Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bridget Jonesová je jednatřicetiletá sympatická Angličanka, která svou osamělost zahání cigaretami, alkoholem a množstvím nezdravého jídla. Navíc má zvláštní talent na trapasy. Jeden z nich ji čeká na novoroční oslavě, kde se jí matka pokusí dohodit vhodného ženicha. Tentokrát to je protivný a snobský právník Mark Darcy, kterého zná z dětství. Nejenže je Bridget nesympatický, ale navíc se před ním ztrapní. To je poslední kapka, která ji vede k rozhodnutí omezit kouření, alkohol, nezdravé jídlo a také sny o mužích. Díky řadě drobných trapasů v nakladatelství, kde pracuje, si jí všimne její pohledný nadřízený Daniel Cleaver, který s ní začne otevřeně flirtovat. Z Daniela a Bridget se stanou milenci a žena prožívá chvilky opravdového štěstí. Toto období netrvá dlouho, protože Bridget zjistí, že ji přelétavý Daniel podvádí s kolegyní. Navíc se dozví, že její matka opustila otce. Bridget se nejprve doma opije, ale pak se rozhodne začít nový život. (TV Nova)

(více)

Recenze (712)

Flyer 

všechny recenze uživatele

Co je na tomto filmu proboha tak výjimečného? Mně osobně Deník Bridget Jonesové přijde jako celkem stupidní, nevtipná a nudná romantická komedie, jedna z nekonečně mnoha. Herci sice nehrají špatně, zejména Hugh Grant mě překvapil přesvědčivým podáním záporné role. Kromě herců je zde i celkem slušná hudba, ale ostatní složky filmu, jako příběh, režie, humor atd., stojí za starou belu. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnutí mením hodnotenie z 3* na 4*. Je to super komédia, milá, vtipná s dobrým dejom, hudbou a hercami. Ušlo mi to strašne rýchlo a bavil som sa fakt výborne. Na prvý krát sa mi to tak nepáčilo. Rád si to pozriem znova a znova. Zábava na úrovni. 75% ()

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Nejsem díky svému mužskému pohlaví ani trochu cílová skupina diváků. Náhodou jsem se na to v kině byl podívat a zděsil jsem se, jak jsou ženy od nás mužů odlišné. Začal jsem se na to ptát svých kamarádek a ostatních blízkých. Všem to připadalo k popukání a vynikající. Ano, láska je virus napadající ženskou racionalitu. Má partnerka mi vysvětlila, že my chlapi se (na rozdíl od žen)smějeme tomu jak se někdo někde ožere a poblije a ženám přijdou zase směšné peripetie Bridget Jonesové. Když to tedy milé ženy berete takhle, proč ne. Ale měl jsem jít tedy radši do té hospody... ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Sledovat život outsidera Bridget mě bavil jako málo co... Některé její problémy a myšlenky mi byly tak blízke, že jsem tomu chvílemi až nemohla uvěřit... Téhle komedii zkrátka nic nechybí :) ()

moviefilm 

všechny recenze uživatele

Ešte som sa nikdy tak dobre nezabavil pri romantickej komédii.Plus ako bonus skvelý herecký výkon Renée Zellweger a vynikajúci scenár, ktorý je tak skvele napísaný, že neviete ku komu máte prechovávať sympatie.Ci k Hughovi Grantovi, alebo ku Colinovi Firthovi.A ten záver pri záverečných titulkoch...Jednoducho super! ()

Splasher 

všechny recenze uživatele

Pro mne nesympatická Renée Zellweger ve filmu natočném dle světového bestselleru. Z toho se nemohlo narodit nic dobrého. ()

otík 

všechny recenze uživatele

Film, který mě zcela minul, vůbec mě nedostal a celou dobu jsem si říkal, že ta Bridget je totální kráva. No nedá se, ne všechny filmy jsou určeny mně. Určitě pro ženy dobrá podívaná, já jen suše konstatuji, že jsem to ve zdraví přežil. ()

zeldinho 

všechny recenze uživatele

Tak tomuhle kousku jsem se opravdu dlouho vyhýbal. Musím přiznat, že veškeré moje obavy byly zbytečné a já si film opravdu užíval. Komedie měla spád, byla vtipná a herci se zhostili svých rolí s bravurou. Bridget Jones jako dokonale nedokonalá šmudla, Daniel Cleaver jako dokonalý slizoun a Mark Darcy jako…pravý Mark Darcy. Nejvíce mě potěšilo, že Zellweger hraje Bridget opravdu nenuceně a nikterak vtíravě nebo rádoby vtipně, čehož jsem se nejvíce obával. Bavil jsem se, ne že ne. 80% ()

matezzz 

všechny recenze uživatele

Milý film o jedné nešikovné ženě středního věku, kterou pronásleduje smůla a trampoty na každém kroku (téměř) a dále o dvou mužích jejího života. Příjemně zahřeje na duši, rozesměje...ale není to zrovna můj oblíbený žánr, no i přesto si 4* zaslouží. ()

vesper001 

všechny recenze uživatele

Colin Firth není můj typ, nadváhou netrpím, můj šéf nevypadá jako Hugh Grant a moje matka není šílená. Přesto mi Bridget byla sympatická a měla jsem pocit, že máme něco společného. Svérázné přátele? Nedostatek sebevědomí? Děsivé výsledky kulinářských experimentů? Touhu připnout kolegyni cosi sešívačkou k hlavě? Sama nevím. :) ()

Tyny 

všechny recenze uživatele

Bridget Jones je prostě obyčejná, "oplácaná" holka, která je klasicky svá a na nic si nehraje. Komedie doprovázena příjemnou romantikou a takřka bojem o Bridget v podání Firtha a Granta. Nebojím se říct, že je to jedna z nejlepších a nejzábavnějších romantických komedií vůbec. ()

Sokkk_y 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je jedna z nejlepších romantických komedií, které jsem kdy viděl! Na snímek jsem se těšil kvůli Renée a Colinovi, ale nedával jsem mu moc vysoké šance. Ovšem hned začátek mě přesvědčil, že se rozhodně nebudu nudit. Mezi Bridgetiny nejtrapnější scény patří na sto procent část, kdy jede dolů po hasičské tyči. Obzvláště, když si záznam přetáčí a pouští pořád dokola. Nebyla to ale Renée, kdo předvedl nejlepší výkon. Tím nej byl Colin Firth, který i v těch "nejtrapnějších" scénách působil vždy elegantně a šarmantně. Celkem mě překvapil i Grant, jehož "sukničkářská" role mu padla jak ušitá. Pěkný "vedlejšák" si zde zahrála i Gemma Jones (matka Bridget), která se mi nejvíce líbila ve scéně, kde Bridget řídí nemalou rychlostí auto. Její mimika byla naprosto úžasná. Vyděšený výraz se chvílemi měnil v nucený úsměv. Prostě celý film jsem se jen a jen tlemil! Nebudu to prodlužovat, Bridget je pohodová komedie, na kterou se kdykoliv rád znovu podívám. ()

Sfinkter 

všechny recenze uživatele

Klasické britské komedie mají docela vysokou úroveň. Toto je podle mě klasická britská komedie, která má však ještě něco navíc. Po několikátém zhlédnutí dávám pět. Poslední zhlédnutí 10.11.2020 s dabingem - ten film sráží maximálně na 4 hvězdy. ()

Kikania 

všechny recenze uživatele

Naozaj dobrá romantická komédia. Vidiet nemožnú a pritom milú ženu Bridget v trápnych situáciách bola pre mňa naozaj sranda. Plus dobre zahrané. ()

ivan_drago 

všechny recenze uživatele

Neustálým opakováním v TV se mi film vyloženě zhnusil a z původně 4 dávám dvě, neboť postava Renée už není více zábavná, ale ve své podstatě otravná a neschopná kráva, nevyrovnaná šlapka a kurva... ale to jen tím, že to tak často opakují a všichni říkají jak je to boží... NENÍ. Otravný film. ()

Související novinky

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

Hvězdy hollywoodské hudby rozezní Obecní dům

09.03.2023

Světové hvězdy filmové hudby zavítají do Prahy na Composers Summit 2023. Druhý ročník kromě workshopů a přednášek nabídne ve dnech 14. a 18.dubna dva unikátní koncerty. Ústřední melodie oceňovaných… (více)

Reklama

Reklama