v posledních dvou dekádách předvedly pouze Nicole Kidman (Eyes Wide Shut) a Jodie Foster (Mlčení jehňátek). Bohužel, scénář se občas nevyhne žánrové schematičnosti, což by mi až tak nevadilo, to však neplatí o partnerech hlavní hrdinky Firthovi a hlavně Grantovi, kteří postrádají jakékoli charisma, a v případě druhého jmenovaného i herecké zaujetí. Na druhou stranu, vhodnějšího partnera bych asi jen těžko sháněl, jelikož ti dle mě ideální jsou již po smrti nebo až příliš staří. ()

Sammya 

všechny recenze uživatele

"Bridget Jones. Already a legend." A to je přesně to, co tenhle film je. Romantická komedie, která o hlavu převyšuje většinu ostatních v kategorii, a asi nenajdete člověka, který by ji neviděl. Je to také jeden z mála filmů, kde filmová adaptace je stejně fantastická, ne-li lepší než kniha. Deník Bridget Jonesové má vše - romantiku, vtip a britský humor, skvělé herce, úžasnou atmosféru. Hrozně se mi líbí všechny ty nenápadné i ty očividné narážky na to, že příběh je lehce inspirován Pýchou a předsudkem od Jane Austen (pan Darcy, nakladatelství Pemberly, dům Darcyových = dům Bennetových v minisérii z '95 atd atd). Vždycky, když tenhle film sleduju (a že to bývá často), překvapí mě, jak rychle přijde konec, během sledování se totiž člověk ani na minutu nenudí. Můžete ho vidět kolikrát chcete, ale ty vtipy jsou pořád vtipné a romantické scény pořád dojemné. Prostě ukázkový masterpiece chytré a zábavné rom-com. ()

tomtomtoma 

všechny recenze uživatele

Romantika a takový anglický humor o hledání lásky a partnera průměrné ženy. Bridget Jones (Renée Zellweger, která se znovu tak nějak podivně pitvoří při mluvení) není ani zábavná, ani zajímavá a nemá ani příliš dobrý vkus. Je překvapivé, že někoho dokáže okouzlit. Navíc takovým způsobem, že pro ni ostatní blázní. Svým naivním chováním přechází z jednoho trapasu ke druhému, ještě, že má tak skvělé přátele, kteří ji vždy "moudře" poradí. Mark Darcy (Colin Firth), seriózní právník, který z nepochopitelných důvodů dá přednost Bridgetě před opravdu zajímavou ženou. Daniel Cleaver (dobrý Hugh Grant) přináší alespoň závan svěžejší zábavy ve svém elegantním způsobu používání ženského plemene. Další zajímavé role: Bridgetina romanticky poblázněná matka Pam (Gemma Jones), nechápající Bridgetin otec Colin (Jim Broadbent), právnička Natasha (elegantní Embeth Davidtz), dobrá partie pro Marce, a Bridgetě "moudře" radící přátelé Shazza (Sally Phillips), Jude (Shirley Henderson) a Tom (James Callis). Nepříliš chutná limonáda s pěkným obalem, ale mizerně chutnajícím obsahem, kdy jen několik loků dává pocit něčeho lepšího. ()

pufina 

všechny recenze uživatele

Film i kniha jsou naprosto skvělé, vtipné, svěží.. Miluju chvíle, kdy si sednu se skleničkou vína nebo kbelíkem nutelly k Bridget Jones! ()

campix 

všechny recenze uživatele

Deník Bridget Jonesové rozhodně není špatný film, co se týče žánru romantických komedií, tak by se dalo říci, že je solidním nadprůměrem. Pro ženy hotová kultovní záležitost na kterou nedají povětšinou dopustit. U mě, ale Bridget narazila na několik zásadních problémů. I navzdory tomu, že britské romantické komedie mám opravdu rád, tak Deník Bridget Jonesové u mě pohořel pro naprostý nadbytek trapných momentů, obézních zadků René žellweger a když už jsme u té Renée, tak ani nevím, jestli mám nějakou herečku méně rád nežli ji. To bude tím největším problémem. Takže průměr a rozhodně žádný kult. Kdybych byl žena, tak byl hovořil nejspíše diametrálně jinak. ()

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Nikči favorit se dostal do našeho Vánočního výběru a vzhledem k tomu, že je to její oblíbený film, tak musím s hodnocením být o něco shovívavější než obvykle. Na druhou stranu se nemusím zase přemáhat tolik, protože to vážně není tak špatný a já se u toho docela pobavil. Navíc to má fajn soundtrack. ()

mortak 

všechny recenze uživatele

Možná Bridget není dokonalá, ale muži okolo ni vydělávají miliony, nosí obleky od Bosse, jezdí v bourácích a dokonce se o ní porvou. Takže je o tuctovou romantickou taškařici, která zničila docela vtipnou knihu. Ta totiž končí povzdechnutím Bridget po prvním pohlavním styku, kdy poznala hlavní pravidlo: "Pravdu má vždycky maminka.", zatímco film končí falešnou pohodou vánoc s konzumním polibkem v ulici plné luxusních obchodů. Dej bože, ať nikdy nepotkám tuhle konzumní Bridget. ()

Blackros 

všechny recenze uživatele

Ačkoli nespadám do cílové skupiny tohoto romantického dojáku, můžu říct že určitě patří k nadprůměrným....65% ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Romantická komedie spíše určená pro ženy, ale i muže pobaví. Skvělé komediální gagy a situace. Výborná závěrečná rvačka a skvělé herecké výkony zejména Colina Firtha a Renée Zellweger. Je to film o třicetileté alkoholičce a kuřačce, která pracuje v nakladatelství a o jejich příhodách. Takový lehký nadprůměrný film s příjemným Britským prostředím. K tomuto filmu se ani prostě nejde nějak moc rozepisovat. Knihou jsem nedotčen, 4 hvězdy. ()

KajusaK 

všechny recenze uživatele

Po dnešním shlédnutí měním hodnocení na 4* ze 3..Perfektní vtípky, příběh v 90% zábavný (typické on ji chce, ona ho ne, on ji nechce ona ho ano)..naprosto dokonalé zakončení s deníčkem, hudba perfektní.. ()

laik_60 

všechny recenze uživatele

Ale ano, prijemna anglicka komedia s výborným výkonom Zellwegerovej, ktoru pekne doplnal colin firth s hugom grantom. da sa na to pozerat aj viaac krát, zasluzene 4 a pol bodu. ()

metal.storm 

všechny recenze uživatele

Príbeh takej tej obyčajnej, priemerne naivnej ženy, s nejakou tou prácou, ktorá robí chyby, ktoré nedokáže previesť k perfekcionizmu, fajčí ako komín, pije ako dúha a neúspešne sa snaží zmeniť. Je obyčajný človek v ktorom by sa našli mnohí. A to je presne to, čo taký obyčajný divák v skutočnosti chcel. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama